Benim Toplam Kredim : 192 Alan Kredim : 83
Fakat Zorunlu Derslerimde Şunlar var
DERS ADI KATEGORİ
DİN KÜLTÜRÜ Ortak
COĞRAFYA Alan
DİL VE ANLATIM Alan
TÜRK EDEBİYATI Alan
MATEMATİK Alan
ANALİTİK GEOMETRİ Alan
GEOMETRİ Alan
Bunların hepsine girip geçmek zorunda mıyım yoksa sadece ortak olan dersime mi girmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim
Mezun muyum acaba ?
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Re: Mezun muyum acaba ?
Mezuniyet için krediniz yeterli...Toplam döneminizin de en az 8 olması gerekiyor.
Ve bu derslerin "zorunlu dersler" kategorisinden çıkması gerekiyor. Ve dolayısıyla bu derslerden sınava girmek zorundasınız.Önünüzde 2 seçeneğiniz var.
1- Ya sınava girip dersleri geçeceksiniz ve mezun olacaksınız.
2- Alan derslerden 1 kez sınava girip geçemezseniz muaf olursunuz , bunun için gene o dersleri seçip sınava girmeniz gerekiyor ve muaf olursanız o dersler zorunlu dersler kategorizinden çıkar...Dil ve anlatım dersinden girmek ve o dersten geçmek zorundasınız, Muaf olunmuyor. Ama ortak dersinizi geçersiniz. Çünkü ondan muaf olmak isteseniz 3 kez sınava girip muaf olmanız gerekir....
NOT/ Alan derslerinizden - Türk Edebiyatı-Coğrafya ... Eğer bu derslerden yüksek not ile geçebileceğinize inaniyorsanız bu derslerden kalmayın derim. Çünkü sözel ders oldukları için başarılmasıda kolay. Yüksek not alırsanız diploma notunuza yansır.
Ve bu derslerin "zorunlu dersler" kategorisinden çıkması gerekiyor. Ve dolayısıyla bu derslerden sınava girmek zorundasınız.Önünüzde 2 seçeneğiniz var.
1- Ya sınava girip dersleri geçeceksiniz ve mezun olacaksınız.
2- Alan derslerden 1 kez sınava girip geçemezseniz muaf olursunuz , bunun için gene o dersleri seçip sınava girmeniz gerekiyor ve muaf olursanız o dersler zorunlu dersler kategorizinden çıkar...Dil ve anlatım dersinden girmek ve o dersten geçmek zorundasınız, Muaf olunmuyor. Ama ortak dersinizi geçersiniz. Çünkü ondan muaf olmak isteseniz 3 kez sınava girip muaf olmanız gerekir....
NOT/ Alan derslerinizden - Türk Edebiyatı-Coğrafya ... Eğer bu derslerden yüksek not ile geçebileceğinize inaniyorsanız bu derslerden kalmayın derim. Çünkü sözel ders oldukları için başarılmasıda kolay. Yüksek not alırsanız diploma notunuza yansır.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.
Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.
Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!
Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!
Ya insana gül ver yada gülüver.
- maybeoneday
- Uzman
kredin yeterli bölümün hangisi olursa olsun oda yeterlimmtr1905 yazdı:Benim Toplam Kredim : 192 Alan Kredim : 83
Fakat Zorunlu Derslerimde Şunlar var
DERS ADI KATEGORİ
DİN KÜLTÜRÜ Ortak
COĞRAFYA Alan
DİL VE ANLATIM Alan
TÜRK EDEBİYATI Alan
MATEMATİK Alan
ANALİTİK GEOMETRİ Alan
GEOMETRİ Alan
Bunların hepsine girip geçmek zorunda mıyım yoksa sadece ortak olan dersime mi girmeliyim. Yardımcı olursanız sevinirim

Dışımdaki merhametimle oyun oynamayın ki , içimdeki şeytan hayatınızı lunaparka çevirmesin 

-
- Uzman
bı sınavda hepsinide seçç dil ve anlatımmı çalış o olmadan mezun olamıycaksın din kültürüde ortak olduğu için olaki geçemessen seni 2 dönem daha bırakmıycak derslerde kolay gibi yağmurunda belirttiği gibi sözel derslere çalışıp girki diploma notun yükselsin yapamam diyosan dil anlatımve din kültürünü geçtinmi mezunsun
Yardımlarınız için çok sağolun arkadaşlar. O zaman ben bu sınavda hepsini işaretliyim ders seçimi yaparken dil anlatımla din kültürüne iyi hazırlanıyım onları geçersem diğer dersleri geçmesemde olur di mi ? Diğerlerindende yine bişeyler yapmaya çalışırım zayıf aldıklarım diploma notumu düşürür mü ki acaba.
- Yağmur damlaları
- Onursal Üye
Evet zayıf aldıklarınız diploma notunuzu düşürür. Eğer diğer derslere çalışmayacaksanız bir ikitane işaretlyip çıkın. Ama kıl payı 45 ile geçerseniz dersleri diploma notunuzu düşürürsünüz.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.