maolden aole gecıste kredı sorunu

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
mkulup

maolden aole gecıste kredı sorunu

Mesaj gönderen mkulup » 06 Mar 2012, 13:15

s.a
ben meslek lısesınde 3. sınıfta 2006 yılında ayrılmıstım daha sonra maöle 132 kredi ile gecetım ancak devam etmedım sene basında aöle geçiş yaptım genel kultur bolumune toplam kredi 132 ortak 0 ilk sınav donemınde 22 ortak dersı tamamladım su ankı sınav donemınde sadece ortak derslerden 11 kredı gozukuyo dıgerlerı gozukmuyo ayrıca orgun egıtımde almıs oldugum ortak dersler sısteme gecıyo mu bıyolojı kımya fızık gıbı cunku ders secımde bunlar gozukmuyo bu derslerı orgun egıtımde vermıstım..
1- ( fızık kımya bıyolojı ) orgun egıtımde tamamladıgım derslerın aolde ortak derslerde gozukmesı gerekmıyo mu
2- su anda sadece 11 ortak ders gozukuyo dıger ortak dersler sonrakı donemlerde mı gelecek ancak oncekı sınavda 8, donem sınavına dahıl gırmıstım
kafam cok karıstı :twisted: aöl halk ırtıbat buroları hıc bı seye cvp veremıyo

toplam donem 11 aöldeki 5. donemm
tesekkurler

mkulup

Re: maolden aole gecıste kredı sorunu

Mesaj gönderen mkulup » 06 Mar 2012, 13:27

ayrıca aöl ekranında zorunlu derslerı actıgımda sadece ortak derslerden 11 kredılık dersler gozukuyo bu sadece ortak kredı derslerınden sınava gırecegım dersler mı demek oluyo
tesekkurler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 06 Mar 2012, 14:22

A.s, Genel Kültür mezuniyet şartları çok kolay anlaşılır bir şekildedir. Yukarıda yazdıklarını boşver, şimdi;

1) Zorunlu dersler kısmında yazan tüm ortak dersleri listeden silmen gerekiyor. Bunu biliyorsun. Bunun için 11 tane dersi de seç, 30 krediyi aşıyorsa, kalanları diğer dönem de seçebilirsin.

2) Zorunlu derslerin bitince muhtemelen toplam kredin 192'yi aşmaz, bundan sonra ders seçim ekranında kolay gördüğün "seçmeli" dersleri seçer, kredini 192'ye tamamlamaya çalışırsın.

3) Genel Kültür'de okuduğun için "ortak kredi" diye bir bölüm var kredi bilgilerinde, onu önemseme, 80'e tamamlama gibi bir zorunluluk felan yok.

4) Zorunlu derslerinde yanında 8 yazan dersler varsa, artık yeni ders eklenmeyecek. (8 dönem yazan derken, örneğin dönemi 5-6 olan arkadaşlara, sistem zorunlu derslerin 7-8 dönem olanlarını listeye eklemeyebiliyor.) Senin zorunlu derslerinde, dönemi 7-8 yazan dersler varsa, ya da geçtiysen bu dediklerimi boşver. Yukarıda dediğim gibi önünde iki seçenek var, zorunlu dersler butonunda ders kalmayacak, toplam kredin 192 olacak veeee mezunsun. Başka şart yok, derslerine odaklan yeter. Başarılar... :wink:
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

mkulup

Mesaj gönderen mkulup » 07 Mar 2012, 09:35

tesekkurler pasam
o zaman suan benım kredım 162 iki sınav sonunda mınımıum 192 ve uzerını bulabılcegımı dusunuyom
toplam donemım 11 aoldekı donem 5 mezunıyet ıcın 8 donem olması gerekıyo galıba toplam doneme gore mı aoldekı doneme gore mı bıde zorunlu derslerden bır kere sınava gırıp muaf olabılırmıyım. yanı zorunlu derslerden basarılı olamasamda sınava gırıp muaf olup kpss sınavına falan gırebılırmıyım bu sene sonu
zorunlu dersslerde dıl ve anlatım yok geometrı ve yabancı dıl fılan var ortak ders olarak gozukuyo sıkıntı cıkaracak turden dersler tekleme muhtemel
tesekkurler.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 07 Mar 2012, 13:12

Mezuniyette gerekli 8 dönem için "toplam dönemi" dikkate alınıyor. Senin toplam dönemin 11 olduğu için 8 dönem şartını çoktan tamamlamışsın. Genel Kültür alanındaki tüm dersler 3'er kez sınava girip muaf olunabiliyor. Yani 1 kez sınava girip muaf olacağın hiçbir dersin yok. Zorunlu derslerde bulunan derslerini bilmiyorum ama dediğin gibi Mayıs ve Temmuz sınavlarında onları geçeceğini düşünüyorum. Ki olmazsa bile, artı olarak ek sınav da yapılırsa ona girerek mzun olabilirsin. Ek sınav Eylül ayının ilk haftasında yapılıyor genelde. Dolayısıyla, sen işi sıkı tutup, Mayıs ve Temmuz sınavıyla birlikte bitirmeye çalış. Ama bitmezse bile ek sınav şansın da var.

KPSS için kredinin şu kadar olması gerek diye bir kural yok. Mezun olma şartı da yok. Dolayısıyla bu sene KPSS'ye başvurabilirsin, bunun kredilerinle ilgisi yok. Başvurular başladığında, bankaya para yatırıp, başvurunun yapıldığı merkezlere gidip başvurabilirsin. İstediğin puanı alırsan da, mezun olunca tercih yapar, bir yere atanabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön