çaylak öğrenciye sınav tarihleri konusunda yardım
Re: çaylak öğrenciye sınav tarihleri konusunda yardım
peki bu dersler den; 45' le geçtiğimiz yahut 80' ile geçtiğimizin arasında fark oluryormu,diplomadan kaç puan fark eder veya tüm derslerimi verdiğim halde mesela matematik-3 gibi kredisi yüksek derslere tekrar girip puanımı yükjseltmem mümkünmü?
Teşekkür ederim.
Teşekkür ederim.
İnsanoğlunun tek ebedi düşmanı cehalettir.
Tabi ki 45 alarak geçmekle, 80-90 alarak geçmek arasında çok fark var. Dersleri 80-90 ortalama ile geçenlerin haliyle diploma notu yüksek oluyor. Diploma notu = AOBP hesaplanması için kriter olduğundan ne kadar yüksek puan o kadar iyi bir üniversitenin kapılarını açmakta büyük rol oynuyor.
Bir dersi geçtiğinde onun artık tekrar sınavlarına giremezsin. Yani zorunlu derslerin bitince, seçmeli dersleri seçip onların sınavlarına girebilirsin...
Bir dersi geçtiğinde onun artık tekrar sınavlarına giremezsin. Yani zorunlu derslerin bitince, seçmeli dersleri seçip onların sınavlarına girebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
yani seçmeli derslerden diplomama ekstra puan yansıtabileceğim. yanlış anlamadım değilmi?
Diploma notu hesaplamasında ''başarılı dersler'' kısmında yazan derslere bakılır. Orada ''ortak'' veya ''seçmeli'' yazanların olması önemli değil, ikisi de aynı değerlendirildiği için, seçmeli derslerinle de diploma notunu yükseltebilirsin. Ama 45-60 gibi notlar yükseltmez ortalamanı. 80-100 arası notlar ne kadar yüksekse, o kadar iyi bir diploma notu elde edebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
peki aöl ni bitirdip bir üniversite kazandığımda,üniversitede zorluk çekermiyim?
hüseyin50 yazdı:peki aöl ni bitirdip bir üniversite kazandığımda,üniversitede zorluk çekermiyim?
Sorunu tam anlamadım ama; örgün lise ile açık lise arasında bir fark yok ki. Zorluk derken tam olarak neyi kastettin. Yani çalışmazsan tabi zorlanırsın. Çalışırsan geçersin mantık böyle yani

Bir de sen üniversiteyi AÖF mi okumayı düşünüyorsun

hayır normal üniversite düşünüyorum,aöf hakkındada hiç bi bilgim yok zaten. ama insanoğlu her an fikir değiştirebiliyor belli olmaz herhangibir avantajı varmıdır dezavantajımı vardır öğrenince kesin kararımı veririm.
Ben de tam olarak bilmiyorum tabi. Ben üniversite okursam örgün okuma şansım yok AÖF düşünüyorum o yüzden. Ama lise yi açıktan okuyunca, bunun üniversitede bir dezavantaj oluşturacağını sanmam. Müfredat aynı sonuçta. Ben şuna inanıyorum ki derslerinde lakayt bir örgün liseliden, işini ciddiye alıp sıkı çalışan bir açık liseli daha bilgili olabilir.
Sonuç: Nerede okursan oku çalış çalış çalış

samimi tavsiyeleriniz için ne kadar teşekkür etsem azdırkripton yazdı:Ben de tam olarak bilmiyorum tabi. Ben üniversite okursam örgün okuma şansım yok AÖF düşünüyorum o yüzden. Ama lise yi açıktan okuyunca, bunun üniversitede bir dezavantaj oluşturacağını sanmam. Müfredat aynı sonuçta. Ben şuna inanıyorum ki derslerinde lakayt bir örgün liseliden, işini ciddiye alıp sıkı çalışan bir açık liseli daha bilgili olabilir.

aöf 'dede tıpkı aöl 'deki gibi kitapları alıp sadece sınav vermiyormuyuz? Yada sınav puanının tuttuğu üniversitednin kitaplarıylamı giriyosun sınavlara.
bilgisi olan varmı?
Kitaplar konusunda bilgim pek yok ama aöf işlerine bakan yerden alınabilir. Bunu şu an aöf de okuyan arkadaşlarımız daha iyi cevaplayacaklardır. Aöf dediğiniz gibi evde çalış ve sınava gir şeklinde.

arkadaşlar birde normal lise üniversite sınavına girerken okul puanı veriyor aöl de bu nasıl oluyor böyle bir ekstra puan verilmiyormu?
Sanırım diploma notu 80 ve üzeri olanlar için aobp puanı tam yani 75 veriliyor.