AÇIKLİSE VE KPSS

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
PAMUK25

AÇIKLİSE VE KPSS

Mesaj gönderen PAMUK25 » 01 Mar 2012, 20:11

kafamdaki birkaç soruyu yöneltmek istiyorum..
8 dönemdir açıköğretim lisesindeyim toplam 169 kredim var ve mezun olmak için 23 kredim kaldı. alanım sosyal bilimler ve alan puanımda 76.. bu durumda kpss sınavına girebilirmiyim? ygs'ye nasıl ve ne şartlarda başvuru yapabilirim? ve artık alansız okuyanlar var, onlarla aramızdaki fark nedir, benim alanım olduğu için bu bana artı puan getirirmi?
En son PAMUK25 tarafından 01 Mar 2012, 21:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 2 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
sonerkeser1
Asistan

Re: AÇIKLİSE VE KPSS

Mesaj gönderen sonerkeser1 » 01 Mar 2012, 20:18

kpss olayını bilmiyorum ama bu dönem derslerini alan olarak alıp hepsini verirsen mezun olabiliyorsun alansız okumayla aranda pek fark yok aslında lys ygsde biraz daha geniş alansızlar sanırım
Bin Handan Yüz Kaleden Geçersinde Bir Ufacık Gönülden İçeri Giremezsin..

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 01 Mar 2012, 20:42

PAMUK25 yazdı:kafamdaki birkaç soruyu yöneltmek istiyorum..
9 dönemdir açıköğretim lisesindeyim toplam 169 kredim var ve mezun olmak için 23 kredim kaldı. alanım sosyal bilimler ve alan puanımda 76.. bu durumda kpss sınavına girebilirmiyim? ygs'ye nasıl ve ne şartlarda başvuru yapabilirim? ve artık alansız okuyanlar var, onlarla aramızdaki fark nedir, benim alanım olduğu için bu bana artı puan getirirmi?
kpss olayını bilmiyorum ama şuanki şartlarınla ygs'ye girebilirsin.. ygs için şartlar 102 kredi ve toplam dönem 6 olması gerekiyordu galiba tam hatırlamıyorum ama ygsye girebilirsin.. alansız da şimdi mecburi aol'ye yeni gelenler alansız okuyacak cok bir fark yok, aöl'nin sitesine girip öğrenebilirsin ayrıntılarını..
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 01 Mar 2012, 23:10

Mezun olmadan da KPSS'ye girilebiliyor. Hatta yanlış bilmiyorsam, örneğin bu sene KPSS'ye mezun olmadan başvuran bir öğrenci seneye bile mezun olsa, seneye tercih yapabilir. Çünkü KPSS tercih hakkı 2 sene devam ediyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 02 Mar 2012, 01:37

emrahk yazdı:Mezun olmadan da KPSS'ye girilebiliyor. Hatta yanlış bilmiyorsam, örneğin bu sene KPSS'ye mezun olmadan başvuran bir öğrenci seneye bile mezun olsa, seneye tercih yapabilir. Çünkü KPSS tercih hakkı 2 sene devam ediyor...
mezun olmadan kpss'ye girme şartları neler tam olarak emrahk?
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

assolist
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen assolist » 02 Mar 2012, 13:06

Sınava girildiğinde mezun olup olmama şartı aranmıyor. Mezuniyet şartı kadrolara başvuru esnasında gerekiyor.

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 02 Mar 2012, 15:06

alansız olarak kpssye başvurduğumuzda mesleğimiz ne olabilir ?

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 02 Mar 2012, 16:50

assolist yazdı:Sınava girildiğinde mezun olup olmama şartı aranmıyor. Mezuniyet şartı kadrolara başvuru esnasında gerekiyor.
ygs'ye girmek için şart istiyorlar bunada mutlaka belli bi şart istiyorlardır. ygs kadar olmasada zaten 2 yıl hak tanıyorlarmıs galiba mezun olmak için.. tşkler verdiğin bilgi için

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 02 Mar 2012, 18:35

Emrahın verdiği bilgi tamamen doğrudur çünkü bende kpss ye girmiştim geçen sene ve mezun olmanız için size 2 yıl süre tanınıyor.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 02 Mar 2012, 18:58

Başvuru için kredi şartı aranmıyor. Bankaya parayı yatırıp, başvuru merkezinden veya YGS'ye başvurup, ÖSYM şifresi alanlar isterlerse evde internetten başvurabiliyorlar. KPSS lise ve ön lisans başvuruları;

18 Haziran - 4 Temmuz 2012'de, sınav ise 23 Eylül 2012'de yapılacak...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 02 Mar 2012, 19:02

emrahk yazdı:Başvuru için kredi şartı aranmıyor. Bankaya parayı yatırıp, başvuru merkezinden veya YGS'ye başvurup, ÖSYM şifresi alanlar isterlerse evde internetten başvurabiliyorlar. KPSS lise ve ön lisans başvuruları;

tşkler bu bilgi cok işime yarıyacak. bütün alternatifleri değerlendirmek şart. bakmışınki kpssden güzel bi puan alıp devlet dairesine yerleşmek kulağa hoş geliyor 2 yada 4 yıl üni okumadan daha iyi bence ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 02 Mar 2012, 19:25

maybeoneday yazdı:
emrahk yazdı:Başvuru için kredi şartı aranmıyor. Bankaya parayı yatırıp, başvuru merkezinden veya YGS'ye başvurup, ÖSYM şifresi alanlar isterlerse evde internetten başvurabiliyorlar. KPSS lise ve ön lisans başvuruları;

tşkler bu bilgi cok işime yarıyacak. bütün alternatifleri değerlendirmek şart. bakmışınki kpssden güzel bi puan alıp devlet dairesine yerleşmek kulağa hoş geliyor 2 yada 4 yıl üni okumadan daha iyi bence ;)

O dediğin biraz zor ama yine de hevesini kırmayayım çok iyi bir puan alman lazım eğer yerleşmek istiyorsan kadrolara onun dışında hiç şansın yok zaten tabi adamın varsa o farklı. :D Ayrıca herhangi bir şart aranmıyor kpss'ye girmek için ben 2010 yılında girmiştim kpss'ye bu sene de giricem şunu da belirteyim sınavdan aldığın puan 2 yıl geçerli oluyor.

Diğer bir husus da Emrahında belirttiği gibi ygs ve ya kpss ye başvuranlara ösym aday şifresi veriyor ve bankaya dekontunu yatırıp herhangi bir okula başvurmadan internetten yapabiliyorsun başvurunu.

Not: Kpss sınavı lise ve önlisans mezunları için sadece 2 yılda 1 yapılır.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön