YGS Öncesi Son Uyarılar

Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT) Hakkında Herşey
emrahk
Onursal Üye

Re: YGS Öncesi Son Uyarılar

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2012, 21:44

KashmiriaN yazdı:Anladıpım kadarıyla sayısal derslerle sözel dersler birbirine karışmıyor? Yani sözelden iyi derece yapan bırının sayısaldan çakması sonucu sözel derslerınde puanını dusurmuyor oyle mı?
Dolaylı olarak düşüyor. YGS-3 ve YGS-4 sözel puanlama sistemi. Fen bilimleri ve Matematik yaparsan, YGS-3 ve 4 puanın artar.

Ama sözelleri full bile yapsan, sayısalların bir kısmın çözmeden, tam 500 puan alamazsın. Yine de sayılsalların da YGS-3 ve 4'e etkisi var...

Şöyle düşün: YGS-3 ve YGS-4 puanları;

%80 sözel, %20 sayısal netlerle hasaplanıyor mesela. Sen sayısal çözmesen eğer, alacağın en yüksek puan %80 oluyor. Yani 500 olan tam puan yerine, en fazla 400 gibi bir puan alabiliyorsun..
En son emrahk tarafından 22 Mar 2012, 22:01 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Mar 2012, 21:46

ferda_efsa yazdı:suya izin veriyolarlar ya bide bu şker meselesi ben lisede acaip şeker götürüyodum ilk bir saat yetiyodu bana bu zaman zarfında çok şeker yiyodum ya soruları okurken dalıveriyorum şeker kendime getiriyo yanıma lolipop yada sütlü şeker alsam şeffaf ambalajlı olanlardan izin vermiyolarmı koymaya su için müsade var dediniz bide kurşun klem verceklerya kalemtraş veriliyomu kalemim kırılırda ben çantasız giderde önümdekinden isterken sus kızım konuşma önündekiyle derseler bilenler özellikle emrahh bu detaylar için yanıt lütfen
ÖSYM kendisi birkaç tane küçük şekerleme veriyor. Ama kendin götürme, boşuna sorun çıkartabilirler. Hatta kağıt mendili bile dışardan getirmeye izin vermiyorlar, kendileri veriyorlar yine...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Yağmur damlaları
Onursal Üye

Mesaj gönderen Yağmur damlaları » 22 Mar 2012, 23:10

Allah razı olsun Emrah abi çok teşekkürler.
Unutma!Yalnız başına beni yıkabilen tek kişi sensin.

Anneliğin mukaddesliği gece yarısı uyandığı uykudadır.

Deliyi adam edemeyiz ama adamı deli ederiz!

Dost acı söyleyen değil,acıyı tatlı dille söyleyebilendir!

Ya insana gül ver yada gülüver.

ferda_efsa
Uzman

Mesaj gönderen ferda_efsa » 23 Mar 2012, 00:43

ceza evinde böyle uygulamalar varmıki bu ne yaa şimdiden bastı stres bana şeker yetmez ben şeker yiyerek dikkatimi yopluyom paragraf bi karış okurken içinde kayboluyorum onların şekeri türkçeye bile yetmez ben kodlamadan kokmuştum bi arkadaş zaten yukarda yazılı olan tc ni kodluyosun dedi olayı öyle çaktımm panonun en ütüne tc yi yan yana yazıyoruzz o yazdıklarımın altında kalan kutucukları karalıyoruz bunu anladım onlien gösterme yokmuki bunda bakabiliceğimiz szölü diğilde uygulamalı yada giren arkadaşlardan biri cebap kağıdını paylaşsın biz bakalım olmazmıı

KashmiriaN
Doktor

Mesaj gönderen KashmiriaN » 23 Mar 2012, 01:29

Cevaplar için sağol Emrah çok yardımcı oldun...

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 23 Mar 2012, 12:44

ferda_efsa yazdı:ceza evinde böyle uygulamalar varmıki bu ne yaa şimdiden bastı stres bana şeker yetmez ben şeker yiyerek dikkatimi yopluyom paragraf bi karış okurken içinde kayboluyorum onların şekeri türkçeye bile yetmez ben kodlamadan kokmuştum bi arkadaş zaten yukarda yazılı olan tc ni kodluyosun dedi olayı öyle çaktımm panonun en ütüne tc yi yan yana yazıyoruzz o yazdıklarımın altında kalan kutucukları karalıyoruz bunu anladım onlien gösterme yokmuki bunda bakabiliceğimiz szölü diğilde uygulamalı yada giren arkadaşlardan biri cebap kağıdını paylaşsın biz bakalım olmazmıı
Şeker yasak diyemiyorum ama kendileri verdiklerine göre, dışarıdan getirilmesini istemiyorlar diye veriyorlar diye tahmin ediyorum. Verdikleri şeker de minnacık.. :D

Bu arada arkadaşlar rica ederim. Biz geçen sene çoğu şeyi bilmeden girdik sınava, şimdi sizler bilinçli girin istedim... :wink:

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
serena
Uzman Doktor

Mesaj gönderen serena » 23 Mar 2012, 18:52

bu kadar önlemler alınıyo degiyomu merak ediyorum dogrudu :?: :?: :?: :?:
Umutsuzluga kapılmak mutsuzluğa kapı aralar içinde besledigin umut seni hayata bağlar

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 24 Mar 2012, 00:31

Aslında haksızlık oluyor. İnsan o gün grip nezle olursa okuldan verilecek iki parça peçeteyle mi idare edecek. İki paket kağıt mendilden ne olacak ya. Şeker konusu da öyle bir tane şekerin yetmeyeceği insan olur. Tedbir olsun tamamda bu da işin suyunu çıkartmak gibi
Resim

Kullanıcı avatarı
dyg
Doktor

Mesaj gönderen dyg » 24 Mar 2012, 23:50

Allah razı olsun abi. Çok makbule geçti doğrusu :) eline emeğine sağlık ^^
Resim

I Love myself...

“Tek bildiği,
yorgun bedenini ve ruhunu dinlendirmk istediğiydi..
Sadece HUZUR'du istediği,
bir damla dahi olsa kana kana içerdi...
Huzur...Bir damla huzur... ”

Take my darkest fears and play them
Like a lullaby
.

Resim

FenerBahçe

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 21 Şub 2013, 23:15

bilgilendirmeler için cok tesekkür ederim.gercekten faydalı oldu.

sınava az kaldı acaba istediğim puanı alacabilecekmiyim diye düşüne düşüne kafayı yiyeceğim... :(

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 09 Mar 2013, 23:46

yagmur_ yazdı:bilgilendirmeler için cok tesekkür ederim.gercekten faydalı oldu.

sınava az kaldı acaba istediğim puanı alacabilecekmiyim diye düşüne düşüne kafayı yiyeceğim... :(
YGS stresi çok fena bir şey. Yapabileceğin soruları bile yanlış yapmaya sevk eder maazallah, sakinleş hiçbir şey dünyanın sonu olmayacak, sınav çıkışı yine yoluna devam edeceksin bunu düşün. Tıpkı AÖL sınavlarına girer gibi rahat olursan çok faydasını görürsün...

Mustafa Kemal Atatürk

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 10 Mar 2013, 00:55

Deneme çözüyor olmalısınız orada ne kadar yapıyorsan sınavda onda farksız yaparsın. Benim bütün denemelerim hemen hemen aynı geliyor ve biliyorum ki üniversiteyi kazanamayacağım.

Yani eğer denemelerin kötü ise sınava girmeden sonuçları bekleyip strese daha fazla girmeden direkt kafayı yiyebilirsiniz.
emrahk yazdı:

YGS stresi çok fena bir şey. Yapabileceğin soruları bile yanlış yapmaya sevk eder maazallah, sakinleş hiçbir şey dünyanın sonu olmayacak, sınav çıkışı yine yoluna devam edeceksin bunu düşün. Tıpkı AÖL sınavlarına girer gibi rahat olursan çok faydasını görürsün...
Yagmur'u bilmem ama bir bakıma dünyanın sonu yaşımız kaç oldu hala üniversiteyi kazanamadık diyelim ki seneye de kazanamadık eee ne olacak bunun kazanması okuması bitirmesi iş bulması var. Ölme eşeğim ölme.

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 10 Mar 2013, 02:37

emrahk yazdı:

sağolun gercektende dunyanın sonu değil.ama ister istemez düşünüyorum.fakat suanda eskisi kadar bir stres yok uzerimde rahatım.biraz ygs ye verdiğim agırlığı azalttım.yuruyüse spora basladım. :) baya faydası oldu kafam biraz olsun daha rahat. :wink:

yagmur_

Mesaj gönderen yagmur_ » 10 Mar 2013, 02:41

KGamze yazdı:

Deneme çözüyor olmalısınız orada ne kadar yapıyorsan sınavda onda farksız yaparsın. Benim bütün denemelerim hemen hemen aynı geliyor ve biliyorum ki üniversiteyi kazanamayacağım.

Yani eğer denemelerin kötü ise sınava girmeden sonuçları bekleyip strese daha fazla girmeden direkt kafayı yiyebilirsiniz.

denemelerim iyi.istediğim bölümlerin puanlarını tutuyor.düşük gelse bile aof düşünüyorum.

ROJHAN
Doktor

Mesaj gönderen ROJHAN » 10 Mar 2013, 02:49

hayırlısıyla 2 yıllık aöf kazanırız. 4 yıl çok fazla artık. askerlik geçti bizden.
Allah ile olduktan sonra, ölüm de ömür de hoştur.
Adalet nedir? – Ağaçları sulamak. Zulüm nedir? – Dikene su vermek.-Mevlana

HİÇ ÖLMEYECEKMİŞ GİBİ DÜNYA İÇİN, YARIN ÖLECEKMİŞ GİBİ AHİRET İÇİN ÇALIŞMALIYIZ... H.Z. MUHAMMED. S.A.W.

“Yükseköğretim / YKS (TYT, AYT, YDT)” sayfasına dön