ASKERLİK.....
Re: ASKERLİK.....
Son yoklama eylülde 2011 de gidiyoruz askere ama erteleme işinde son ay eylül diye biliyorum.
2011 subat ayından itibaren gitmeye baslıcak 91 liler en son çare yoklamaya diplomayı aldıktan sonra gitmek ama cezası olurmu yada ne olur bilemem 

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / GENEL KÜLTÜR
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
Öğrencilik Durumu : MEZUN
Toplam Dönemi : 11 AOL'de Okuduğu Dönem : 8
Toplam Kredi : 199 Ortak Kredi : 80
Mezuniyet Tarihi : 25/07/2011
-
- Acemi
Askerlik konusunda çok karışıklık var . Bende 91 doğumlu biri olarak sonunda askeriye şubesine uğradım ve bu sıkıntımı dile getirdim. Açık düz liselilere herhangi bir tecil hakkı tanınmadığını söylediler. Seneye öss ye gireceğim ayrıca açıklisede son senem olacak gidersem herşey alt üst olur dedim. bunun için ise çare olarak şunu önerdiler.
Bu yaz bildiğimiz gibi muayane var. muayaneye girip orada sevk tarihi olarak kasım'ı yani yılın son sevk tarihini seçme imkanımız varmış. 2011 kasım'a kadar mezun olanlar zaten diplomayı alacagından 3 yıllık tecil hakkını o süre zarfı içinde uygulamaya geçirebiliyor. öss'ye de girebiliyoruz. yani dediğim gibi gidecekmiş görüntüsü verip tecil ettireceğiz işin aslı bu. Ama yok ben kasım'a kadar da mezun olamıyorum diyenler için en hayırlısı askere gitmektir diye düşünüyorum, uzatmaya gerek yok. Zaten siyasal açıdan yine gergin bir döneme girdiğimizden dolayı tecil işlerini zorlastırıp butun kaçakları toplamaya başladılar. Şansımızı fazla zorlamayalım.
Bu yaz bildiğimiz gibi muayane var. muayaneye girip orada sevk tarihi olarak kasım'ı yani yılın son sevk tarihini seçme imkanımız varmış. 2011 kasım'a kadar mezun olanlar zaten diplomayı alacagından 3 yıllık tecil hakkını o süre zarfı içinde uygulamaya geçirebiliyor. öss'ye de girebiliyoruz. yani dediğim gibi gidecekmiş görüntüsü verip tecil ettireceğiz işin aslı bu. Ama yok ben kasım'a kadar da mezun olamıyorum diyenler için en hayırlısı askere gitmektir diye düşünüyorum, uzatmaya gerek yok. Zaten siyasal açıdan yine gergin bir döneme girdiğimizden dolayı tecil işlerini zorlastırıp butun kaçakları toplamaya başladılar. Şansımızı fazla zorlamayalım.
bende 91 liyim yüz yüze eğitim görüyorm seneyede staj var nasıl tecil edebilirim askerliği ?
Mesleki Açık Öğretim Lisesi - Bilişim Teknolojileri Alanı
MEZUN
MEZUN
edersin ama askerlik şubesine gidip ayrıntılı bilgi edinmeyi ihmal etme 

-
- Uzman
dostum bende senin durumundayım. söylediklerini tam anlamadım. ne yaptın sen ne durumdasın şimdi. bende seneye öss ye gireceğim. benimde seneye bitecek açık lisekeremaciroglu yazdı:Askerlik konusunda çok karışıklık var . Bende 91 doğumlu biri olarak sonunda askeriye şubesine uğradım ve bu sıkıntımı dile getirdim. Açık düz liselilere herhangi bir tecil hakkı tanınmadığını söylediler. Seneye öss ye gireceğim ayrıca açıklisede son senem olacak gidersem herşey alt üst olur dedim. bunun için ise çare olarak şunu önerdiler.
ZOLKAN bnde senin durumundayım şuan.Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 7 AOL'de Okuduğu Dönem : 5
Toplam Kredi : 124 Alan Kredi : 51
bu şekilde bu yıl mezun olamıyoruz ama . ek sınav bizi kurtarıyor üstelik bu yıl YGS çok iii puan aldım ek sınav olmazsa mağdur olup az kredi yüzünden gidemeyecem.şöyle bir duyum aldım.yoğunluk olusaa ek sınav yapacaklarmış yani mail. yada dielçke yolarsak yoğunluk olurr. mecbur yapacaklar ek sınavı.bence sende bir dilekçe yazıp yolla burdaki arkadaşlardanda ricam birer mail atsınlar. yoğunluk gösterelim .ozman mecbur yapacaklar ek sınavı bizim gibi yüzlercesi var her biri bir mail atsa tamamdr herkes yararlanır bu ek sınavdan .bu sınav sonuçlardan sonra yani 2. gün sonra bakacaklarmış hadi inşallah olur ek sınav kurtulurz bu yıl.saygılarımla..

bu şekilde bu yıl mezun olamıyoruz ama . ek sınav bizi kurtarıyor üstelik bu yıl YGS çok iii puan aldım ek sınav olmazsa mağdur olup az kredi yüzünden gidemeyecem.şöyle bir duyum aldım.yoğunluk olusaa ek sınav yapacaklarmış yani mail. yada dielçke yolarsak yoğunluk olurr. mecbur yapacaklar ek sınavı.bence sende bir dilekçe yazıp yolla burdaki arkadaşlardanda ricam birer mail atsınlar. yoğunluk gösterelim .ozman mecbur yapacaklar ek sınavı bizim gibi yüzlercesi var her biri bir mail atsa tamamdr herkes yararlanır bu ek sınavdan .bu sınav sonuçlardan sonra yani 2. gün sonra bakacaklarmış hadi inşallah olur ek sınav kurtulurz bu yıl.saygılarımla..

keremaciroglu yazdı:Askerlik konusunda çok karışıklık var . Bende 91 doğumlu biri olarak sonunda askeriye şubesine uğradım ve bu sıkıntımı dile getirdim. Açık düz liselilere herhangi bir tecil hakkı tanınmadığını söylediler. Seneye öss ye gireceğim ayrıca açıklisede son senem olacak gidersem herşey alt üst olur dedim. bunun için ise çare olarak şunu önerdiler.
Şimdi kardeş senin dediğin gibi muaynede son günü kasım olarak versek,2011 in kasım ayına kadar mezun oluyorum bende yaparlarmı 2011 kasım ayına kadar sevk ertelemesini...
-
- Uzman
valla arkadaştan cevap yok. ne yaptı ne etti. eğer sonuç olumluysa bizde yapacağız böyle.xSylarx yazdı:keremaciroglu yazdı:Askerlik konusunda çok karışıklık var . Bende 91 doğumlu biri olarak sonunda askeriye şubesine uğradım ve bu sıkıntımı dile getirdim. Açık düz liselilere herhangi bir tecil hakkı tanınmadığını söylediler. Seneye öss ye gireceğim ayrıca açıklisede son senem olacak gidersem herşey alt üst olur dedim. bunun için ise çare olarak şunu önerdiler.
Şimdi kardeş senin dediğin gibi muaynede son günü kasım olarak versek,2011 in kasım ayına kadar mezun oluyorum bende yaparlarmı 2011 kasım ayına kadar sevk ertelemesini...
- fatihsaki9
- Doktor
EsMeRx 'e bende katılıyorum aramızda 91'li çok bende dahil benimde mevzun olmam için ek sınava ihtiyacım var eğer olursa askere gitmiyeblrm olmazsa mecbur 1 dönem daha okumak zorunda kalıcam geriye kalan kredilerim için ve ben bunu hiç istemiyorum o yüzden arkadaşlar bu ek sınav olması için mail yağmuruna tutalım aöl yi yapsınlar şu ek sınavı herkes üstüne düşeni yapmalı bence...EsMeRx yazdı:ZOLKAN bnde senin durumundayım şuan.Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / SOSYAL BİLİMLER
bu şekilde bu yıl mezun olamıyoruz ama . ek sınav bizi kurtarıyor üstelik bu yıl YGS çok iii puan aldım ek sınav olmazsa mağdur olup az kredi yüzünden gidemeyecem.şöyle bir duyum aldım.yoğunluk olusaa ek sınav yapacaklarmış yani mail. yada dielçke yolarsak yoğunluk olurr. mecbur yapacaklar ek sınavı.bence sende bir dilekçe yazıp yolla burdaki arkadaşlardanda ricam birer mail atsınlar. yoğunluk gösterelim .ozman mecbur yapacaklar ek sınavı bizim gibi yüzlercesi var her biri bir mail atsa tamamdr herkes yararlanır bu ek sınavdan .bu sınav sonuçlardan sonra yani 2. gün sonra bakacaklarmış hadi inşallah olur ek sınav kurtulurz bu yıl.saygılarımla..![]()