İNGİLİZCE 6-7-8 YARDIMCI KİTAP MACERAM :)
Re: İNGİLİZCE 6-7-8 YARDIMCI KİTAP MACERAM :)
İngilizce 5,6,7,8 bunlar zorunlu ders değil ki neden bu kadar korkuyorsunuz.
alansızlara zorunludur
İnsanların en hayırlısı insanlara faydalı olanıdır - (Hadis)
Ben son sınavda girdim bunların hepsinden gerçekten zordu 25 puan aldım resmen. O zaman size kolay gelsin iyi ki alansız değilim. 

yani nasıl oluyor alan seçimleri kalkmıştı herkese zorunlu değil mi:?KGamze yazdı:Ben son sınavda girdim bunların hepsinden gerçekten zordu 25 puan aldım resmen. O zaman size kolay gelsin iyi ki alansız değilim.
Ben genel kültürüm ve bunlar zorunlu dersler butonunu tıkladığımda çıkmıyor ilk kez geçen sınavda girdim seçmeli görünüyorlar. Yeni kayıt olanlar için geçerli olabilir ben bilmiyorum hiç.
Bir tek ingilizcem iyi Allah'tan.
zamanında dil kursuna gitmiştim, en son ingilizce 6yı hallettim, 7-8 kaldı. Devamlı da seçmeli ingilizceleri alıyorum. Ama ingilizce 6 da baya zorlandım, zordu.
Özkan çelen diye bir ingilizce hocasının videolara ders anlattığı internet sitesi var, ben zaman zaman açıp izliyorum çok faydalı, tavsiye ederim.
Bir de çok konuştum ama Cambridge'in interchange diye seviye seviye kitapları var, güzel konu anlatımları ve kitabın arka kısmında da alıştırmaları var.
Bol şans.

Özkan çelen diye bir ingilizce hocasının videolara ders anlattığı internet sitesi var, ben zaman zaman açıp izliyorum çok faydalı, tavsiye ederim.
Bir de çok konuştum ama Cambridge'in interchange diye seviye seviye kitapları var, güzel konu anlatımları ve kitabın arka kısmında da alıştırmaları var.
Bol şans.
ALLAH razı olsun hepinizden mecbur katlanacaz galiba.....
ayrıca kripton abi çok teşekkürler verdiğinz bilgiler için
(bileydim ing.zorunluluğu yok genel kültür seçerdim )
ayrıca kripton abi çok teşekkürler verdiğinz bilgiler için
(bileydim ing.zorunluluğu yok genel kültür seçerdim )
kripton yazdı:Ben size şunları söyleyeyim:
Ben tüm açık lise derslerinin kitaplarına çalıştım. Kolay bir ders bile olsa mutlaka kitabı baştan sona okudum. Zor olanları iki tur çalıştım. Ama bir derste bunu yapmadım. O da ingilizce-6 idi. Gerekçem ise şuydu:
Ya bu kitapta hiç türkçe kelime yok. Yok efendim anlamam. Yok zaman az........Ve sonuç KALDIM.
Sonraki dönem ing-6 ve 7 yi birlikte seçmek zorunda kaldım. Mezun olmak için ek sınava kalmamam lazım. Daha ing-8 var. Ve ben sayısal derslerde vs anlamasam bile çalışmamın faydasını görmüştüm.
Google translate yi açtım bir elimde de sözlük. Zaman dar ama çevirebildiğim kadar kelimeyi çevirip kitaba yazdım. Sonra da geçmiş soruları çözdüm ve onları da kelime kelime tercüme edip üzerine yazdım. Sınava yakın defalarca tekrar ettim. Sonuç:
Hem ing-6 dan hem ing-7 den hem de ing-8 den GEÇTİM.
Geçen sene biz bu konu ile alakalı dilekçe gönderdik. Aranması gereken heryeri aradık. BU dersleri mecbur okuyacağız arkadaşlar. Ama ileri dönemlerin bir şansı var o da şu: Sistem yenilendiği için bizler örgün eğitim kitapları ile çalışmak zorunda kaldık. Geçen sene açık lise için ingilizce kitap basımına başlandığını ben yetkili kişilerden öğrendim. Bize yetişmeyeceğini söyledi telefondaki kişi ama sizlere yetişir mi bilmem.
Ne olursa olsun umutsuzluk yok. Ben yapamam yok. Hiç birşey yapamıyorsanız açın google translateyi kelime kelime yazın kitaba. Mutlaka aklınızda kalıyor birşeyler.
Bir de sınavlarda geçmiş sorulardan çıkıyor. Ben temmuzda ing-8 den girdim ve geçmiş sınav soruları çok işime yaradı.
ya hangi senenin ağırlıklı sorularnı çalışsak...kafam karıştı da yani bir önceki dönemin sorularından mı çıkıyor?
Ben ingilizce 6 yı ilk seçtiğimde kitaba çalışmadığımı ve kaldığımı söylemiştim. O zaman sadece geçmiş soruları çözmüştüm.
Ama meğer o çözdüğüm sorular eski tarz ingilizce -6 sorularıymış ve kolaymış meğer. ( Ben de seviniyom hiç kitaba çalışmadan geçecek kadar yaptım diye
)
Ve sistem değiştikten sonra ( bu da ilk bize denk geldi sanırım ) sorularda değişmiş.
Biraz kitaba çalışınca zaten soru tarzından anlamaya başladım ve 6-7-8 leri ona göre çalıştım. ( Elimde baya geçmiş sınav soruları vardı içlerinden seçerek çalıştım )
Sanırım ocak- mayıs ve temmuz 2012 soruları yeni tarz sorular. Siz dediğim gibi kitaba da çalışın. En azından konu başlarındaki metinlerin kelimelerini tek tek yazın ( bunun bile faydası oluyor )
Sonrada ocak mayıs ve temmuz 2012 sınavlarının sorularını kelime kelime üzerine yazın ve 2-3 kez okuyun.
Umarım hepiniz geçersiniz ilk sınavda.
Arkadaşlar lütfen yapamam demeyin. Benim de ingilizcem çok iyi değil. Siz sıkı çalışın. Mutlaka faydası oluyor. İnşallah yeni kitaplarda yetişir size.
Ama meğer o çözdüğüm sorular eski tarz ingilizce -6 sorularıymış ve kolaymış meğer. ( Ben de seviniyom hiç kitaba çalışmadan geçecek kadar yaptım diye

Ve sistem değiştikten sonra ( bu da ilk bize denk geldi sanırım ) sorularda değişmiş.
Biraz kitaba çalışınca zaten soru tarzından anlamaya başladım ve 6-7-8 leri ona göre çalıştım. ( Elimde baya geçmiş sınav soruları vardı içlerinden seçerek çalıştım )
Sanırım ocak- mayıs ve temmuz 2012 soruları yeni tarz sorular. Siz dediğim gibi kitaba da çalışın. En azından konu başlarındaki metinlerin kelimelerini tek tek yazın ( bunun bile faydası oluyor )
Sonrada ocak mayıs ve temmuz 2012 sınavlarının sorularını kelime kelime üzerine yazın ve 2-3 kez okuyun.
Umarım hepiniz geçersiniz ilk sınavda.
Arkadaşlar lütfen yapamam demeyin. Benim de ingilizcem çok iyi değil. Siz sıkı çalışın. Mutlaka faydası oluyor. İnşallah yeni kitaplarda yetişir size.

Ben en son temmuzda ingilizce-8 den girdim ve önceki sınav sorularının birebir aynısı vardı. Şu linkten 2012 nin tüm sorularını indirin http://www.aciklise.net/genel/acik-lise-soru-arsivi.html ve bir deftere yazın. Soruları, şıkları ve doğrularını.
Sonra karşılaştırın bakalım kaç soru aynısından çıkmış.
En sonki sınavımda aynı çıkan sorular baya işime yaradı. Ama bir soru vardı. Onu biraz değiştirmişler. Onda yanıldım işte. Bazen ufak oynamalarda oluyor dikkat etmek lazım Bazı sorular kelimenin manasını bilince çok kolay yapılıyor. Bazıları ise gramer bilgisine dayanıyor.
Aslında 75 felan alabilecekken 60 almıştım ( kelime ve gramer eksiği yüzünden )
Sonra karşılaştırın bakalım kaç soru aynısından çıkmış.
En sonki sınavımda aynı çıkan sorular baya işime yaradı. Ama bir soru vardı. Onu biraz değiştirmişler. Onda yanıldım işte. Bazen ufak oynamalarda oluyor dikkat etmek lazım Bazı sorular kelimenin manasını bilince çok kolay yapılıyor. Bazıları ise gramer bilgisine dayanıyor.
Aslında 75 felan alabilecekken 60 almıştım ( kelime ve gramer eksiği yüzünden )

maşşallah abi iyi geçmişşin
Merhaba arkadaşlar benim 10 kredim vardı bunlardan haberdar değildim
son iki donem mayıs ve temmuzda kayıt yenilemedim ve ek sınavıda kaçırdım haliyle silik duruma düştüm.
velhasıl yeni kayıt yaptırdım şimdi baktım bende 6-7-8 zorunlu ders olmuş
genel kultur idim alansız olmuşum
bu nasıl iş nasıl alansıza düştüm nasıl düzelir bu durum?
son iki donem mayıs ve temmuzda kayıt yenilemedim ve ek sınavıda kaçırdım haliyle silik duruma düştüm.
velhasıl yeni kayıt yaptırdım şimdi baktım bende 6-7-8 zorunlu ders olmuş
genel kultur idim alansız olmuşum
bu nasıl iş nasıl alansıza düştüm nasıl düzelir bu durum?
Kardeş sen bunu halkeğitime bir sor. Ama geçen sene kademeli olarak ingilizce arkadaşlara zorunlu ders olarak ekleniyordu. Sanırım geçen sene mezun olanlar kurtuldular ama bu yıl birçok kişinin zorunlu derslerine eklenmiş olabilir.
Alanlarda kademeli olarak kalkıyor. Genel kültür de buna dahil olması lazım. Mesela sana şöyle bir örnek vereyim:
Ben açık liseye 2010 yılının başında kayıt oldum ve alanım sözeldi. İlk iki dönem sözel okudum. Alanlar o sıra kalkıyordu ve benden üst dönemlerin alanları dururken ben ve alt dönemler otomatik alansıza geçmiş olduk. Seninkide böyle bir durum olabilir. İçinin rahat etmesi açısından kayıt yaptırdığın yerden bilgi alabilirsin.
Alanlarda kademeli olarak kalkıyor. Genel kültür de buna dahil olması lazım. Mesela sana şöyle bir örnek vereyim:
Ben açık liseye 2010 yılının başında kayıt oldum ve alanım sözeldi. İlk iki dönem sözel okudum. Alanlar o sıra kalkıyordu ve benden üst dönemlerin alanları dururken ben ve alt dönemler otomatik alansıza geçmiş olduk. Seninkide böyle bir durum olabilir. İçinin rahat etmesi açısından kayıt yaptırdığın yerden bilgi alabilirsin.