Açık Öğretim Lisesi Sistemi Hakkında Genel Bilgiler

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
KashmiriaN
Doktor

Re: AÖL'ye Yeni Kayıt Olanlar İçin Genel Bilgiler

Mesaj gönderen KashmiriaN » 25 Şub 2012, 01:58

zeybak yazdı:arkadaşlar ben bugün aktif oldum:))ama şöyle bir sorunum var ki sayfam da zorunlu derslerim görünüyor bütün dönemlerimin...benim ne yapmam lazım anlayamadım?
Ders seçimlerini o derslere göre yapman lazım demek (:

vurulduk ama ölmedik

Mesaj gönderen vurulduk ama ölmedik » 25 Şub 2012, 13:45

emrahk kardeş benim aklıma bir kaç soru takıldı ve tam cevabınıda bulamadım forumda
1. ben tasdikname ile açık öğretime yazıldım ve diplama puanı hesaplanırken tasdiknamedeki derslerde etkiliyo diye duymuştum eğer o dersler puan olarak etkiliyorsa neden sistemde (aöl öğrenci girişi)nde bu derslerin puanı yazmaz olmayan puan nasıl etkileyecek
2.tasdiknameki ve aöl derslerini ve bunların beraber başarı puanı görebileceğimiz bir belge varmı?(transkript) diye duymuştum o belgede tasdikname ders puanlarını görebilirmiyiz.
3. bir yerde senin yazmış olduğun bi yazı vardı yanlış hatırlmıyorsam 4 ders adında konu başlığı vardı burada temmuz sınavında mezun olana ösym orta öğretim başarı puanı vermez diye yani temmuzda mezun olan bi kişi ye okul puan vermez diye duydum yada öyle anladım ne kadar doğru ben seneye temmuzda mezun olacamda o yüzden
cevapların için şimdiden teşekürler

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2012, 16:45

vurulduk ama ölmedik yazdı:emrahk kardeş benim aklıma bir kaç soru takıldı ve tam cevabınıda bulamadım forumda
1. ben tasdikname ile açık öğretime yazıldım ve diplama puanı hesaplanırken tasdiknamedeki derslerde etkiliyo diye duymuştum eğer o dersler puan olarak etkiliyorsa neden sistemde (aöl öğrenci girişi)nde bu derslerin puanı yazmaz olmayan puan nasıl etkileyecek
2.tasdiknameki ve aöl derslerini ve bunların beraber başarı puanı görebileceğimiz bir belge varmı?(transkript) diye duymuştum o belgede tasdikname ders puanlarını görebilirmiyiz.
3. bir yerde senin yazmış olduğun bi yazı vardı yanlış hatırlmıyorsam 4 ders adında konu başlığı vardı burada temmuz sınavında mezun olana ösym orta öğretim başarı puanı vermez diye yani temmuzda mezun olan bi kişi ye okul puan vermez diye duydum yada öyle anladım ne kadar doğru ben seneye temmuzda mezun olacamda o yüzden
cevapların için şimdiden teşekürler
Alpkurt, bu nick'te seninse, cevabını yazdım, ö.m ile...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2012, 16:47

nur26 yazdı:muaf derslerim var. onları bu dönemde almazsam ilerleyen dönemlerde almak istediğim zaman alabilir miyim?

İstediğin zaman tekrar alabilirsin muaf dersleri. Ama muaf=artık zorunluluğu kalkmış ders demektir. Muaf olduğun dersler zorsa artık seçme derim ben. Onun yerine zorunlu derslerinde yazan dersler arasından seçim yapabilirsin. Tabi muaf dersleri alan kredini tamamlamak için tekrar seçmek istiyorsan orası ayrı...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

nur26

Mesaj gönderen nur26 » 26 Şub 2012, 14:41

emrahk yazdı:
nur26 yazdı:muaf derslerim var. onları bu dönemde almazsam ilerleyen dönemlerde almak istediğim zaman alabilir miyim?

İstediğin zaman tekrar alabilirsin muaf dersleri. Ama muaf=artık zorunluluğu kalkmış ders demektir. Muaf olduğun dersler zorsa artık seçme derim ben. Onun yerine zorunlu derslerinde yazan dersler arasından seçim yapabilirsin. Tabi muaf dersleri alan kredini tamamlamak için tekrar seçmek istiyorsan orası ayrı...
çok teşekkür ederim :)

Kullanıcı avatarı
travego_1991
Acemi

Mesaj gönderen travego_1991 » 28 Şub 2012, 02:08

Emrah çok güzel iş çıkarmışsın bu bilgiler gerçekten çok yararlı yeni başlayan arkadaşlar için çok lazım olacak fakat konun sabitlenirse daha faydalı olacaktır.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 28 Şub 2012, 14:19

Evet, sabitlenmesini adminlerden rica etmiştim ama sanırım okumadılar mesajımı...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
hackerandkoch
Uzman Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen hackerandkoch » 02 May 2012, 04:30

bu konuyu ilk açtığımda çok cahildim ceros arkadaşımın dediği gibi işin içine girince herşeyi daha iyi anladım . teşekkürler açıklise.net
Resim
MEZUN
Bir insanın başına gelebilecek en kötü iki şey câhil bırakılmak ve aptal yaradılışlı olmaktır. Bunların ikisi de bir araya gelmişse bırak ipini gitsin.

meltoing

Mesaj gönderen meltoing » 12 May 2012, 02:48

Merhaba ben açıköğretime yeni kayıt oldum.Daha önceden 3 yıl akşam lisesinde okudum türkçe matematik bölümünde 2010 da tasdiknamemi aldım.Bu dönem kayıt oldum fakat Alansız olarak görünüyorum.Ayrıca Elimdeki transkripte göre kayıt olurken girdikleri kredi ortalama 210 civarı birşeydi fakat daha sonradan bir kaç ekleme yaptılar kredim 143 e düştü.Şimdi sorum şu alansız olan bölümü yabancı dile çevirmem mümkünmü birde kredimin yükseltilmesi için nereye başurmam gerekir . Şimdiden Teşekkürler..

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 12 May 2012, 03:12

meltoing yazdı:Merhaba ben açıköğretime yeni kayıt oldum.Daha önceden 3 yıl akşam lisesinde okudum türkçe matematik bölümünde 2010 da tasdiknamemi aldım.Bu dönem kayıt oldum fakat Alansız olarak görünüyorum.Ayrıca Elimdeki transkripte göre kayıt olurken girdikleri kredi ortalama 210 civarı birşeydi fakat daha sonradan bir kaç ekleme yaptılar kredim 143 e düştü.Şimdi sorum şu alansız olan bölümü yabancı dile çevirmem mümkünmü birde kredimin yükseltilmesi için nereye başurmam gerekir . Şimdiden Teşekkürler..
Merhaba, ilk önce şunu söyleleyim, yeni sistemde liselerde tüm alanlar kaldırıldı, herkes standard olarak "alansız öğrenci" olarak okuyor. Yani sen ve diğer herkes, artık alan seçmeden mezun olacaklar. Dolayısıyla Yabancı Dil alanı seçemezsin. Bu senin için bir dezavantaj değil, yine eskisi gibi üniversite sınavlarına girilip, yine istediğin bölümün testlerini çözeceksin. Akşam Lisesi'nde 4 yıllık okuyupta, AÖL'ye geçtiysen, 210 kredin olamaz, çünkü 3. sınıfta o kadar kredi toplamak imkansızdır. Ve Akşam Lisesi ile, açık lise müfredatı belki farklı lduğundan bu kredi farkı ortaya çıkmışta olabilir. Ama kredileri yanlış hesapladıklarını sanmıyorum, 3. yılı bitiren bir öğrenci için ideal kredin var. 49 kredi daha alıp mezun olabilirsin. Mayıs ve Temmuz sınavıyla fullersen, ya da biraz kredin eksik kalıp, ek sınav yaparlarsa Eylül'de, bu sene de mezun olabilirsin...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
hackerandkoch
Uzman Doktor
İletişim:

Re: Açık Öğretim Lisesi Sistemi Hakkında Genel Bilgiler

Mesaj gönderen hackerandkoch » 17 May 2012, 21:30

emrah hocam 1 numarasın ya
Resim
MEZUN
Bir insanın başına gelebilecek en kötü iki şey câhil bırakılmak ve aptal yaradılışlı olmaktır. Bunların ikisi de bir araya gelmişse bırak ipini gitsin.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 18 May 2012, 20:40

hackerandkoch yazdı:emrah hocam 1 numarasın ya
Bilgiler yararlıysa ne ala, rica ederim. Konuyu sadece üyeler değil, foruma ziyaretçi olarak gelenler de görüyor, hataya düşmeden herkes kısa zamanda mezun olsun bana yeter... :wink:

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
hackerandkoch
Uzman Doktor
İletişim:

Mesaj gönderen hackerandkoch » 23 May 2012, 05:19

emrahk yazdı:
hackerandkoch yazdı:emrah hocam 1 numarasın ya
Bilgiler yararlıysa ne ala, rica ederim. Konuyu sadece üyeler değil, foruma ziyaretçi olarak gelenler de görüyor, hataya düşmeden herkes kısa zamanda mezun olsun bana yeter... :wink:
İnşaAllah :D
Resim
MEZUN

azim4232

Mesaj gönderen azim4232 » 29 May 2012, 15:10

afedersiniz ama forumda istediğim konuyu bulamadım.Burdan yardım eden biri olur umarım.Sorum şu:
yurtdışında okumak istiyorum.AÖL nin diploma ve transkripti İngilizce olarak verme imkanı var mıdır.Yardımlarınız için teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 08 Haz 2012, 03:16

azim4232 yazdı:afedersiniz ama forumda istediğim konuyu bulamadım.Burdan yardım eden biri olur umarım.Sorum şu:
yurtdışında okumak istiyorum.AÖL nin diploma ve transkripti İngilizce olarak verme imkanı var mıdır.Yardımlarınız için teşekkürler.
Bu konuda ayrıntılı bilgi için Alo 147'yi veya AÖL'yi şu numaradan ararsanız bilgi edinebilirsiniz: 0 312 296 94 77

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön