Isınma Köşesi

Forumumuzda yer almayan konu ve başlıkları burada oluşturabilirsiniz.

tayfun29
Uzman Doktor

Re: Isınma Köşesi

Mesaj gönderen tayfun29 » 17 Ara 2014, 15:59

Cartenza yazdı:Gerçekten çok hoş Rehber dininize saygım var daha önceden de dediğim gibi inançları severim özellikle iyiyi benimsemiş inançları İslam Hristiyanlık özünde çok iyi dinler bunlara körü körüne bağlı olup saygıyı sevgiyi elinden düşürmeyen milyonlarda var bu iyi bir şey benim dinimde secilmiş kişi yoktur önceden zaten bu tip kişiler yapılması gerekenleri bize öğretmiştir günah affedilmez biz ilk insandan var olduk ben dinimden dönemem çünkü ruhum buna alıştı ki kimsede dönemez kendi dininden iyilikle kalın :12: Çiflik hayatı çok güzel ya insanı yormaz aileyi bir arada tutar umarım hakkımla para kazanıp güzel bir yerde ormana yakın hoş küçük sevimli bir ev alabilirim :) :utanma:
Cartenza bakıyorum ki cümlelerinde çelişki var.Dininize saygım var demişsin ancak daha sonra İslam-Hristiyanlık özünde çok iyi dinler demissin özünde iyi şuan ki durumumu kötü yani ?
Ayrıca benim dinimde seçilmiş olan kişiyi bu tip olarak niteleyemessin sana kimes bu özgürlüğü veremez.
Ve şunu söylemek istiyorum ki bize yapılması gereknleri önceden öğretmişler demişsin sana neyi öğrettiklerini soracaktım ancak yücelltiğin bize öğretenler dediğin kişileri nitelediğin "bu tip kişiler" ibaresinden dolayı sormaktan vazgeçtim demekki birşey öğretememişler ya da öğrenememişsin.

Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

KGamze
Doçent

Mesaj gönderen KGamze » 17 Ara 2014, 16:03

Rehber yazdı:Arkadaşlar size bir soru?

İnsan ne için yaşar?
Günü birlik yaşıyorum. Mesela bir süre liseyi bitirmek için yılları saydım, sonra üniversiteyi kazanmak için bir kaç yıl bekledim, şimdi okuduğum bölümleri bitirmek için rahat 6 yıl çalış,çabala, daha sonra atanmak için sınava girerim bu süreçte de 3 yılımı geçirsem, atandığım şehir uygun değilse onu değiştirmek için de 4 yıl görevden sonra uğraş dur. Yaş oluyor 34 belki evlenebilirim çocuğum olur daha sonra çocuğum için yaşamaya devam ederim. Eğer evlenmezsem 34'ten sonra Allah düşürmesin elden ayaktan düşmemiş oluyorum çocuklar için kafamda bir kaç proje var Allah nasip ederse hayatımın geri kalanını da onlar için faydalı olmak için harcarım.

Yukarıda yazdıklarım büyük bir ihtimalle yaşayacağım şeyler ve bu süre zarfında Allah'a iyi bir kul olmak, vatanına karşı gerekli sorumluluğunu yerine getiren bir birey olarak yaşarım zaten şu anda öyle yaşıyorum ama daha çok "okul,iş" odaklı yaşıyorum maalesef ne zaman öleceğimi bilmediğim halde 34 yaşıma kadar geleceğim için uğraşlar vereceğim, eee bu da doğal bir şey. Hakkımda hayırlısı olsun kötü niyetler ile dünya üzerinde barınmıyorum en azından kendim için yaşıyorum. :roll:

Kullanıcı avatarı
Cartenza
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Cartenza » 17 Ara 2014, 16:12

Cümlemden kötü bir ibare yok ve ben şuan ki durumu demedim her kes kendine dedim çelişki diye gösterdiğin şeyler zaten aynı şeyler çelişkiyi göremedim ikisinde de iyi saygı ve iyi şuan ki durumu kötü değil hala bile iyi fakat demek istediğim şu bizde seçilmiş kişi yoktur eğer kırıcı olduysa özür dilerim ve her kes kendinden sorumludur dedin ya hani her koyun kendi bacağından asılır diye işte aynen öyle demek istediğim sadece buydu :ok:
Sonuna kadar savaşmaya hazırım ve elimden geleni yapıcam !

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 17 Ara 2014, 16:16

arkadaşlar kaç yaşında olmak isterdiniz?
hayatınızda örnek olarak aldığınız biri var mı?
Kredi:193
Dönem:8
<3mezun<3 :tipik:

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 17 Ara 2014, 16:19

Cartenza yazdı:Cümlemden kötü bir ibare yok ve ben şuan ki durumu demedim her kes kendine dedim çelişki diye gösterdiğin şeyler zaten aynı şeyler çelişkiyi göremedim ikisinde de iyi saygı ve iyi şuan ki durumu kötü değil hala bile iyi fakat demek istediğim şu bizde seçilmiş kişi yoktur eğer kırıcı olduysa özür dilerim ve her kes kendinden sorumludur dedin ya hani her koyun kendi bacağından asılır diye işte aynen öyle demek istediğim sadece buydu :ok:
Sen özünde iyi ne demek bilmiyorsun o zaman ?

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 17 Ara 2014, 16:21

tebessümm yazdı:arkadaşlar kaç yaşında olmak isterdiniz?
Yaşımdan memnunum ama zamandan değil :) Bu yaşta İstanbul'un fethedileceği o sabah namazı zamanında olmak isterdim :)

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 17 Ara 2014, 16:24

Cartenza yazdı:Cümlemden kötü bir ibare yok ve ben şuan ki durumu demedim her kes kendine dedim çelişki diye gösterdiğin şeyler zaten aynı şeyler çelişkiyi göremedim ikisinde de iyi saygı ve iyi şuan ki durumu kötü değil hala bile iyi fakat demek istediğim şu bizde seçilmiş kişi yoktur eğer kırıcı olduysa özür dilerim ve her kes kendinden sorumludur dedin ya hani her koyun kendi bacağından asılır diye işte aynen öyle demek istediğim sadece buydu :ok:
Hocam Tayfun bey herşeyden kötü bir ibare çalışıyor ona diyeceksin ki . İslam dini mükemmel içinde bir tane bile kötü birşey insanları o kadar iyiki dünyaya sadece barış getiriyor hepsi birer çiçek . O anca o zaman dicek evet kardeşim haklısın . İyi ama diyince beyfendi ''ama ? '' diye sorguluyor . IŞID , Taliban ve aklıma gelmeyenler müslüman değil islamın içinde değil . Bu arada bu gün iki kötü gün olarak tarhie geçiyor . Dün taliban Pakistan'da bir okulu basıp bir öğretmeni benzin dökerek yakmış ve 200 e yakın öğrenciyide kurşuna dizmiş . Ne güzel dinlerini icra ediyor . '' Tayfun burda anlatmak istediğimi sen yine anlamıcaksın ya da yalnış anlıcaksın ama bu Cartenza kardeşimin demek istediği şey her dinin içinde pislik vardır bu pislikler dinde değil dine mensup insanlardadır az muhalefet yapmayı kes! İnsanların söylemek istediklerini anlamaya çalış empati kur kimse senin dinine birşey demiyor ! Dinine mensup katillerden bahsediyor . İslam düşünce'de mükemmel bir din ama uglamada hatalı. Senle farklı bir ortamda konusmak isterdim ama elverişli değil burası . ''
Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 17 Ara 2014, 16:25

tayfun29 yazdı:
Yaşımdan memnunum ama zamandan değil :) Bu yaşta İstanbul'un fethedileceği o sabah namazı zamanında olmak isterdim :)
neden ?

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 17 Ara 2014, 16:30

islam dini güzel ve gerçek olan dindir insanların kötülük yapması dinimizle alakası yoktur.o yüzden islam dini her yönüyle güzeldir bunu anlamayı kötülük yapana müslüman demem :43:insanların kendi dininede saygı duyarım

Kullanıcı avatarı
Cartenza
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Cartenza » 17 Ara 2014, 16:32

tabirim yanlış olmuş olabilir ama anlatmak istediğimi anladın sanırsam kusura bakma ama emin ol inançlı biriyim elimden geldiği kadar da diger inançlara saygım var yanlış anlaşılmak istemem neyse anladın zaten :) neden 24 yaşında olmak isterim bilmiyorum ama güzel bir sayı yaş açısından :) dersatatürk sırf dinim farklı diye yorumları başka yere çekenler var ama bende tabir olarak yanlış kullanmış olabilirim aslında anlattıklarım çok basit zor hiç bir cümle yok ama bilemiyorum yinede yanlış anlaşılmak ve kimseyi kırmak istemem benden bu kadar çünkü daha fazlası giderek saflaştırıyor ben böyle olsun istemiyorum söylediğim iyi şeylerde var hiç değilse onlarla mutluyum ben :)

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 17 Ara 2014, 16:35

Cartenza yazdı:tabirim yanlış olmuş olabilir ama anlatmak istediğimi anladın sanırsam kusura bakma ama emin ol inançlı biriyim elimden geldiği kadar da diger inançlara saygım var yanlış anlaşılmak istemem neyse anladın zaten :) neden 24 yaşında olmak isterim bilmiyorum ama güzel bir sayı yaş açısından :) dersatatürk sırf dinim farklı diye yorumları başka yere çekenler var ama bende tabir olarak yanlış kullanmış olabilirim aslında anlattıklarım çok basit zor hiç bir cümle yok ama bilemiyorum yinede yanlış anlaşılmak ve kimseyi kırmak istemem benden bu kadar çünkü daha fazlası giderek saflaştırıyor ben böyle olsun istemiyorum söylediğim iyi şeylerde var hiç değilse onlarla mutluyum ben :)
saflaşma diye bir şey yok :25: anlattıklarını yanlış anladığımı düşünme :utanma: sadece açıklama yapmak istedim :gozkırkma:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Ara 2014, 16:35

Rehber, bu forumda İran'ın ve Hamaney, Humeyni gibi şahısların propagandasını yaptığını görmeyeceğim. Bir daha uyarmam söyleyeyim...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Cartenza
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Cartenza » 17 Ara 2014, 16:41

tebessümm yazdı:
Cartenza yazdı:tabirim yanlış olmuş olabilir ama anlatmak istediğimi anladın sanırsam kusura bakma ama emin ol inançlı biriyim elimden geldiği kadar da diger inançlara saygım var yanlış anlaşılmak istemem neyse anladın zaten :) neden 24 yaşında olmak isterim bilmiyorum ama güzel bir sayı yaş açısından :) dersatatürk sırf dinim farklı diye yorumları başka yere çekenler var ama bende tabir olarak yanlış kullanmış olabilirim aslında anlattıklarım çok basit zor hiç bir cümle yok ama bilemiyorum yinede yanlış anlaşılmak ve kimseyi kırmak istemem benden bu kadar çünkü daha fazlası giderek saflaştırıyor ben böyle olsun istemiyorum söylediğim iyi şeylerde var hiç değilse onlarla mutluyum ben :)
saflaşma diye bir şey yok :25: anlattıklarını yanlış anladığımı düşünme :utanma: sadece açıklama yapmak istedim :gozkırkma:
keşke her kes sizin gibi zarif düşünebilse her kes neresinden vururum diye bakıyor farkındaysanız o yöne çekmeye çalışan bile var gerçekçi bakmaları lazım benim ne demek istediğimi anlamak kolay farklı yöne çekilmesi canımı sıkıyor bende bir insanım tayfun29 benim dinimi o sözüyle aşşağılamış oluyor sormayacağım diye o zaman (hani benim anlatmak istediğimi buraya çekiyormuş gibi) ben yanlış bir şey yapmadım teşekkür ederim tebessüm :) :utanma:

tebessümm
Doçent

Mesaj gönderen tebessümm » 17 Ara 2014, 16:43

Cartenza yazdı:
tebessümm yazdı:
keşke her kes sizin gibi zarif düşünebilse her kes neresinden vururum diye bakıyor farkındaysanız o yöne çekmeye çalışan bile var gerçekçi bakmaları lazım benim ne demek istediğimi anlamak kolay farklı yöne çekilmesi canımı sıkıyor bende bir insanım tayfun29 benim dinimi o sözüyle aşşağılamış oluyor sormayacağım diye o zaman (hani benim anlatmak istediğimi buraya çekiyormuş gibi) ben yanlış bir şey yapmadım teşekkür ederim tebessüm :) :utanma:
rica ederim :utanma: eminim o da kırıcı olmak istememiştir :26: üzme kendini :.yehuu:

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 17 Ara 2014, 16:44

Şuan 10 yaşlarında, dünyanın hiçbir pisliğinden haberim olmayan yıllarda olmak isterdim açıkçası. Ayrıca, 2000'lerden sonrasının Türkiye'sinde olmayı asla istemezdim.

Örnek aldığım kişi elbette ki; Atatürk...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kilitli

“Yeni Forum Konuları Oluşturun” sayfasına dön