Fikirleriniz..

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Re: Fikirleriniz..

Mesaj gönderen AngeL » 16 Kas 2011, 22:46

Meslek lisesi bitirildiginde, liseden sonra calisma ya da kpss ile atanma ihtimali oluyor mu?
Büro yönetimi ve sekreterlik bölümünde ne kadar sansimiz olur, bilgisi olan var mi?

Yalanlar üzerine inşa ettiğin onca çocuksu aşkın sayesinde
evet belki de cümle cihana hükmetmen sağlanacak
fakat tarihte asla, sahiden sana ait bir masal olmayacak!
çünkü muhtaç olduğun kudret ve de haysiyet, senin hain damarlarında zaten yok!

Ö.G.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Kas 2011, 19:25

AngeL yazdı:Meslek lisesi bitirildiginde, liseden sonra calisma ya da kpss ile atanma ihtimali oluyor mu?
Büro yönetimi ve sekreterlik bölümünde ne kadar sansimiz olur, bilgisi olan var mi?
Lise mezunlarının düz olsun, meslek olsun KPSS şansı malumunuz çok düşüktür. 2 yılda bir yapılan lise ve ön lisans KPSS'ye katılıp, iyi bir puan alan liselilerde belli alanlara yerleşebilirler...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 20 Kas 2011, 13:00

emrahk yazdı:
Lise mezunlarının düz olsun, meslek olsun KPSS şansı malumunuz çok düşüktür. 2 yılda bir yapılan lise ve ön lisans KPSS'ye katılıp, iyi bir puan alan liselilerde belli alanlara yerleşebilirler...
Ozaman meslek lisesi okuyup sadece bir meslek ögrenmis olacagiz.Onun icin alan meselesi gercekten zor bir secim...

Ö.G.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 21 Kas 2011, 13:23

Sevebileceğiniz bir alan seçin. Yoksa okula gitmek işkenceden öteye gitmez. Lise mezunu olarak memur olmak, çook zor. Bu yüzden en az bir önlisans mezunu olmak şart. Meslek lisesi mezunu olarak, meslek öğrenerek, şansta yaver giderse işi ilerletmek mümkün...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 21 Kas 2011, 14:22

emrahk yazdı:Sevebileceğiniz bir alan seçin. Yoksa okula gitmek işkenceden öteye gitmez. Lise mezunu olarak memur olmak, çook zor. Bu yüzden en az bir önlisans mezunu olmak şart. Meslek lisesi mezunu olarak, meslek öğrenerek, şansta yaver giderse işi ilerletmek mümkün...
Umarim dogru secim yaparim.Tesekkürler, yorumlariniz icin.

Ö.G.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Kas 2011, 14:33

Bu linkte Mesleki Açık Öğretim Lisesi alanları var ve bilgi edinebilirsiniz;

http://maol.meb.gov.tr/html_files/Mesle ... ogram.html

Bu linte de meslek eğitimi (yüzyüze eğitim) veren meslek liselerini ve kontenjanlarını görebilirsiniz. Semtinizi listeden seçerseniz, istediğiniz alanda eğitim veriyorlar mı diye görebilirsiniz. (Unutmayın her meslek lisesi MAÖL için ders vermiyor)

http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/yykurum_kontenjan.aspx

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 22 Kas 2011, 20:49

emrahk yazdı:Bu linkte Mesleki Açık Öğretim Lisesi alanları var ve bilgi edinebilirsiniz;

http://maol.meb.gov.tr/html_files/Mesle ... ogram.html

Bu linte de meslek eğitimi (yüzyüze eğitim) veren meslek liselerini ve kontenjanlarını görebilirsiniz. Semtinizi listeden seçerseniz, istediğiniz alanda eğitim veriyorlar mı diye görebilirsiniz. (Unutmayın her meslek lisesi MAÖL için ders vermiyor)

http://www.aol.meb.gov.tr/aolweb/yykurum_kontenjan.aspx
Verdiginiz birinci linktekilere daha once goz atmistim,ama ikinci linke bakinca yasadigim yerde yüzyüze egitimin cok kisitli oldugunu gördüm.Yanilmiyorsam yasadigim yerde verilen yuzyuze egitim bu linkte listelenenlerle sinirli degil mi? Suan ne yapacagim konusunda daha cok sasirdim..Sanirim bir kere daha tsk etmeliyim beni hic düsünmedigim bir konuda uyardiginiz icin..

Ö.G.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Kas 2011, 09:11

Evet bu hatırlatmayı yapmam iyi oldu, çünkü semtinizde veya yakında seçtiğiniz alanın eğitimi yoksa, hayal kırıklığına uğramanız olası olur. O linkte yazan okullar yüzyüze eğitim veriyor ama sürekli olarak değişiklikte olabiliyor, örneğin, sizin istediğiniz alanın eğitimi verilir mi diye, sorarsınız yazılmaya gidince...

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 24 Kas 2011, 08:27

Bana göre sanki hepsinden egitim vardi da ben secim yapacaktim aralarindan. (:

Bundan sonra dikkat ederim artik.

Ö.G.

Kullanıcı avatarı
AngeL
Doktor

Mesaj gönderen AngeL » 19 Oca 2012, 11:11

Meslek lisesine karar verdik.Yeni kayit 23 Ocakta basliyormus.Kayit yaptiricaz ama ders secimlerinde falan yanlislik yapmam umarim.Henuz ilkokul diplomasini da alamadik yetisip yetismeyecegini,nasil bir yol izlemem gerektigini de bilmiyorum,malumunuz yaslilik..:wink:
Yardimci olacak fikirleriniz varsa paylasirsaniz sevinirim...

Ö.G.

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön