MÜJDE EK SINAV AÇIKLANDI

Her Konuda Tartışabilirsiniz
zeixer
Yardımcı Asistan

Re: MÜJDE EK SINAV AÇIKLANDI

Mesaj gönderen zeixer » 25 Tem 2009, 12:28

emrahk yazdı:
zeixer yazdı:Bildiğim kadarıyla öyle değil 8 bölümü vermek gibi bir zorunluluk yok ama muafiyeti yok yani dil ve anlatım dersini vermek zorundasın.Arkadaşlar ne olur yardım edin kafamı kemiriyo bu sorun ya 4 yıllık sistemdekiler tüm alan derslerini vermek zorundamı ? yani 200-230 kredilik alan dersi vardır toplamda böyle bir saçmalık olabilirmi yardım lütfen ya
Hayır dil ve anlatım tüm lise programlarında 8 ders birden baraj dersidir hepsi başarılmak zorundadır tabi 4 yıllıklar için 8 ders ama tasdiknameyle gelenler bazen dil ve anlatım 1-2 geçmiş sayılıyorlar örgün okulda okudukları için 3. dersten başlıyorlar...
Peki buna dair resmi bir bilgi varmı elinde ? cünkü dil ve anlatım zorunlu derslerim arasında yok 3-4-5-6-7-8 e kadar vermişim zaten

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Tem 2009, 12:33

Kendin diyorsun 3'ten 8'e kadar vermişim diye tabiki zorunlu derslerde yazmaz artık..
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 25 Tem 2009, 12:35

emrahk yazdı:Kendin diyorsun 3'ten 8'e kadar vermişim diye tabiki zorunlu derslerde yazmaz artık..

Bende tastikname ile kayıt oldum ancak bilmiyorum belki ders seçme işlemi yapsam 1 ve 2 hala orda gözüküyor olabilir.Ama zorunlu derslerim arasında yok yani peki biliyorsan birşey sorucam biz tüm alan derslerimizi son bolümnüne kadar vermek zorundamıyız yani atıyorum bü türk edebiyatını coğrafyayı ve diğer alan derslerini 1-den 8 e kadar vermek zorunlumu ??

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Tem 2009, 12:38

Hayır alan derslerini son derse kadar verme zorunluluğu tabiki yok bu sadece dil ve anlatıma özgü birşey diğer derslerin böyle zorunluluğu yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 25 Tem 2009, 12:42

emrahk yazdı:Hayır alan derslerini son derse kadar verme zorunluluğu tabiki yok bu sadece dil ve anlatıma özgü birşey diğer derslerin böyle zorunluluğu yok...
Çok saol ; ) bilgiler için inanırmısın vereceğin cevabı heyecanla bekledim resmen heyecanlandım insanın kafası sonradan dank edince böyle oluyor işte : ) e dil ve anlatım 1-2 bende zorunlu derslerde gozukmuyorsa artık verme zorunluluğumda kalkmıştır sanırım? neyse sana tekrar çok teşekkür ediyorum arkadaşım kaç gündür bu sorunun cevabını alamamıştım

Fays
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Fays » 25 Tem 2009, 12:45

Sanırım bir yanlış anlaşılma var. dil ve anlatımların hepsi değil, sadece 'zorunlu dersler' listesinde yer alan dil ve anlatımların(ortak) başarma zorunluluğu var. diğer derslerden 3 kez girilip başarılmazsa elde edilen muaflık hakkı dil ve anlatımda söz konusu değil.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Tem 2009, 12:49

Yardım etmek için forumdayız zaten hepimiz burada çok şey öğreniyoruz halk eğitime gidip sorsak kafamış çok karışıyor o yüzden böyle forumlar çok faydalı Evet dil anlatım zorunlu derslerinde yoksa çıkmıycak bidaha karşına merak etme ..

Mustafa Kemal Atatürk

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Tem 2009, 12:58

Fays dediğin doğru onu demeyi unuttum yani müfredatta 8 derste zorunlu diyorum tabi 3-4-5-6-7-8- varsa zorunluda 1-2'ye girmek zorunlu değil ama genelde yeni yazılan herkeste tamamı var bu derslerin ondan dedim...

Mustafa Kemal Atatürk

Rally
Acemi

Mesaj gönderen Rally » 25 Tem 2009, 13:19

ozaman sorun yok demektir benim zorunlu dersimde kalmadı ayrıca zorunlu derslerim arasında dil ve anlatımda yok :)

Kullanıcı avatarı
asit
Doktor

Mesaj gönderen asit » 26 Tem 2009, 08:59

pekı arkadaslar zorunlu dersler ıcerısınde bulunan dil ve anlatım dersınden 3 defa gırıpte kazanamazsak ne olcakak?

bu arada bu ek sınava nerede gırecegımız ınternette yazıcakmı?

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 26 Tem 2009, 11:20

@asit dil ve anlatım dersinden 3 defa kalırsan muaf olamadığın gibi mevzunda olmassın dil ve anlatım verilmesi zorunlu ders muafiyeti yok

@Gülyeter Mevzun olmak icin zorunlu derslerini vermek zorundasın ama o derslerden sınava girdikten sonra zorunluluğu ortadan kalkıyor diye biliyorum

zeixer
Yardımcı Asistan

Mesaj gönderen zeixer » 26 Tem 2009, 12:01

@ Eğer o dersler dil ve anlatım değilse 3 kere girip başarısz olman halinde zaten muaf olursun

maestaso
Çırak

Mesaj gönderen maestaso » 26 Tem 2009, 22:15

Bu sınavdan sonra birdaha ek sınav yapılabilirmi ?

Rally
Acemi

Mesaj gönderen Rally » 27 Tem 2009, 09:26

Geçen sene 2 ek sınav yapılmıştı bu senede 3 yıllıkları mağdur etmemek için büyük bir ihtimalle bu sınavdan sonra sonbahar aylarında bir ek sınav daha yaparlar diye düşünüyorum tabi bir ek sınav daha isteyen arkadaşlarda boş durmamalı ayrıca istekte bulunmak lazım mağduriyetinizi anlatmanız gerek çağrı merkezlerine ve gerekli yerlere durumunuzu anlatmanız lazım

maestaso
Çırak

Mesaj gönderen maestaso » 27 Tem 2009, 16:52

Elimizden geleni yapalım ozaman.

Kilitli

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön