AOBP notuna yeni düzenleme

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
emrahk
Onursal Üye

AOBP notuna yeni düzenleme

Mesaj gönderen emrahk » 01 Mar 2012, 18:52

2013 üniversite sınavında AOBP (okul puanına) yeni düzenleme getirilecekmiş. Aşağıda linkini verdiğim habere göre, liseden en az 30, en fazla 60 okul puanı verilecekmiş;

http://gundem.milliyet.com.tr/universit ... efault.htm

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Re: AOBP notuna yeni düzenleme

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 19:15

emrahk yazdı:2013 üniversite sınavında AOBP (okul puanına) yeni düzenleme getirilecekmiş. Aşağıda linkini verdiğim habere göre, liseden en az 30, en fazla 60 okul puanı verilecekmiş;

http://gundem.milliyet.com.tr/universit ... efault.htm
tşkler paylaştığın bilgi için..
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 01 Mar 2012, 19:43

Emrahk o zaman bu teklif yasalaşırsa bu bizim için avantajlı bir durum mu yaratıyor? Müjdeli bir haber olarak mı algılamalıyız bu durumu.

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 19:45

Bütün düzenlemeler bana vuruyor. Benim aklım çok karıştı.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 01 Mar 2012, 19:48

Bende 2013'te sınava giricem yalnız değilsin :D

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 19:50

Bu işte tek yürek tek bileğiz ozaman :lol: Umarım düzenlemeler bizi pişman etmez.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 01 Mar 2012, 19:51

Hepimiz birimiz, birimiz hepimiz için... :P

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 19:56

bende 2013 sınavına gircem. sanırım bu olay bizim için avantajlı gibi gözüküyor en az 30 puan en fazla 60 puan deniliyor.. 30 puan 30 puandır :)
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 19:57

Önceden nasıldı ki peki ? Okul puan vermiyormuydu ? :roll:

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 20:00

Ceros yazdı:Önceden nasıldı ki peki ? Okul puan vermiyormuydu ? :roll:
bildiğim kadarıyla bu konuda en sanslı lise meslek lisesiydi. eskidende veriyordu galiba tam bilmiyorum ama şimdi lisede başarılı olduğun her ders için okul puan veriyor en kötü ihtimalle 30 veriyorsa buda iyi birşey yani..

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 20:05

Hmm..Şuanda da veriyor olması lazım.Sorun bu seneyle gelecek sene arasındaki tam olarak fark ne?
Daha öğrenmem gereken çok sey var sanırım.. :roll:

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 20:11

Ceros yazdı:Hmm..Şuanda da veriyor olması lazım.Sorun bu seneyle gelecek sene arasındaki tam olarak fark ne?
Daha öğrenmem gereken çok sey var sanırım.. :roll:
bu senenin sistemini tam olarak biliyorsan gelecek senenin sistemiyle karşılaştırma yaparak bi fikir sahibi olmak mümkün.. fakat ben kendi adıma konusuyum bu senenin bile tam olarak sistemini bilmiyorum bildiğim kadarıyla şuan diploma notunla aobp notu bi şekilde hesaplanıyor üniversite puanına ekleniyor. nasıl hesaplandıgı hakkında bi fikrim yok ama bi şekilde hesaplıyorlar. eğer düşündüğüm gibiyse en kötü ihtimalle bile 30 puan veriyorlarsa bu iyidir bence.

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 20:20

İşte ben bu senenin sisteminide tam olarak bilmiyorum :D diploma notundan hesaplandığını felan biliyorum ama hesaplanınca max. vereceği puan min. vereceği puan nedir mesela ? Oyüzden bu değişiklik iyi mi kötü mü bilemiyorum. Aklım karıştı dediğim gibi. Sanırım iyi birşey olsa.

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 20:35

Ceros yazdı:İşte ben bu senenin sisteminide tam olarak bilmiyorum :D diploma notundan hesaplandığını felan biliyorum ama hesaplanınca max. vereceği puan min. vereceği puan nedir mesela ? Oyüzden bu değişiklik iyi mi kötü mü bilemiyorum. Aklım karıştı dediğim gibi. Sanırım iyi birşey olsa.
bende bilmiyorum :) bilsem paylaşırdım zaten herkes bunu bilerek mi giriyor ygs ye felan tabiki hayır.. bilmekde fayda var ama karadüzen girmek daha iyi kafan hiç karışmaz böylelikle :) sansa kader kadere kismet

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 01 Mar 2012, 20:37

Yani bir nevi bindik bir alamete gidiyoruz kıyamete :lol:

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön