Arkadaşım panik yok bizde aynı durumdayız . Sonuçlar açıklandıktan sonra o belgeyi , sınav giriş belgesi bir örneği ve çıkma belgeni alıp kayıt yaptıracaksın . İçin rahat olsun . Yök'ün aol'da yayınladığı yazıda da böyle diyor zaten . Kontenjan herne olursa olsun ek sınavda mezun olan öğrencilerin kayıtları yapılacaktır diye . Aol'un sitesinde belgenin aslı var onada bakabilirsiniz. Buda yazının başlığı ;Artemis yazdı:o üniversitenin insiyatifine kalmış bir durumMUŞŞŞŞ... İsterlerse şartlı kayıt almayabilirlerMİŞŞŞŞ...y_yesim yazdı:ya arkadaslar ben bugun kayıt yaptırmaya gittim üni. ama kayıdımı yapmadılar sınav sonucları acıklanınca çıkma belgeni al gel kayıdını yaptıralım dediler. beni panik sardı bunlar su açık liseden aldıgımız kagıt (MEZUN OLABİLECEK DURUMDA KAGIDI) ile kayıt yapmıyacaklarmıydı ne olacak şimdi kimisi diyor ben kayıt yaptırdım kimisi diyor yaptıramadım sonradan sorun yasamayız dimi:(
"Mezun olduktan sonra mazeretli kayıt tarihlerini beklememiz gerekiyormuş. YÖK bir tarih belirleyecekmiş. Sürekli olarak siteyi takip etmeliymişiz. O tarihte gidip kaydımızı yaptıracakmışız." Ege üni. Öyle diyor en azından.
Hangi üniversiteye yerleştiysen öğrenci işlerini ara detaylı bir şekilde konuş bence.
''11 Eylül 2011 tarihinde yapılacak olan Ek Sınavda, mezun olacak öğrencilerimizden ÖSYS sonucunda herhangi bir yüksek öğrenim programına yerleşenlere, Yükseköğretim Kurulu Başkanlığının 26/08/2011 tarih ve B.30.0EÖB-301.01.5659 sayılı yazısı ile kayıt hakkı verilmiştir. Bu durumda olan öğrencilerimiz ek sınav sonucu açıklandıktan sonra Açık Öğretim Lisesi Müdürlüğünden çıkma belgelerini alarak kayıtlarını yaptırabileceklerdir. Yüksek Öğretim Kurulu Başkanlığının yazısına ulaşmak için buraya tıklayınız.''