Askere gidecekmiyim?

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
emrahk
Onursal Üye

Re: Askere gidecekmiyim?

Mesaj gönderen emrahk » 08 Mar 2012, 15:02

mertSt yazdı:Bir kafede otururken boş yer olmamasından dolayı tesadüfen birisi yanımıza oturmuştu ve oda açıktan okuyormuş. 3 yıl tecil ettirmiş sonra kendi isteği ile askere gitmiş yani var :)
Tartışılmaz bir şekilde söylüyorum ki; Açık Öğretim Lisesi'nde "okurken" askerlik tecil ettirilemiyor. Ama mezun olunca, diplomayla askerlik şubesine başvurulursa, 3 yıla kadar tecil hakkı var. O duyduğun kişi de muhtemelen, okurken değil, mezun olduktan sonra diplomasıyla tecil ettirmiştir.

Ayrıca Mesleki Açık Öğretim Lisesi okuyanlar, yüzyüze eğitim dediğimiz okullarda meslek dersi gördüğü için, bu öğrenciler okurken de tecil ettirme hakkına sahip...
lepper yazdı:Arkadaşlar birde ben 19 yaşımda mayıs ayında bitireceğim diploma alıcam diyorum o senede öss'ye hazırlansam şimdiden herşeyiyle o sene kazansam ünv.'yi zaten ünv. kayıtları da eylülde başlıyor... diplomam elimde olcak giderim kaydolurum fakat korkum 19 yaşında askere alınmam, yoklamaya gidince falan alınmam... kasım 6 1995 doğumluyum
Diplomanı aldığında (ya da çıkma belgesi denilen ve diplomanın gelmesini beklemeden alınan belgeyle) askerlik şubesine başvurup tecil ettirebilirsin.

Askere gitme yaşı 20'dir, dolayısıyla 19 yaşında kimse seni askere almaz merak etme. 20 yaşına girdiğinde değil, 20 yaşıan gireceğin yılın 1 Ocak'ından itibaren askere her an çağırılabilirsin. Doalyısıyla 1 Ocak 2015 öncesi mezun olman en iyisi olur...

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

kkaann
Acemi

Mesaj gönderen kkaann » 08 Mar 2012, 16:37

bnde mayıs 1994 doğumluyum. 107 kredim var şuan.seneye aol bitiyo.seneye diplomamı alıp askerliği 3 yıl tecil ettirebilirmiyim.
bide şu yazın 30 kredisi eksik olanlar için yapılan snav var ya eğer yaza kadr 60 kredilik ders verirsem o snavada girebilirmiyim(ama daha ortak derslerdn vermem gereken 100 kredilik filan dersim var)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Mar 2012, 21:23

kkaann yazdı:bnde mayıs 1994 doğumluyum. 107 kredim var şuan.seneye aol bitiyo.seneye diplomamı alıp askerliği 3 yıl tecil ettirebilirmiyim.
bide şu yazın 30 kredisi eksik olanlar için yapılan snav var ya eğer yaza kadr 60 kredilik ders verirsem o snavada girebilirmiyim(ama daha ortak derslerdn vermem gereken 100 kredilik filan dersim var)
Mezun olunca tecil ettirebilirsin. Bu sene 3. dönem sınavıyla birlikte kredin en az 162, toplam dönemin ise 8 olursa ek sınava girebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön