İngilizce 5. 6. 7. 8. Dönem dersleri zorunlu ders olmamalı!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Re: İngilizce 5. 6. 7. 8. Dönem dersleri zorunlu ders olmama

Mesaj gönderen kardelen198 » 27 Şub 2012, 18:07

alpkurt1650 yazdı:
kardelen198 yazdı:
emrahk yazdı:Peki arkadaşlar son kararınız ne? Dilekçeyi İngilizce 5-8 arası müfredattan kalksın diye mi, yoksa konuların ve sınav sorularının sadeleştirmesi üzerine mi yazayım. Ya da ikisini birden mi yazayım dilekçeye?..
Üniversitede ingilizce zorunlu olduğu için ne öğrensem bana artı olur düşüncesiyle ben kendi adıma İngilizcenin kalkmasını istemem, yalnızca eskiden kalma bilgilerle değil de okuduğumu anlayarak çalışmak istiyorum, bizim düzeyimizin göz önünde bulundurup anlayabileceğimiz şekilde ders kitaplarının güncellenmesini istiyorum. Tabii bunun da bize yetişmesi ütopya gibi geliyor!

Bu arada aloegitim’e ne zaman bir soru sorsam 5-6 saat içinde yanıt gelirdi en son “İng. 6-7-8 kitaplarına nasıl çalışalım” diye sormuştum bu saat oldu cevap yok! “Şu ve ya bu şekilde çalışın” şeklinde verebilecekleri bir cevapları olmadığı için olabilir mi? :roll:
tamam kardeşim sen doğru söylüyosunda ben mesela ingilizceyi anlamıyorum ama bu ingilizceyi bana niye zorluyorlar haa örgün eğitimde okusam hak verrim onlara ama ben evde kendi başıma ingilizceyi ne kadar öğrenebilir ki sen diyosun ya kaldırmasınlar diye benim için böyle daha iyi olur diye seçmeli yapsınlar ingilizceyi yapmak istoyasan seçersin yaparsın ama senin gibi bir kaç kişi yüzünden bütün aöle öğrencileri mağdur oluyo bunları da düşün lütfen beni yanlış anlama ben diyorumki sadece ingilizceyi seçmeli yapsınlar yapmak isteyen seçer yapar hiç kimsenin de sıkıntısı kalmaz
Evet cümlelerim gayet açık, anlaşılır ve net, demokratik bir platformda ben kendi fikrimi söylüyorum tıpkı sizin söylediğiniz gibi, herkes sizin düşündüğünüz gibi düşünmek zorunda değil... Kusura bakmayın da bu cümleleri yanlış kişiye kuruyorsunuz yukarıda Kripton da söyledi biz durumumuzu yazdık Aol’ye sizde bizim gibi biraz zaman ayırsaydınız da Aol’ye bildirseydiniz durumunuzu...

Ayrıca ben ortaokulu dışarıdan bitirirken, ilkokul mezunu biri olarak bir ing. kursuna gittim kurstaki herkesten kat kat fazla çabalamam gerekti sırf derslerimi geçebilecek kadar öğrenebilmek için...

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 27 Şub 2012, 18:11

tamam sen kursa gitmissinde parasi olmayan norecek

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 27 Şub 2012, 18:13

İsmek kursuna gittim ücretsiz...

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 27 Şub 2012, 18:25

parasıda degıl hepımız yetıskın ınsanlarız celık cocuk var sorumluluklar var o zaman napcaz para var ama zamanım yok onu napcaz ben aol derslerıne bıle gece calısıyorum

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 27 Şub 2012, 18:27

bızde bos konusmuyoruz burda orgutlenıp maıl atalım dıyoruz tek tek bırı atıp dıgerı atmazsa attıgınız maıller pek dıkkate alınmaz benım fıkrım bu

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 27 Şub 2012, 18:34

Ben bu dersi rahatlıkla geçebilmeme rağmen; mail kutuma baktım şimdiye kadar 3 kez mesaj göndermişim Aol'ye bir konuda sıkıntınız varsa bunu bildirirsiniz ilgili kurumlara ki bir an evvel işleme alsınlar...

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 27 Şub 2012, 19:42

byMRZ yazdı:bızde bos konusmuyoruz burda orgutlenıp maıl atalım dıyoruz tek tek bırı atıp dıgerı atmazsa attıgınız maıller pek dıkkate alınmaz benım fıkrım bu
peki ama ne yapcaz :roll:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 27 Şub 2012, 19:58

pskolog yazdı:
byMRZ yazdı:bızde bos konusmuyoruz burda orgutlenıp maıl atalım dıyoruz tek tek bırı atıp dıgerı atmazsa attıgınız maıller pek dıkkate alınmaz benım fıkrım bu
peki ama ne yapcaz :roll:
yakın bi zamanda emrahk dilekçe örneği hazırlayacak onu formda payşaıp bizzat posthaneye gidip yetkililere gönderecez topluca gönderrirsek bizim için daha iyi olur email konusunada gelince dilekçeyi daha fazla dikkate alacaklardır yani dilekçe gönderelim topluca

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 27 Şub 2012, 23:21

Arkadaşlar, bir dilekçe örneği hazırlamaya çalıştım. Alansız okuyan ve dilekçeye katkı sağlamak isteyenler, görüşlerini söylerse, düzenlemeler yapabiliriz. Hangi zorluklarla karşılaştığınızı siz daha iyi bilirsiniz çünkü. Bu arada "Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğü'ne" başlığı atmama rağmen kararsızım, doğrusu MEB veya Talim ve Terbiye Kurulu olabilir. Onu da düzeltebiliriz;

Resim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 28 Şub 2012, 00:43

arkadaşlar dilekçemiz hazır aöl veya meb e göndermek isteyen arkadaşlar gönderebilir ayrıca bu dilekçeyi A4 şeklinde yazıp msn de isteyen arkadaşlara gönderebilirim msnem alpkurt_1650@hotmail.com (bu arada yardımlarını esirgemeyen emrahk kardeşe teşekür ederim)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Şub 2012, 00:51

Arkadaşlar hepinizin iyi niyetli olduğunu düşünüyorum. alpkurt da byMRZ da kardelen de vs.... benim fikrim de kardelen e yakın. Ben de ortaokulda gördüğüm çok zayıf bir temelle ve 13 yılın ardından liseye başladım. Şu an da sorumlulukların arasında ders çalışıyorum. Benim düşüncem şu: Evet ben de anlamakta zorlanıyorum. Ama sadece bu dersi değil kimyayı matematiği fiziği de. Biz zorlanıyoruz diye kimse bu dersi kaldırmaz, uğraşmamız gerekiyor anlamak için. Liseyi atlatsak üniversite de yine var.

Ne zaman ki örgünlerden de kalkar ( Kİ BEN KALKMASINI ÇOOOOK İSTERİM ) o zaman aöl de de kalkar. Ama tabi taleplarimizi iletelim. Seçmeli olması ya da muaf olma kriterinin değiştirilmesini isteyelim. Ben dilekçede kitaplardaki anlatımın basitleştirilmesi ve soruların cevaplarının kitap arkasında yer almasını mutlaka talep edeceğim. Tabi diğer hususları da.

alpkurt birbirimizi yanlış anlamayalım kardeş. Ben böyle düşünüyorum ama yanılıyor da olabilirim. Ama şunu bilmeni isterim bizlerde zorlanıyoruz ve üstelik şu an ygs tehlikeye giriyor. Birsürü stres vs...

Çocuk ile ders çalışanlar da haklı. Umarım hepimiz için hayırlısı olur arkadaşlar. Birbirimize destek olup şu dilekçeleri bir an önce gönderelim.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Şub 2012, 00:52

Evet emrahk ya çok teşekkür ediyorum ben de. Açık liselilere çok yardımın dokunuyor. Senin de dar zamanlarında yardımına yetişecek insanlar olsun her zaman.
Resim

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 28 Şub 2012, 00:58

kripton kardeş haklısın dediğim gibi hani yaparlarsa ingilizceyi seçmeli ders herkes için adaletli olur o dersi yapmak isteyen seçer yapar yapmak istemeyen ise evde ders çalışarak o dersi geçmeye mahkum etmezler yani dediğim gibi adaletli bi sistem olur herkesin yüzü güler bizim de istediğimiz budur

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 28 Şub 2012, 02:36

Aslına bakarsanız kendi şahsi fikrimi söylemek gerekirse bence seçmeli olması lazım hatta hiç olmaması lazım. Bize ne ya amerikalının dilinden herkez ingilizce bilmek zorunda değil ki müfredatımız da öyle uygulamalar var ki gerçekten bazen insan isyan edecek duruma geliyor mantıklı düşündüğünüz zaman kurs alanlar ya da belirli bir süre o ülkelerde kalıp dilini ilerletenler dışında kimsenin ingilizce alt yapısı yok e durum böyle olunca ister istemez bu sonuçlar ortaya çıkıyor resmen önümüze servis ediliyor.
En son travego_1991 tarafından 28 Şub 2012, 02:39 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 28 Şub 2012, 02:37

Güzel hazırlamışsın Emrah eline sağlık

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön