İngilizce 5. 6. 7. 8. Dönem dersleri zorunlu ders olmamalı!

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Re: İngilizce 5. 6. 7. 8. Dönem dersleri zorunlu ders olmama

Mesaj gönderen Ceros » 25 Şub 2012, 22:11

alpkurt1650 yazdı:ceros madem ingilizcenin kalkmaması taraftarısın mezul ol gel yanımada yiyorsa ingilizce konuş ancak ve ancak kendini kandırırsın istediğin kadar ingilizce sınavına gir başın da öğretmenin olmayınca ingilizceyi öğrenemessin ve de ingilizceyi yaptım derslerden geçtim diye kendini kandırırsın bu böyledir
Birincisi konuşma tarzını düzelt lütfen. Burda kavga etmiyoruz.
Seninle bukadar anlamsız bir tartışma girmeye gerek görmüyorum bile. Ama cevapsız da kalmak istemiyorum. Herkes gibi bende fikrimi belirttim. Baska yerlerde KIRK KERE söylemiş olmama rağmen tekrar söylüyorum. Zaten ne AÖL'de ne de ÖRGÜN LİSELERDE gördüğümüz eğitimle şakır şakır ingilizce konuşamayız. Özel bir ders bir kurs vs. almadıktan sonra kimseden ingilizce konuşmasını beklemiyorum. Sadece biraz azim afedersiniz ama bende ozaman kimyanın kaldırılmasını istiyorum bundan 5 sene sonra kimyayı hayatınızın neresinde kullanıcaksınız. Kimyayla ilgili bir meslek yapmadıktan sonra. İngilizce bir DİL. Evrensel bir dil. Herzaman karşımıza çıkıcak birkaç birşey öğrenmekten bukadar korkmayın. Şu açıdan düşünelim ingilizce şuan hayatımızın neresinde? Büyük bir yer kaplıyor bunu inkar edemeyiz bundan birkaç yıl sonrasını düşünün kim bilir nerede olucak. İngilizcenin 8 dönem gösterilmesinin nedenlerinden biride bu insanları ingilizce öğrenmeye teşvik etmek bana göre. Malum türk halkı olarak yumurta biryerlere gelmeden yapmayız o işi. Yada o işten senin gibi sıyırmaya çalışırız.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

saddamhuseyin
Yardımcı Uzman

Mesaj gönderen saddamhuseyin » 25 Şub 2012, 23:58

alpkurt1650 bo$a konusuyosun kardesim. orgun ogretimde ne ogretiliyosa aolde de ogretilecek ogretilmek zorunda. sen istesende istemesende, kendini yirtsan bile ogretilecek. :lol: :lol: basimizda hoca olmamasi, kendi kendimize ogreniyo olusumuz onlarin hic umrunda degil, onlari enterese etmez ve etmemesi normal... adamlar bize bunlarin basinda hoca yok, ingilzceleri kaldiralim desinler mesela olur kaldirirlar ama bu o zaman esitlik ilkesinin ihlali olur. normal liseye gidenlerden daha eksik bir shekilde ders gormemize ragmen lise mezunu olmu$ oluruz. buda esitlik ilkesine ters duser. madem kendini sikmak kasmak istemiyosun bu gunleri onceden gorup duzgun shekilde okuyacaktin kardes. ben okumadim o zamanlar yan gelip yattim simdi bedelini oduyorum. ve bu bedel yaptigim hataya gore yinede cok hafif bir bedel.

byMRZ
Uzman Doktor

Mesaj gönderen byMRZ » 26 Şub 2012, 00:30

TARTISMAYA GEREK YOK BEN HER IKI TARAFADA HAK VERIYORUM ING ZOR BI DERS BU BELLI AMA HAKSIZLIK OLMAMASI ACISINDAN KALDIRILMAMALI AMA BIRAZ KOLAYLASTIRILMALI CUNKU ONLAR ORGUN OKUYOLAR BIZ KENDI KENDIMIZE CALISIYORUZ YETKILILERIN BUNU DIKKATE ALMASI LAZIM DIYE DUSUNUYORUM BEN....

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 26 Şub 2012, 00:48

Ceros yazdı:
alpkurt1650 yazdı:ceros madem ingilizcenin kalkmaması taraftarısın mezul ol gel yanımada yiyorsa ingilizce konuş ancak ve ancak kendini kandırırsın istediğin kadar ingilizce sınavına gir başın da öğretmenin olmayınca ingilizceyi öğrenemessin ve de ingilizceyi yaptım derslerden geçtim diye kendini kandırırsın bu böyledir
Birincisi konuşma tarzını düzelt lütfen. Burda kavga etmiyoruz.
Seninle bukadar anlamsız bir tartışma girmeye gerek görmüyorum bile. Ama cevapsız da kalmak istemiyorum. Herkes gibi bende fikrimi belirttim. Baska yerlerde KIRK KERE söylemiş olmama rağmen tekrar söylüyorum. Zaten ne AÖL'de ne de ÖRGÜN LİSELERDE gördüğümüz eğitimle şakır şakır ingilizce konuşamayız. Özel bir ders bir kurs vs. almadıktan sonra kimseden ingilizce konuşmasını beklemiyorum. Sadece biraz azim afedersiniz ama bende ozaman kimyanın kaldırılmasını istiyorum bundan 5 sene sonra kimyayı hayatınızın neresinde kullanıcaksınız. Kimyayla ilgili bir meslek yapmadıktan sonra. İngilizce bir DİL. Evrensel bir dil. Herzaman karşımıza çıkıcak birkaç birşey öğrenmekten bukadar korkmayın. Şu açıdan düşünelim ingilizce şuan hayatımızın neresinde? Büyük bir yer kaplıyor bunu inkar edemeyiz bundan birkaç yıl sonrasını düşünün kim bilir nerede olucak. İngilizcenin 8 dönem gösterilmesinin nedenlerinden biride bu insanları ingilizce öğrenmeye teşvik etmek bana göre. Malum türk halkı olarak yumurta biryerlere gelmeden yapmayız o işi. Yada o işten senin gibi sıyırmaya çalışırız.
kardeş beni yanlış anladın sadece ve sadece öğretmensiz öğretilen ingilizcenın çok zor olacağını veyada hiç olmayacağını belirttim sadece amacım bu söylediğim cümlenin yanlış anlaşılmasından dolayı senden özür dilerim

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 26 Şub 2012, 00:49

Bu ders kimine zor kimine kolaydır orasını bılmem. Fakat ben ingilizceyi sadece ilkokul alt yapımla hiç bir zorlanma çekmeden ve sınavlarda fire vermeden geçtim. ''BANA GÖRE'' ingilizce olmazsa olmaz derslerden biridir. Gene ''bence'' sadece ingilizce bilerek bile güzel bir iş imkanımız olabilir. Kimi ingilizceden anlamaz kimileride benim gibi kimya fizik matematikten. Ben bu derslerde 3 kere girip muaf olarak kurtuldum. Benım gıbı bır cok ogrencı de vardır muhtemelen.. Eee hadı onlarda cıksın o zaman matematıgı fızıgı kaldıralım desın!! Kusura bakmayın ama yok öyle saçmalık...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 26 Şub 2012, 00:54

Arkadaşlar kardelen ve ben meb e mesaj gönderdik. Bence bu dersi kaldırmazlar ama hiç olmazsa kitaplarımızı açık lise formatına uygun hazırlasınlar içinde türkçe kelime ve anlatımlar ve kitap arkasında cevaplar kısmı olsun. bence hemen şimdi sizlerde internet üzerinden form doldurarak bu isteğinizi iletin.
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 26 Şub 2012, 00:56

http://bilgiedinme.meb.gov.tr/Internet/ ... ?kurum=meb
bu bağlantıda form dolduruyosun onlar hemen sana bir mail gönderiyorlar orda ki bağlantıyı tıklayıp iletini yazıyosun.
Resim

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 26 Şub 2012, 00:56

alpkurt1650 yazdı: kardeş beni yanlış anladın sadece ve sadece öğretmensiz öğretilen ingilizcenın çok zor olacağını veyada hiç olmayacağını belirttim sadece amacım bu söylediğim cümlenin yanlış anlaşılmasından dolayı senden özür dilerim

Olsun önemli değil. =)) Bende hak veriyorum öğretmensiz zor olabilir ama şöyle bir gerçekte var örgün okuldaki öğretmenler çok mu iyi arkadaşlar ? Saçma sapan şekilde öğretiyorlar yada hiç öğretmiyorlar. Bir konuyu 3 ay gösterirlerdi. Yukarda arkdaşın da dediği gibi kaldırılsaydı bu sefer örgün okuyanlarla eşit olmuyacaktık. Ayrıca bir şey bu kadar kolay olmamalı emek harcamalıyız yoksa herkes örgünü bırakıp açık liseye geçerdi. İngilizce bilmek şu devirdi artı puandır. İşe alınırken bakılan ilk şeylerden biri. Yani 8 dönem yapmalarının bir nedeni var ki yapıyorlar.

Kadınlar hiç de karmaşık değil, sadece aşk istiyorlar, bir de ilgi, bir de şefkat, bir de çiçek, bir de anlayamadığınız bir kaç şey daha..

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 26 Şub 2012, 00:57

Kitaplar konusunda bende maıl gönderdım meb e

Kullanıcı avatarı
Ceros
Doçent

Mesaj gönderen Ceros » 26 Şub 2012, 00:58

Ayrıca kitapların değiştirilmesine karşı değilim ingilizce altyapısı olmayan biri için zor gerçekten. Umarım bu formu dikkate alırlar. Daha açıklayıcı şekilde olan bir kitapla değiştirirler.

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 26 Şub 2012, 01:02

KashmiriaN yazdı:Bu ders kimine zor kimine kolaydır orasını bılmem. Fakat ben ingilizceyi sadece ilkokul alt yapımla hiç bir zorlanma çekmeden ve sınavlarda fire vermeden geçtim. ''BANA GÖRE'' ingilizce olmazsa olmaz derslerden biridir. Gene ''bence'' sadece ingilizce bilerek bile güzel bir iş imkanımız olabilir. Kimi ingilizceden anlamaz kimileride benim gibi kimya fizik matematikten. Ben bu derslerde 3 kere girip muaf olarak kurtuldum. Benım gıbı bır cok ogrencı de vardır muhtemelen.. Eee hadı onlarda cıksın o zaman matematıgı fızıgı kaldıralım desın!! Kusura bakmayın ama yok öyle saçmalık...
kardeş dediğim gibi bu genel sorun genel sorun demek herkes bu dersden başarısız olur anlamına gelmez senin gibi ingilizceyi yapan nadir kişi çıkabilir ama geneli yapamıyo yada muaf olmaya çalışıyo

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 26 Şub 2012, 01:07

Zorluk konusunda size tabiki hak veriyorum. Ama dediğim gibi kişiden kişiye değişiyor. Ben mesela sayısal derslerden muaf olmaya baktım hep (: Kitapları açıklayıcı olsa inanın ortada hiç bir sorun kalmaz bence tek sorun kitapların açıklayıcı olmaması. Umarım kitaplarda bir iyileştirmeye giderler...

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 26 Şub 2012, 01:10

GERÇEKTEN BU CİDDİ Bİ SORUN EN AZINDAN ÜNİVERSİTE DÜŞÜNENLER İÇİN SİZLERDEN RİCAM BU SORUN ÜZERİNDE HASSASİYET GÖSTERMENİZ VE ÜZERİNDE DURMANIZDIR

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 26 Şub 2012, 14:58

Arkadaşlar, tamam hep aynı şey söyleniyor: "İngilizce olmazsa olmaz bir lisandır." Buna kimsenin bir itirazı yok ki! Hepimiz, iş hayatında duymuşuzdur ve duymayanlar da, iş ararken duyacaktır "İngilizce biliyor musunuz?" kalıbını. Ama baştan beridir iddia ediyorum ki, bu dili öğrenme yeri AÖL olamaz. Hiçbir zaman da olmayacaktır. İngilizce bırakın kendi kendine ders çalışan AÖL öğrencilerini, gidip para akıtılan kurslarda bile yüzde 1-2 civarında akıcı konuşulacak seviyede öğreniliyor ülkemizde. Türk insanı İngilizce öğrenme konusunda eğitim sisteminin çarpıklığı nedeniyle hep eziyet çekiyor. İngilizce ana dili olmayan birçok ülkede bu dilin şakır şakır konuşulmasının en önemli sebebi, ana okulundan itibaren sistemli bir şekilde öğretiliyor olması. Geçenlerde bir haber kanalına çıkan Boğaziçi Üniversitesi Yabancı Dil Bölümü öğretim üyelerinden bir hoca, kendi okullarına yerleşen öğrencilerin bile (ki Boğaziçi Üniversitesi'ne girmenin ne kadar zor olduğunu herkes bilir) İngilizce konusunda inanılmaz yetersiz olduklarını söylüyordu. Bu da üstüne basa basa söylüyorum ki, AÖL'de 8 dönem İngilizce okutulmasının saçma sapan bir uygulama olduğunun bir kanıtı. Koskoca üniversitenin yabancı dil alanını kazanan öğrenciler bile yetersizken, sırf "45 alıp geçeyim yeter" mantığıyla İngilizce öğrenmeye (!) çalışan "çoğunluk" AÖL öğrencisinin bu dili böyle öğrenemeyeceğini MEB bizden iyi biliyordur. 2 sene önce müfredata eklenip, birçok öğrencinin muaf olmak için 1 yıl fazla okuduğu Geometri denen derste aynen bu yazdıklarıma dahil. Ama Geometri'nin bile bir derece anlaşılır yanı var ki, sadece 2 dersten oluşuyor ve 2 dersi muaf olup kurtulabiliyorsunuz. Ama 8 dönem okutulan İngilizce, AÖL öğrencilerinin yaş ortalamasının yüksek olması hasebiyle (Ki Türkçe'ye bile dili zor dönen insanlar var ve bu bir gerçek olduğu için söylüyorum) muaf olmak istenirse, 8 dersten muaf olunması en az 2 sene mezuniyet uzaması demek oluyor. Arkadaşlar, bu forumda çoğunluk 17-25 arası yaşlarda ama AÖL genel itibariyle sadece bu yaşlardan oluşan bir okul değil. Sadece kendi adınıza değil, çoğunluk adına düşünürseniz gerçek ortaya çıkıyor...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

alpkurt1650
Uzman

Mesaj gönderen alpkurt1650 » 26 Şub 2012, 15:54

emrahk kardeş sana sonsuz destek veriyorum yazdıkların çok yerinde olmuş herkes sorunu biliyor şimdiki yapacağımız ise bu sorunu nasıl çözebiliriz ilk akla gelen dilekçe oluyor bu konuyla ilgili binlerce öğrencinin dilekçe göndermesi belki biraz bu sorunu çözer en azından ingilizceyi daha nlaşılır daha yalın hale getirirler kardeş senden ricam üslubun iyi şöyle duygusallı bi dliekçe örneği hazırla da form da paylaşalım ve dilekçeyi göndermek isteyen ankaraya göndersin aynı zaman da benim aklıma gelen meb de gönderelim ve başabakanlık şikayet hattına e-mail olarakta gönderelim senden ricam budur

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön