ders seçimi ve kayıt yenileme hk

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
kantik2011

ders seçimi ve kayıt yenileme hk

Mesaj gönderen kantik2011 » 24 Şub 2012, 01:21

merhaba,birkaç sorum olacaktı umarım yardımcı olursunuz

* 2. dönem yeni kayıt olmuştum, kayıt yenilememe gerek var mı?
* daha ders seçme açılmadı ama ders seçme hakkında tavsiye verebilir misiniz?
* zorunlu dersler bölümünde matematik kimya fizik gibi derslerin gözükmeme sebebi nedir? aöl bitirene kadar karışma çıkmayacak mı?
* birde ben şimdiden çalışmaya başlamak istiyorum. seçeceğim dersleri şimdiden indirip çalışabilir miyim. mesela tarih 3-4 gözüküyor onları sitesinden pdf olarak indirip çalışsam bir sorun olmaz sanırım.

şimdilik bu kadar,ve şimdiden cevaplarınız için teşekkürler

emrahk
Onursal Üye

Re: ders seçimi ve kayıt yenileme hk

Mesaj gönderen emrahk » 24 Şub 2012, 03:14

Merhaba,

1) 2. dönem kayıt olduğun için, kayıt yenileme yapmayacaksın. Haziran'da 3. dönem için kayıt yenileyeceksin.
2) AÖL'nin ana mantığı, öğrenci girişinde bulunan zorunlu dersler bölümünde bulunan ortak (veya alanlı isen alan kredilerini) tamamen eritmek, (yani geçmek veya muaf olmak.) Ardından kalan kredi eksiğini de, seçmeli derslerden tamamlamak. Dolayısıyla, ders seçim ekranın açılınca ilk önce zorunlu dersler kısmında bulunan derslere bakarsın ve alansızsan 30 kredilik seçim hakkının hepsini ortak olan dersleri seçerek doldurursun. Alanlı ise, yarısı ortak, yarısı alan seçersin.
3) Yazdığın dersler yoksa, artık bir daha onlar karşına çıkmaz. Ama 8. döneme kadar derslerinin hepsini şimdi görmüyorsan, onlar kayıt yeniledikçe ve dönem arttıkça eklenebilir. Mesela Dil ve Anlatım 8 dersini görek için 8. dönem olman gerekebilir. (Değişmişte olabilir, eskiden biz göremiyorduk ondan dedim)
4) Internet'ten tabi ki, indirip çalışabilirsin, içerikleri basılı kitaplarla aynıdır...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön