AÖL Yurtdisi Bati Avrupa Programi

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
DERYAD

AÖL Yurtdisi Bati Avrupa Programi

Mesaj gönderen DERYAD » 08 Mar 2012, 15:41

Iyi günler,

ben türkiyeden almanyaya geldim. Türkiyedeyken liseye gecmistim fakat bazi sebeplerden dolayi liseyi bitirememistim. Aldigim kredi sadece 20 krediydi. Ve simdi Liseyi bitirmek istiyorum fakat türkiyeyede gelemiyorum liseyi burdan bitirme imkanim varmi (AÖL yurtdisi programi ile) türkiyeye gelmeden burdan yapabilirmiyim bu sinavlari, mümkünmü acaba bu? ALmanyadan türkiyedeki lise sartlarina göre burdan lise diplomami alabilirmiyim?

Ayrica diyelimki alabilirim Üniversiteye gidebilme sansim varmi burda?

Tesekkürler

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: AÖL Yurtdisi Bati Avrupa Programi

Mesaj gönderen kripton » 08 Mar 2012, 15:48

Ben yurt dışından da okunuyor diye biliyorum ama detaylı bilgim yok
Resim

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 08 Mar 2012, 18:50

evet yurt dışındanda okuyabilirsin..bu linke tıkla...http://www.aol.meb.gov.tr/bati_avrupa/turkce/index.html
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

DERYAD

Mesaj gönderen DERYAD » 08 Mar 2012, 20:40

Sagol Baktim bu sayfaya.Zaten biliyordum bu sayfayi daha önceden. Ama tam olarak net birsey yazmiyor su konuda: Lise Diplomasini aldiktan sonra hemen Almanyada bir üniversiteye kayit yapabilirmiyim yoksa tekrar Üniversite SInavina girmek zorundamiyim ? Veya Üniversite sinavina almanyadan girebilirmiyim. Bir bilginiz varsa bu konuda ve söylerseniz cok sevinirim :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Mar 2012, 21:17

DERYAD yazdı:Sagol Baktim bu sayfaya.Zaten biliyordum bu sayfayi daha önceden. Ama tam olarak net birsey yazmiyor su konuda: Lise Diplomasini aldiktan sonra hemen Almanyada bir üniversiteye kayit yapabilirmiyim yoksa tekrar Üniversite SInavina girmek zorundamiyim ? Veya Üniversite sinavina almanyadan girebilirmiyim. Bir bilginiz varsa bu konuda ve söylerseniz cok sevinirim :)
Üniversite sınavına girmeden alan okullar da var, kendi sınavını uygulayıp öğrenci alan da. Hangisine gitmek istediğine karar verip, onu araştırmalısın ve sınavsız yabancı öğrenci kabul ediliyor mu diye öğrenmelisin. Burada biz net birşey diyemeyiz, çoğumuz Türkiye'de yaşıyoruz ama olur da bu yolla yabancı bir üniversiteye giden varsa elbet cevap alabilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 08 Mar 2012, 22:07

bak şu yorumları buldum senin için :roll:

merhaba arkadaslar Insallah bu bolum dogrudur umarim sizlerden bilgi alabilirim!!
ben Almanya'daki Anadolu Üniversitesine yani uzaktan egitim programina basvurdum ve nasil kolay mi ve 6.ayda sinavina giricemm eger girenler varsa bana yardimci olabilirmisiniz?Cok merak ediyorumda nasil oldugunu sordum bi yetenek sinavi dediler ama yinde korku sardii bakiyorumm aslinda yetenek sorulari kolay ama matematikci biri degilimdir matematik sorulari nasil acaba?Birde ben isletme bolumunu sectimm acaba zorlarmi benii eger basarili olursamm alman üniversitesine gecis yapmak istiyorum dogru bi karar olurmu sizcee lutfen paylasim ve yardimlarinizi bekliyorum.

ben okuyorum yetenek sinavi yok direk sinav yapiyorlar...

nasil yani evet direk sinav yapiyolar ama sinav yetenek uzerine yani genel kultur iste..simdi siz okuyorsaniz nasill gidiyor yani sizee paydasini gordunuz mu??Birde bizim alman universitesine gecme sansimizda varya suan deniyor olabilirmisiniz

benim bildigim turkiyedeki aof den daha kolay sınavlarınız

yetenek sinavini sizin gibi algilayamadim.sinav gayet iyi gidiyor faydasini daha görmedim okul bitince görücegimi düsünüyorum. Suan ben 4 yillik isletme bölümünün son sinifindayim biterse eger master yapma imkani taniyor alman devleti ama tabiiki basvuracaginiz üniversiteye bagli.Ben türkiyede girdim sürekli ilk defa almanyada girecegim nasipse büt e girmeyi düsünüyorum.Tr ile almanya arasinda bir soru farki olacagini düsünmüyorum.

valla bende isletmeyi sectim iste 05.06 de sinava gidicem sinava giris kagidim geldii..nasipse bende yararlanicammm ben cok heyecanli biriyimm yaa basit deniyoo ama yinede korku var istee heyecan filann..koolaymii gecebilirmiiyim isletmeyii??

Ayrı başlık olarak açmak istemedim burada sormak istiyorum arkadaslar. Almanyada kız arkadasım var liseyi bitiriyor bu sene nasipse. Türkiyede üniversite okuması için ne yapmalı? Gecen günlerde Danıstaydan alınan bilgiye göre artık yurt dısından okumaya gelinemicek denilmişti yanlıs hatırlamıyorsam kesin bilgisi olan varmı?

vallaa kolay gelir unv.sinavina girer eger alman vatandasi filansa yabancilar sinavina girer oylece gecebilir zor degil..

yabancılar sınavına nerede girecek acaba?

onu tam bilmiyorum ama her yerde girebilir sanirim veya Ankara,Izmir oralarda olabilir.

DERYAD

Mesaj gönderen DERYAD » 08 Mar 2012, 22:39

Sagol. Ama sanirim bu daha cok burdan türkiyeye gidip okumak isteyenlere. Bende daha karisik. Tam olarak net birsey yok yazilanlarda. Gerci bir mail yazdim sorumlu kisilere. Fakat hala bir cvp yok.

Benim tahminimce tekrar YÖS;YCS veya ÖSSye girilmesi gerek ama iste net birsey yok elimde :S

Peki bunu bilen varmi: AÖL kesin 4 yilmi sürüyor yoksa daha kisa sürebilirmi (yani senin elinde olan birseymi, mesela belirli sinav sayisimi varmi bir senede?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 09 Mar 2012, 00:46

aöl 8 dönemde yani 2.5 yılda bitiyor en az :wink: ocak mayıs temmuz bir yıl içinde 3 kere girmiş oluyoruz bu 3.dönem yapar

DERYAD

Mesaj gönderen DERYAD » 09 Mar 2012, 00:55

sagol :)

DERYAD

Mesaj gönderen DERYAD » 11 Mar 2012, 20:56

Acaba Aranizda Almanyada AÖLden Lise Diplomasini alan varmi. Ve devaminda üniversite sinavina burdan girenler varsa ve yazarlarsa sevinirim.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön