Muhammedkaya yazdı:AÖF Fakültesi mezununun hiç bir statüsü yok. Siz hangi dünya'da yaşıyorsunuz ?
Aldığım puan 226 ÖSYM şerefsizlik yapmasaydı yerleşirdim. Benim amacım sadece aöf'e yerleşmekti nerden bilelim kontenjan konulacağını
istersen 500 ile AÖF'e yerleş her türlü eziksin. Gidip İtü'de okuyamıyorsan 500 ile AÖF'e yerleşmenin ne anlamı var ?
Yani demek istediğim şu sen 300 küsür almışın ya bunu kimse bilmeyecek sağda solda anlatırsın sadece...
Sen AÖF'Ten çıkıp profesör falan mı olacağını zannediyorsun ?
Bu sene AÖF'nin statüsü daha da artsın diye her bölüme kontenjan getirildi.. Dolayısıyla artık eskisi gibi "2-3 soruyu çöz 140-150 puan al yerleş" devri kapandı AÖF'ye.. Tamam, bir Boğaziçi, bir İTÜ, bir Marmara değil ama bahsettiğin gibi bir kağıt parçasından da ibaret değil AÖF.. Ayağa düşmüş, yüzbinlerce mezunu olan İşletme-İktisat dışında gayet de iş imkanları fazla bölümleri var. Yoksa sen örgün de okusan, Tıp, Hukuk veya mühendisliğin iyi bir bölümünü okumuyorsan iş imkanları kısıtlı oluyor. Burası geri kalmış bir ülke, kimse kendini ABD ile Avrupa ile kıyaslamasın. Diplomadan çok şark kurnazlığı kazanıyor çoğu yerde.
"AÖF mezununda profesör mü olur?" demişsin; yanlış! Araştırırsan bir çok kişi yüksek lisansınız AÖF diplomasıyla yapıyor. Bu kişiler başarılı olursa doktorasını da yapıp akademisyen de olabiliyorlar. KPSS'de başarılı olan binlerce kişi memur oluyor. AÖF'nin ilgili bölümlerinden mezun olanlar pedagojik formasyon sertifikası alıp öğretmen olabiliyorlar... Vs. vs..
Bu sene puanların artması kesinlikle daha da kalite getirecektir sisteme. Devir internet ve bilgi devri.. Hepsi olmasa da gelecekte sistem uzaktan eğitim yöntemine doğru gidiyor. Hayat boyu eğitim adı altında dünyada da gelişiyor bu sistem ve herkesin yaşamı boyu kendisini geliştirmesi öngörülüyor.. Bir kalemde silip atmak, sadece askerlik tecili için görme zamanı geçti...