seçmeli dersler

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ayşegülnur
Acemi

seçmeli dersler

Mesaj gönderen ayşegülnur » 29 Şub 2012, 09:19

arkadaşlar ders seçme sistemi açıldı ama seçmeli derslerden işletme mi yoksa sanat tarihi nimi seçmeliyim bana bu derslerin hangisi faydalı olur bu arada 9.sınıf yeni öğrenciyim yardım cevap bekliyorum. :?: :)

GüListaN
Doçent

Re: seçmeli dersler

Mesaj gönderen GüListaN » 29 Şub 2012, 09:30

Sanat Tarihi'nden henüz sınava girmedim ama işletme (bence) çok kolay..
İşletme-1 : 95 İşletme-2 : 90 aLdm..

Alttaki linktende kitaptaki içeriklere bakabilirsin..

http://egitek.meb.gov.tr/aok/aok_kitapl ... ar_aol.htm
Kırklareli Üniversitesi <3

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 29 Şub 2012, 12:45

Banada İşletme’nin çok kolay bir ders olduğunu söyledi arkadaşlarımız, bende bu dönem İşletme 1-2 yi beraber seçtim kitap iki dönemide kapsıyormuş :wink:

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 29 Şub 2012, 15:37

işletmeyi tercih et kolay gerçekten :wink:

bende önceliğimi ortak derslerden yana kullandım bu sfer hiç seçmeli ders seçmedim :roll: çok çalışmam gerek çokkkk :lol:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 29 Şub 2012, 20:03

Ayşegül, 9. sınıf öğrencisiyim yazmışsın. Dolayısıyla "zorunlu dersler" kısmına bakarsan anlarsın ki birçok ortak dersin mevcuttur. olayısıyla sakın seçmeli ders seçme. Zorunlu derslerini öğrenci girişinden aç ve en düşük dönemli olanlardan 30 kredilik dersi yaz bir yere ve ders seçimini sadece onları seçerek tamamla. Alanlı okuyorsan, yine zorunlu dersler kısmında yanında "alan" yazan dersleri 15 kredilik, diğer 15 krediliği de 1ortak1 yazanlardan seç. Eğer kafan karıştıysa, buraya zorunlu dersler kısmında bulunan tüm derslerini kopyala biz yardımcı olalım...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 29 Şub 2012, 23:41

Sanat tarihinin soruları zor ve saçma. İşletmeden ben hiç sınava girmedim ama arkadaşlar kolay diyorlarsa kolaydır
Resim

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 01 Mar 2012, 00:38

emrahk yazdı:Ayşegül, 9. sınıf öğrencisiyim yazmışsın. Dolayısıyla "zorunlu dersler" kısmına bakarsan anlarsın ki birçok ortak dersin mevcuttur. olayısıyla sakın seçmeli ders seçme. Zorunlu derslerini öğrenci girişinden aç ve en düşük dönemli olanlardan 30 kredilik dersi yaz bir yere ve ders seçimini sadece onları seçerek tamamla. Alanlı okuyorsan, yine zorunlu dersler kısmında yanında "alan" yazan dersleri 15 kredilik, diğer 15 krediliği de 1ortak1 yazanlardan seç. Eğer kafan karıştıysa, buraya zorunlu dersler kısmında bulunan tüm derslerini kopyala biz yardımcı olalım...

Dersler bu dönem secebileceginiz dersler olarak belirlenmis sekilde cikti karsima ve bunlarin hepsi ortak degil.. Ortak olanlari sectikten sonra 30 kredi secmeliler ile tamamlanmiyor mu? Eger öyle degilse biz yanlis yaptik.. (:

Yalanlar üzerine inşa ettiğin onca çocuksu aşkın sayesinde
evet belki de cümle cihana hükmetmen sağlanacak
fakat tarihte asla, sahiden sana ait bir masal olmayacak!
çünkü muhtaç olduğun kudret ve de haysiyet, senin hain damarlarında zaten yok!

Ö.G.

ayşegülnur
Acemi

Mesaj gönderen ayşegülnur » 01 Mar 2012, 10:51

emrahk yazdı:Ayşegül, 9. sınıf öğrencisiyim yazmışsın. Dolayısıyla "zorunlu dersler" kısmına bakarsan anlarsın ki birçok ortak dersin mevcuttur. olayısıyla sakın seçmeli ders seçme. Zorunlu derslerini öğrenci girişinden aç ve en düşük dönemli olanlardan 30 kredilik dersi yaz bir yere ve ders seçimini sadece onları seçerek tamamla. Alanlı okuyorsan, yine zorunlu dersler kısmında yanında "alan" yazan dersleri 15 kredilik, diğer 15 krediliği de 1ortak1 yazanlardan seç. Eğer kafan karıştıysa, buraya zorunlu dersler kısmında bulunan tüm derslerini kopyala biz yardımcı olalım
bizim için sistem ortak yani 9.sınıf zorunlu dersleri bizim adımıza seçmiş sadece 3 tane seçmeli ders yazmış ortak ders kredisi eksik olduğu için seçmelilerden 2 dersde seçimi bana bırakmışlar sağolsunlar yoksa benimde niyetim ortak derslerden yanı olacaktı.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 01 Mar 2012, 15:09

Tamam arkadaşlar, AÖL size standart ilk sene derslerini vermiş demek ki, anlaşıldı. Siz ikinci dönemlerinizde "ortak" dersleri seçersiniz tümünü...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 01 Mar 2012, 17:41

AngeL yazdı:
emrahk yazdı:Ayşegül, 9. sınıf öğrencisiyim yazmışsın. Dolayısıyla "zorunlu dersler" kısmına bakarsan anlarsın ki birçok ortak dersin mevcuttur. olayısıyla sakın seçmeli ders seçme. Zorunlu derslerini öğrenci girişinden aç ve en düşük dönemli olanlardan 30 kredilik dersi yaz bir yere ve ders seçimini sadece onları seçerek tamamla. Alanlı okuyorsan, yine zorunlu dersler kısmında yanında "alan" yazan dersleri 15 kredilik, diğer 15 krediliği de 1ortak1 yazanlardan seç. Eğer kafan karıştıysa, buraya zorunlu dersler kısmında bulunan tüm derslerini kopyala biz yardımcı olalım...

Dersler bu dönem secebileceginiz dersler olarak belirlenmis sekilde cikti karsima ve bunlarin hepsi ortak degil.. Ortak olanlari sectikten sonra 30 kredi secmeliler ile tamamlanmiyor mu? Eger öyle degilse biz yanlis yaptik.. (:
angel, emrahk nın "sakın seçmeli ders seçmeyin" sözünü yanlış anlamayın. Büyük ihtimalle emrahk şunu kastetmiştir. Ben yazayım yanlışım olursa arkadaş zaten düzeltecektir.

Şimdi sistemin senin karşına çıkardığı derslerden önceliği ortaklara vererek seçmeye başla. Ortak dersler bittiği halde kredin 30 olmamışsa o zaman sana uygun olan seçmeli derslerden 2-3 tane seçerek kredini 30 a doldur. Alansız okuyorsan yapacağın iş böyle.

Alanlılar ise ortak ve alan derslerine öncelik verecekler ve eksik kalan kredi için yine seçmeli derslere yönelecekler.

Ders seçme işlemini yaptıysan ve değiştirmek istiyorsan değiştirilebiliyor diye biliyorum.
Resim

Kullanıcı avatarı
Eflâ
Uzman

Mesaj gönderen Eflâ » 14 Mar 2012, 15:08

kardelen198 yazdı:Banada İşletme’nin çok kolay bir ders olduğunu söyledi arkadaşlarımız, bende bu dönem İşletme 1-2 yi beraber seçtim kitap iki dönemide kapsıyormuş :wink:
Ben de bu soruyu soracaktım kardelen =) bu son dönemim ve sona kolay dersleri bıraktım işletme 1-2yi seçtim ama tek kitap verildi işletme 1 yazıyor. 2. sayfaya halk eğitimdeki görevli 2 de yazmış. iki dönemi de kapsadığı anlaşılıyor ama ünite ünite ayrılıyordu bu işletme 2 de de ilk sayfalardan soru gelebilir demek mi oluyor? yardımcı olursan sevinirim. =)

Onunla gülmek dünyanın en güzel şeyidir, siz bilmezsiniz. (:

Aöl MEZUN!

Aöf - Kamu Yönetimi

Kullanıcı avatarı
kardelen198
Uzman Doktor

Mesaj gönderen kardelen198 » 14 Mar 2012, 15:34

Eflâ yazdı:
kardelen198 yazdı:Banada İşletme’nin çok kolay bir ders olduğunu söyledi arkadaşlarımız, bende bu dönem İşletme 1-2 yi beraber seçtim kitap iki dönemide kapsıyormuş :wink:
Ben de bu soruyu soracaktım kardelen =) bu son dönemim ve sona kolay dersleri bıraktım işletme 1-2yi seçtim ama tek kitap verildi işletme 1 yazıyor. 2. sayfaya halk eğitimdeki görevli 2 de yazmış. iki dönemi de kapsadığı anlaşılıyor ama ünite ünite ayrılıyordu bu işletme 2 de de ilk sayfalardan soru gelebilir demek mi oluyor? yardımcı olursan sevinirim. =)
Ben de bu dönem İşletme 1-2'yi beraber seçtim, henüz çıkmış sorularına bakmadım ama arkadaşlar söylemişlerdi sorular bütün kitaptan çıkıyormuş galiba; zaten 1-2'ye beraber çalışacağımız için sorun olmaz ince bir kitap zorlayıcı da değil :wink:

Kullanıcı avatarı
Eflâ
Uzman

Mesaj gönderen Eflâ » 15 Mar 2012, 23:05

kardelen198 yazdı: Ben de bu dönem İşletme 1-2'yi beraber seçtim, henüz çıkmış sorularına bakmadım ama arkadaşlar söylemişlerdi sorular bütün kitaptan çıkıyormuş galiba; zaten 1-2'ye beraber çalışacağımız için sorun olmaz ince bir kitap zorlayıcı da değil :wink:
tamam çok teşekkür ederim =)

Onunla gülmek dünyanın en güzel şeyidir, siz bilmezsiniz. (:

Aöl MEZUN!

Aöf - Kamu Yönetimi

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön