Ösym Ve Aöf REZALETİ

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Muhammedkaya

Re: Ösym Ve Aöf REZALETİ

Mesaj gönderen Muhammedkaya » 24 Tem 2014, 10:33

KGamze yazdı:Örgün içinde aynı şey geçerli kontejyanlar azaltıldı doğal olarak geçen yıla göre daha az alım yapıldı bende açıkta kaldım sıralamam yettiği halde. İkinci tercihlerde aöf yazacağım bakalım inşallah gelir ama orada da aynı durum var.

Birde puanın tuttuğu yerleri ikinci tercihlerde yazıp yerleşirsen eğer ikinci üniversite olarak aöf kayıt olabiliyorsun böyle bir şansında var ben öyle yapacağım en saçma bölümü bile yazacağım yeter ki yerleşeyim diye.
Uluslar arası ilişkiler 218 ile kapı kapatmış benim puanım 226 yazsaydım şuan yerleştirilmiştim.

Yazmışken sildim ne gerek var diye... şimdi olduk böyle :shock:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 24 Tem 2014, 10:37

Olmayacak varsa insan yazmıyor körü körüne inan.

Muhammedkaya

Mesaj gönderen Muhammedkaya » 24 Tem 2014, 12:33

:22: :22: :22:

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 24 Tem 2014, 16:25

aslında şöylede düşünürsek ne kadar başarının düştüğü gerçeği çıkıyor karşımıza bu kadar aöf kontenjanlarının dolması geçen yıl sınava girenler daha başarılıymışlar :tipik:

yani biraz çuvaldızı kendimize batıralım :26:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 24 Tem 2014, 20:35

Geçen yıl girip bu yıla göre daha başarılı biri olarak evet o çuvaldızdan bende istiyorum kendime batıracağım.

Muhammedkaya

Mesaj gönderen Muhammedkaya » 25 Tem 2014, 07:24

Blueberry yazdı:aslında şöylede düşünürsek ne kadar başarının düştüğü gerçeği çıkıyor karşımıza bu kadar aöf kontenjanlarının dolması geçen yıl sınava girenler daha başarılıymışlar :tipik:

Ne alakası var anlayamadım. Geçen sene 25000 olan adalet bölümü bu sene 5000'e düşmüş.

Geçen sene 155 puanla " Laborant veteriner sağlık " bölümüne giren arkadaşımın bölümü bu sene 230 ile son öğrenciyi almış.

:43:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 25 Tem 2014, 10:53

Bölüm bölüm konuşmak lazım aslında. Mesela geçen sene Türk Dili ve Edebiyatı, Tarih bu bölümlerin sıralamaları geçen sene daha gerilerdeydi zaten çoğu kişi barajı geçmemişti geçen sene. Neyse, bu sene Tarih puanlarına baktığımızda yerleşenlerin sıralamaları geçen seneye göre daha iyidir o puanla yerleştiklerine göre. Aynı şeyi sınıf öğretmenliğinde de görebiliyoruz 1 yılda nereden nereye.

Bazı üniversitelerde sosyoloji bölüm puanı dikkatimi çekti sanki 5-6 puan düşüş olmuş, tercih döneminde bakmıştım yerleşemeyeceğimi düşündüğüm için tercih etmemiştim.

Gözüm korktu her an her şey değişebiliyor. :shock:
Bu sefer aöf yazacağım bu sefer gol olur herhalde. Ama kontenjanlar hep dolmuş bakalım. Aöf çocuk gelişimi ve sosyal hizmet puanları yüksek diğer bölümlere sanırım 300 üzeri ile rahat girilebilir.

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 25 Tem 2014, 12:48

Muhammedkaya yazdı:
Blueberry yazdı:aslında şöylede düşünürsek ne kadar başarının düştüğü gerçeği çıkıyor karşımıza bu kadar aöf kontenjanlarının dolması geçen yıl sınava girenler daha başarılıymışlar :tipik:

Ne alakası var anlayamadım. Geçen sene 25000 olan adalet bölümü bu sene 5000'e düşmüş.

Geçen sene 155 puanla " Laborant veteriner sağlık " bölümüne giren arkadaşımın bölümü bu sene 230 ile son öğrenciyi almış.

:43:
kusura bakmada 155 ile veteriner sağlıkçı olcaksa hiç olmasın daha iyi :22: başarısızlığa teşvik gibi puanlar ben 32 yaşında ortokulu dışardan bitirip liseyide keza öyle 300 yakın puan alıyorsam 18 yaşındaki biri başarısızlığını önce kendinde aramalı :25:

ösym ve aöf suçlayabilirsin kontenjan yok dnen bölümler için ama adalette kontenjan olduğu belli birşeydi :ok:

Muhammedkaya

Mesaj gönderen Muhammedkaya » 25 Tem 2014, 21:33

Asıl sen kusura bakma ama Açık öğretim fakültelerinin öğrenci yetiştirdiğini yada profesyonel öğrenciler mezun ettiğini kim söyledi ?

AÖF'ün temel amacı özel sektörde yada memuriyette kıdem kademe atlamak içindir. Yada kişi egosunu tatmin ediyordur Yoksa AÖF ün kime neye faydası var ?

Eğer Kişi 350 üzeri puan alıp güzel bir üniversiteye yerleşiyorsa hakkıdır. Gel gelelim açık öğretimin kime neye yükü varda kontenjan sınırlaması getiriyorlar.

UZEM ve AÖF'ler tembel öğrenci yetiştiren mezun olduğunda sana diploma veren o diplomanın da hiç bir anlamı olmayan bir beyaz kağıt parçasıdır.

Marmara, uludağ, İtü İşletme ile AÖF bir tutulabilir mi ?

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 26 Tem 2014, 00:13

Muhammedkaya yazdı:Asıl sen kusura bakma ama Açık öğretim fakültelerinin öğrenci yetiştirdiğini yada profesyonel öğrenciler mezun ettiğini kim söyledi ?

AÖF'ün temel amacı özel sektörde yada memuriyette kıdem kademe atlamak içindir. Yada kişi egosunu tatmin ediyordur Yoksa AÖF ün kime neye faydası var ?

Eğer Kişi 350 üzeri puan alıp güzel bir üniversiteye yerleşiyorsa hakkıdır. Gel gelelim açık öğretimin kime neye yükü varda kontenjan sınırlaması getiriyorlar.

UZEM ve AÖF'ler tembel öğrenci yetiştiren mezun olduğunda sana diploma veren o diplomanın da hiç bir anlamı olmayan bir beyaz kağıt parçasıdır.

Marmara, uludağ, İtü İşletme ile AÖF bir tutulabilir mi ?
o yüzden mi o kağıt parçası için burda konuşuyorsun :22:

sen aöl de okumuş biri olarak aöf öğrencisini hakir görüyorsan aöl den aldığın da kağıt parçası :45:

tembel öğrenci olmadığın için yerleştin bakıyorumda :tava:

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 26 Tem 2014, 00:14

Bence yanlış düşünüyorsun Muhammedkaya, o zaman hiç aöf yerleşme ne önemi var? diğer örgünden herhangi bir bölüm okuyana göre madem adam yerine konmayacağını düşünüyorsun. Eğer yanlış anladıysam demek istediğini özür dilerim.

Muhammedkaya

Mesaj gönderen Muhammedkaya » 26 Tem 2014, 07:46

AÖF Fakültesi mezununun hiç bir statüsü yok. Siz hangi dünya'da yaşıyorsunuz ?

Aldığım puan 226 ÖSYM şerefsizlik yapmasaydı yerleşirdim. Benim amacım sadece aöf'e yerleşmekti nerden bilelim kontenjan konulacağını

istersen 500 ile AÖF'e yerleş her türlü eziksin. Gidip İtü'de okuyamıyorsan 500 ile AÖF'e yerleşmenin ne anlamı var ?

Yani demek istediğim şu sen 300 küsür almışın ya bunu kimse bilmeyecek sağda solda anlatırsın sadece...

Sen AÖF'Ten çıkıp profesör falan mı olacağını zannediyorsun ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Tem 2014, 08:25

Muhammedkaya yazdı:AÖF Fakültesi mezununun hiç bir statüsü yok. Siz hangi dünya'da yaşıyorsunuz ?

Aldığım puan 226 ÖSYM şerefsizlik yapmasaydı yerleşirdim. Benim amacım sadece aöf'e yerleşmekti nerden bilelim kontenjan konulacağını

istersen 500 ile AÖF'e yerleş her türlü eziksin. Gidip İtü'de okuyamıyorsan 500 ile AÖF'e yerleşmenin ne anlamı var ?

Yani demek istediğim şu sen 300 küsür almışın ya bunu kimse bilmeyecek sağda solda anlatırsın sadece...

Bu sene AÖF'nin statüsü daha da artsın diye her bölüme kontenjan getirildi.. Dolayısıyla artık eskisi gibi "2-3 soruyu çöz 140-150 puan al yerleş" devri kapandı AÖF'ye.. Tamam, bir Boğaziçi, bir İTÜ, bir Marmara değil ama bahsettiğin gibi bir kağıt parçasından da ibaret değil AÖF.. Ayağa düşmüş, yüzbinlerce mezunu olan İşletme-İktisat dışında gayet de iş imkanları fazla bölümleri var. Yoksa sen örgün de okusan, Tıp, Hukuk veya mühendisliğin iyi bir bölümünü okumuyorsan iş imkanları kısıtlı oluyor. Burası geri kalmış bir ülke, kimse kendini ABD ile Avrupa ile kıyaslamasın. Diplomadan çok şark kurnazlığı kazanıyor çoğu yerde.

"AÖF mezununda profesör mü olur?" demişsin; yanlış! Araştırırsan bir çok kişi yüksek lisansınız AÖF diplomasıyla yapıyor. Bu kişiler başarılı olursa doktorasını da yapıp akademisyen de olabiliyorlar. KPSS'de başarılı olan binlerce kişi memur oluyor. AÖF'nin ilgili bölümlerinden mezun olanlar pedagojik formasyon sertifikası alıp öğretmen olabiliyorlar... Vs. vs..

Bu sene puanların artması kesinlikle daha da kalite getirecektir sisteme. Devir internet ve bilgi devri.. Hepsi olmasa da gelecekte sistem uzaktan eğitim yöntemine doğru gidiyor. Hayat boyu eğitim adı altında dünyada da gelişiyor bu sistem ve herkesin yaşamı boyu kendisini geliştirmesi öngörülüyor.. Bir kalemde silip atmak, sadece askerlik tecili için görme zamanı geçti...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 26 Tem 2014, 09:30

Muhammedkaya yazdı:AÖF Fakültesi mezununun hiç bir statüsü yok. Siz hangi dünya'da yaşıyorsunuz ?

Hiçbir statüsü yoksa neden okuyorsunuz ya da neden okuyor bunca millet ?
Görüyorum ki yerleşememişsiniz diye bütün ÖSYM ailesine şerefsiz diyorsunuz şeref ne demek biliyormusunuz da o kelimeyi kullanıyorsunuz ?
Kaç puan alırsa veya kaç puanla yerleşirse yerleşsin kimseyle laubali şekilde konuşamazsınız.
Benim ablam Marmara Üniversitesin'de İşletme okuyor ama AÖF 'de ayrı bir bölüm bitiriyor.Sadece ablam için değil bir çok kişi aynısını yapıyor.
Sizin yerleşememeniz ÖSYM 'nin şerefsizliğinden değil kalitesinin artmasından dolayıdır.Sen kaç puanla kaç kişiyi aldığını yargılayamazsın.
Bu durum sizin gibi düşünenlerin sonucunda oluşmuştur.Herkes sınava çalışmadan sınava girerse hangisini alacak ?
Sizce bunun önüne geçmek için böyle bir uygulamayı uygun görmüş olabilir mi ?
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 26 Tem 2014, 09:48

senin açından bakarsak Aöl de eziklik :22: :22: :22:

ama bence eziklik diplomayla değil bakış açısıyla oluyor :!: parasıyla üni okuyan düşük puan almış biri itü de okusa ezik olmaz ama puanı iyi olduğu halde elinde olmayan sebeblerden açıktan okuyan biri ezik :43: marka insana dış görünüşte itibar yapabilir, markasız ne kadar insansın o önemli :25:

puanların yüksek olması iyi oldu artık kimse AÖF okumayı eziklik olarak göremeyecek :25: Muhammed hariç :22:

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön