Alan değişikliği

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
gozdegokcen

Alan değişikliği

Mesaj gönderen gozdegokcen » 02 Mar 2012, 17:04

Merhaba arkadaşlar forum'a yeni üye oldum ve bu ilk konum+mesajım :)

Benim kafama takılan konu alan değişikliği.

Ortak kredim: 204
Alan kredim: 69

Alanım ise yabancı dil.

Zorunlu olan TÜRK dili ve anlatımı derslerini başarıyla verdim.

Arkadaşlar ben şimdi yabancı dil alanından genel kültür alanına geçiş yapsam Alan kredim de bir değişiklik olur mu?
Çünkü mezun olmam için şuan alan'dan 11 krediye ihtiyacım var. Genel kültür alanında 80 kredi verme zorunluluğu da kalktı diye biliyorum.

Şimdi ben yabancı dil alanından - genel kültür alanına geçiş yaptığım da alan kredim ne olacak? düşecek mi aynı mı kalacak?

Tam 3 gündür 444 83 83'ü arıyorum ama bir türlü ulaşamadım hata var tekrar deneyin diyolar...
Defalarca mail attım aöl destek birimine ama normalde geri dönmeleri lazımken cevap verilmedi...

Kıymetli vaktinizi bana ayırdığınız için çok teşekkür ederim.

Gökçen.

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Re: Alan değişikliği

Mesaj gönderen Ceros » 02 Mar 2012, 18:02

Yağmur'um alanlı okuyanlar alanını değiştirebiliyor diye biliyorum ben emin misin?

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 02 Mar 2012, 18:07

gozdegokcen yazdı:Merhaba arkadaşlar forum'a yeni üye oldum ve bu ilk konum+mesajım :)

Alanım ise yabancı dil.

Arkadaşlar ben şimdi yabancı dil alanından genel kültür alanına geçiş yapsam Alan kredim de bir değişiklik olur mu?
Çünkü mezun olmam için şuan alan'dan 11 krediye ihtiyacım var. Genel kültür alanında 80 kredi verme zorunluluğu da kalktı diye biliyorum.

Şimdi ben yabancı dil alanından - genel kültür alanına geçiş yaptığım da alan kredim ne olacak? düşecek mi aynı mı kalacak?

Tam 3 gündür 444 83 83'ü arıyorum ama bir türlü ulaşamadım hata var tekrar deneyin diyolar...
Defalarca mail attım aöl destek birimine ama normalde geri dönmeleri lazımken cevap verilmedi...

Gökçen.
öncelikle hoşgeldin. genel kültür alanında alan kredisi zorunlulugu yok. kredide 192. zorunlu derslerin kalmadıysa genel kültür alanına gecip mezun olabilirsin :) tabi ortak derslerin tamamı verdiysen yada muaf olduysan. ben şuanda geçiş yapabiliyorum sende yapabilirsin ve kredide herhangi bi değişiklik olmuyor sadece alan kredisinde bi değişiklik söz konusu sebebini tam bilmiyorum..
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
maybeoneday
Uzman

Mesaj gönderen maybeoneday » 02 Mar 2012, 18:09

Ceros yazdı:Yağmur'um alanlı okuyanlar alanını değiştirebiliyor diye biliyorum ben emin misin?

bbende öyle biliyorum hatta denedim oluyor geri vazcaydım. genel kültüre geçtim ama pek işime gelmedi acıkcası.. geri döndüm..
Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin ;)

Resim

Resim

Resim

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 02 Mar 2012, 18:28

Yağmur damlaları yazdı:Hoş geldiniz forumumuza..

Arık alanlar kalktığı için alan değişikliği yapamazsınız... Anca alansız olarak okumaya devam edebilirsiniz.. Ve krediniz düşer doğal olarak.
İnsanları yanlış yönlendirmeyin alan değişikliği yapabilir arkadaşımız sadece alansız okuyanlar herhangi bir değişiklikte bulunamaz. Eğer kayıt yenileme yaptıysanız öğrenci girişi yapın bilgi düzenleme menüsünden alan bölüm değiştirmeye tıklayın ve genel kültür alanını seçin, kredi bilgilerine gelin ve son durumu buraya yazın. ( zorunlu dersiniz kalmadıysa genel kültür'den direk mezun olabilirsiniz. )

Elensar77

Mesaj gönderen Elensar77 » 02 Mar 2012, 21:34

Merhaba.
Bende az önce alanı fen bölümünden genel kültüre çevirdim. Normalde 40 kredim vardı alan şimdi ise ortak kredi 99 oldu.
Toplam kredi 201 ortak kredi 99
Zorunlu dersim sadece 1 tane var.
Daha önce dil ve anlatım derslerinden 3 tane vermişim.
Bu durumda sadece zorunlu sınava girip mezun olabilir miyim?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 02 Mar 2012, 21:55

Elensar77 yazdı:Merhaba.
Bende az önce alanı fen bölümünden genel kültüre çevirdim. Normalde 40 kredim vardı alan şimdi ise ortak kredi 99 oldu.
Toplam kredi 201 ortak kredi 99
Zorunlu dersim sadece 1 tane var.
Daha önce dil ve anlatım derslerinden 3 tane vermişim.
Bu durumda sadece zorunlu sınava girip mezun olabilir miyim?
Sadece Dil ve Anlatım varsa zorunlu dersin, ve toplam dönemin de 8 oluyorsa, önümüzdeki sınavda mezun olabilirsin. Önünde engel yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

senininternetin
Acemi

Mesaj gönderen senininternetin » 02 Mar 2012, 23:01

Şimdi bişey sorucam benim toplam 201 ve 38 fen bilemleri alan kredim var. Şimdi ben alansıza geçsem bu üniversitede benim önüme engel olarak çıkarmı? veya diyelimki alan değiştirdim alansız yaptım ama beğenmeyince hemen direkt olarak geri fen bilimleri alanıma dönüş yapabilirmiyim..

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 02 Mar 2012, 23:19

Alanını yalnızca ders seçme döneminde değiştirebilirsin diye biliyorum üstelik alansız bölüme geçersen 8 Dönem İngilizce dersinden sorumlusun, bu dönem Ygs- Lys de alansızların durumu biraz muamma galiba tam olarak bilinemiyor. Daha bilgili arkadaşlarda yardımcı olacaklardır...

gozdegokcen

Mesaj gönderen gozdegokcen » 02 Mar 2012, 23:49

maybeoneday yazdı:
gozdegokcen yazdı:Merhaba arkadaşlar forum'a yeni üye oldum ve bu ilk konum+mesajım :)

Alanım ise yabancı dil.

Gökçen.
öncelikle hoşgeldin. genel kültür alanında alan kredisi zorunlulugu yok. kredide 192. zorunlu derslerin kalmadıysa genel kültür alanına gecip mezun olabilirsin :) tabi ortak derslerin tamamı verdiysen yada muaf olduysan. ben şuanda geçiş yapabiliyorum sende yapabilirsin ve kredide herhangi bi değişiklik olmuyor sadece alan kredisinde bi değişiklik söz konusu sebebini tam bilmiyorum..

Teşekkürler hoşbulduk :) şimdi ortak kredi: 204, alan kredi:69 (11 kredi kalmış).

Zorunlu dersim de yok, mesele zaten alan kredisinin değişip değişmeyeceğinde... :( genel kültür'de alan kredisi zorunluluğu yok, buna rağmen alan kredisinin düşmesi saçma olmaz mı?

Esas soru! ; Genel Kültür'e geçiş yaptığımda direk mezun olabilir miyim şuan ki duruma göre? :?: :?: :?:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Mar 2012, 17:24

Genel Kültür'e geçince, "zorunlu dersler" kısmında eğer hiç ders olmazsa, mezun olabilirsin hemen. Eğer zorunlu derslerin olursa da, (ki az olur olsa bile) onların sınavına girip mezun olabilirsin. Bunu öğrenci girişinde deneyebilirsin, örneğin Genel Kültür'ü seç, kaydet, zonra zorunlu derslerine bak ders var mı diye, kredilerine bak düşme var mı diye. Eğer istediğin gibi bir durum olmazsa, eski alanına geri dönüş yapabilirsin anında...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 03 Mar 2012, 17:58

Yanlış bilgilendirdiğim için tüm arkadaşlardan özür diliyorum.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

gozdegokcen

Mesaj gönderen gozdegokcen » 03 Mar 2012, 18:21

emrahk yazdı:Genel Kültür'e geçince, "zorunlu dersler" kısmında eğer hiç ders olmazsa, mezun olabilirsin hemen. Eğer zorunlu derslerin olursa da, (ki az olur olsa bile) onların sınavına girip mezun olabilirsin. Bunu öğrenci girişinde deneyebilirsin, örneğin Genel Kültür'ü seç, kaydet, zonra zorunlu derslerine bak ders var mı diye, kredilerine bak düşme var mı diye. Eğer istediğin gibi bir durum olmazsa, eski alanına geri dönüş yapabilirsin anında...

Öncelikle cevap verdiğin için çok teşekkür ederim :)

Dediğini yaptım, zorunlu ders yok,
Toplam Kredi: 204
Ortak Kredi: 83

olarak değişti.

Zorunlu ders olmayıp, bu durum da hemen mezun olabilir miyim?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 03 Mar 2012, 18:42

Rica ederim, toplam dönemin de 8 ve üzeri ise (AÖL'de okuduğu dönem değil, toplam dönem) şuan mezunsun diyebilirim. Şuan AÖL müdürlüğü sınav dönemi olmadığı için mezuniyet taraması yapmıyordur. Dolayısıyla senin mezun olman için, alan değiştirip, şartlarını tamamladığını müdürlüğe bildirmen gerekiyor. Çağrı merkezini arayıp düşüremedim demişsin. Yine dene.

Olmazsa, aloegitim@meb.gov.tr adresine, aşağıda yazdıklarımı e-mail olarak yaz. (TC kimlik no ve öğrenci numaranı da mail'e kesin ekle)

İyi günler, Yabancı Dil Alanı öğrencisiyken, alanımı Genel Kültür olarak değiştirdim, bu değişiklikle mezuniyetim için tüm şartlarım tamam durumda. Durumumun "mezun öğrenci" konumuna değişmesini rica ediyorum.

Mezun olunca burada da paylaşırsın. Tebirkler... :D

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 03 Mar 2012, 19:03

kardelen198 yazdı:Alanını yalnızca ders seçme döneminde değiştirebilirsin diye biliyorum üstelik alansız bölüme geçersen 8 Dönem İngilizce dersinden sorumlusun, bu dönem Ygs- Lys de alansızların durumu biraz muamma galiba tam olarak bilinemiyor. Daha bilgili arkadaşlarda yardımcı olacaklardır...

Alanlı okuyan öğrenciler alansıza geçemez. Alansız okuyan öğrenciler de alan seçemez.

Sadece mevcut alanı olan öğrenciler genel kültür, türkçe matematik, fen bilimleri, yabancı dil, sosyal bilimler arasında seçim yapabilir.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön