Ders seçimi lütfen yardım..
Ders seçimi lütfen yardım..
Merhabalar açık öğretim lisesinde ilk senem 2. dönem kayıt oldum aktif duruma gelip ders seçmem istendi siteye giriş yapıp ders seçme alanına gelince kafam çok karıştı hiçbir bilgim yok. Alanımda yok. Ders seçimini nasıl yapabilrim? Bkz: Matematik-1 // Matematik-2 olarak dersler var ve bu 1-2 hepsinde yazıyor. Hangisini seçmeliyim ? Yardım lütfen..
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Ders seçimi lütfen yardım..
Hiç kafanız karışmasın...
Bu ilk döneminiz olduğu için yanında 1 yazan dersleri (1. Dönem derslerini) seçeceksiniz...
Ve ilk önce 1 yazan derslerin yanında ortak yazanlardan seçmeye başlayın.Toplamda 30 kredilik ders seçebiliyorsunuz. Eğer ortak derslerin kredisi eksik kalırsa seçmelilerden de seçebilirsiniz .
Bu ilk döneminiz olduğu için yanında 1 yazan dersleri (1. Dönem derslerini) seçeceksiniz...
Ve ilk önce 1 yazan derslerin yanında ortak yazanlardan seçmeye başlayın.Toplamda 30 kredilik ders seçebiliyorsunuz. Eğer ortak derslerin kredisi eksik kalırsa seçmelilerden de seçebilirsiniz .
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
zaten seçmen gereken dersler belirtilmiş ortak dersleri seç öncelikle 

Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
Öğrenci girişinde "zorunlu dersler" kısmına tıkla ve karşına çıkar derslerden, yanlarında en düşük dönem numaralı olanlardan 30 kredilik seç.Mertsoylu yazdı:Merhabalar açık öğretim lisesinde ilk senem 2. dönem kayıt oldum aktif duruma gelip ders seçmem istendi siteye giriş yapıp ders seçme alanına gelince kafam çok karıştı hiçbir bilgim yok. Alanımda yok. Ders seçimini nasıl yapabilrim? Bkz: Matematik-1 // Matematik-2 olarak dersler var ve bu 1-2 hepsinde yazıyor. Hangisini seçmeliyim ? Yardım lütfen..
Örneğin;
Tarih 1
Geometri 1
Geometri 2
Edebiyat 1 gibi...
Geometri'nin 1 ve 2'sini birlikte seç, sayısalın kötüyse ve geçemem diyorsan bu şart. 3 kere 2'sinden birlikte sınava girip muaf olur ve zorunluluğundan kurtulmuş olursun. Kafan karıştıysa, zorunlu dersler kısmında yazan tüm dersleri buraya kopyala seçimi beraber yapalım...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
dönem numarası neyi temsil ediyor geometri yi seçme cesaretinde bulunamadım.3 seçmeli ders seçtim
- perisanmiki
- İletişim:
bu konularda oldukça konu açanlar var anlamadığım nokta benim bole bir problemin şimdiye kadar olmadı 8.dönem dersini de seçebiliyorum herhalde örgün eğitimden geçiş yapmakla alakalı bir şey olsa gerek
https://twitter.com/#!/ismailbozaci
Mahalle maçında
" BEN TEK, SİZ HEPİNİZ " diyen çocuk varya; işte o FENERBAHÇELİ
Mahalle maçında
" BEN TEK, SİZ HEPİNİZ " diyen çocuk varya; işte o FENERBAHÇELİ
Birçok öğrencinin düştüğü bir yanılgı bu. Forumda öğrencileri bu nedenle uyarmaya dikkat ediyoruz. Seçmeli dersler kolay geliyor insanlara genelde ve bu yüzden örneğin Geometri dururken, seçmeli seçiyorlar. Ama açık lise mezunu olmak için ana şartların başındai öğrenci girişinde bulunan "zorunlu dersler" kısmında yazan tüm derslerin o listeden silinmesi için ya geçmek ya muaf olmak gerekiyor. Bu yüzden Geometri'yi de, diğer sayısal dersleri de, bu dönem seçmeyip ötelemek büyük hata. O dersleri mecbur alman gerektiği için, seçmek zorundasın. Dolayısıyla seçmeli 2 ders seçtim dediğin o dersleri ders seçim ekranını tekrar açıp "kırmızı butona tıklayıp" sil ve yerine zorunlu (yanında ortak yazan) derslerden 2 dersi ekle. Aksi halde seçmelilerle tamamlayacağın toplam kredin 500 bile olsa lise bitmez...şadan yazdı:dönem numarası neyi temsil ediyor geometri yi seçme cesaretinde bulunamadım.3 seçmeli ders seçtim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Normalde üst dönemden ders seçemiyoruz. Mesela ben şu an 7. dönemdeyim 8. dönemin derslerini istesemde seçemem. Ama örgünde okuyan biri toplam dönemi fazla olacağı için seçebilir. Evet bununla alakalı bir durum.perisanmiki yazdı:bu konularda oldukça konu açanlar var anlamadığım nokta benim bole bir problemin şimdiye kadar olmadı 8.dönem dersini de seçebiliyorum herhalde örgün eğitimden geçiş yapmakla alakalı bir şey olsa gerek

emrahk teşekkürler hemen düzeltiyorum.yani seçmelideki derslerden aldıgım puanların bir onemı yok dıyorsun kredımı tamamlamada
şadan seçmeli dersleri geçersen elbette onların kredisini de alıyorsun ve not ortalamana etkisi oluyor.
Kaçıncı dönemdesin bilmiyorum ama, biz ders seçerken önceliği ortaklardan yana kullanıyoruz. Çünkü ortakları ya geçmek zorundasın ya da yapamam bu dersi diyorsan muaf olmak zorundasın ( 3 kez bir dersten başarısız olunca muaf olunuyor ) Yani her iki durumda da geometriyi seç. Ya geç kurtul, ya da her dönem mutlaka al muaf ol. Eğer bunu yapmaz seçmeli dersler ile kredini 40596745800 yapsan bile ortak dersin kaldığı sürece mezun olamazsın.
BU arada muaf olunan dersin kredisini alamıyorsun sadece geçme zorunluluğun ortadan kalkıyor.
Şimdi sen kaç tane ortak dersin varsa hepsini seç kredin 30 dolmazsa o zaman 2-3 tane seçmeli ders seçersin.
Kaçıncı dönemdesin bilmiyorum ama, biz ders seçerken önceliği ortaklardan yana kullanıyoruz. Çünkü ortakları ya geçmek zorundasın ya da yapamam bu dersi diyorsan muaf olmak zorundasın ( 3 kez bir dersten başarısız olunca muaf olunuyor ) Yani her iki durumda da geometriyi seç. Ya geç kurtul, ya da her dönem mutlaka al muaf ol. Eğer bunu yapmaz seçmeli dersler ile kredini 40596745800 yapsan bile ortak dersin kaldığı sürece mezun olamazsın.
BU arada muaf olunan dersin kredisini alamıyorsun sadece geçme zorunluluğun ortadan kalkıyor.
Şimdi sen kaç tane ortak dersin varsa hepsini seç kredin 30 dolmazsa o zaman 2-3 tane seçmeli ders seçersin.

teşekkürler kripton.ben 2.döneme geçtim.28 kredim var daha
Emrahk tesekkurler şuan aöl sitesne grip seçim yapamıyorum yalnız en kısa zamanda sizinle ders secimı hakkinda yardımlaşmak istiyorum. Muaf olayını falan knuşalm tesekkurler herkese
Ders seçimi işlemlerin aktif olunca, üstte de dediğim gibi buraya "zorunlu dersler" kısmında yazan derslerin hepsini buraya kopyala. En isabetli dersleri seçmeye çalışırız...Mertsoylu yazdı:Emrahk tesekkurler şuan aöl sitesne grip seçim yapamıyorum yalnız en kısa zamanda sizinle ders secimı hakkinda yardımlaşmak istiyorum. Muaf olayını falan knuşalm tesekkurler herkese
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk