Öncelikle şimdiden askerde kolaylıklar diliyorum sana, ve inşallah hayırlı teskereler şimdiden...
Askerler evet yedek salonda açık lise sınavlarına girebiliyor. Ama bunu askeriyeye mi, yoksa sen askerdeyken, ailenin AÖL müdürlüğüne mi bildireceği konusunda bilgim yok. Alo 147'den bunun için bilgi alabilirsin.
Muaf ders = başarılmak zorunluluğu ortadan kalkan ders demektir. Bu da demek ki, "muaf ders" kategorisinde bulunan dersleri artık seçmene gerek yok. Ders seçimi yaparken, bu muaf dersler de gözükür. Ama zor onları seçme, nede olsa başarmak zorunluluğun yok artık.
Ders seçimi yapmak için, ilk önce "zorunlu dersler" butonuna tıkla. Orada hem ortak, hem de alan derslerin var. Alan kredinin 80 olması gerekliliği nedeniyle, ben 30 kredilik ders seçim hakkının 15'ini (istersen 20'sini) alan yazanlardan, geri kalanları da ortak ders yazanlardan seçmeni öneririm. Bu nedenle ilk önce zorunlu dersler kısmını aç, dönemi en alt olan alan ve ortak dersleri kafanda kestir, ona göre seç.
Yani diyelim Dil ve Anlatım 5 - 6 -7 gibi derslerden, sen en düşük dönemli olanı seç ki, karışmasın konular kafanda, yani Dil ve Anlatım 5'i seç bu örnekteki gibiyse.
Dediğim gibi kısaca 15-20 kredi arası, hadi ortasını bulalum 18 kredilik "alan", 12 kredilik "ortak" ders seç. 18 kredilik alan kdersi yoksa zorunlu derslerde, kaldığın veya muaf olduğun alan derslerinden kolay bulduklarını belirle kafanda onları seç.
En büyük asker bizim asker...