Siz benim söylemek istediklerime tercuman olmuşsunuz adeta . Ama gel gelelim gördüğünüz üzere anlatmaya çalıştım ben mi anlatamadım yoksa arkadaşlarmı anlamadı bilmiyorum . Desteğiniz için teşekkür ederimemrahk yazdı:Dersatatürk, bu açtığın başlık istemeden de olsa müthiş bir sosyal deneye dönüşmüş. Her konuda ülkeyi kutuplaştıran malum kişi, Osmanlıcayı da bizi bölmek için gündeme getirdi diyorduk ki; tam da burada kanıtlanmış oldu bu tez. Şurada sildiğim iletilerle birlikte küfürler, hakaretler, tehditler havada uçuşmuş Osmanlı'nın adı geçince bile.
Osmanlı'yı eleştiririm, kızarım ama inkar etmem; bizim atalarımızdır. Ancak, bu Osmanlıcanın zorunlu ders olmasının bir gerekçesi olamaz. Bu dersi zorunlu öğretmenin hiçbir anlamı yok 21. yy Türkiye'sinde. Kendi anadili Türkçenin bile kurallarını öğrenemeden yüksek öğretim kurumlarına gelen gençler, o kadar zor gramer ve dahası hiç bilmediği alfabeyi mi öğrenecek? Kaldı ki öğrense ne olacak? Bu ülkeye matbaayı bile Avrupa'dan 200 yıl sonra getiren Osmanlı nasıl bir bilim hazinesi bırakmış da, bizler okumamışız? Kimse kendini kandırmasın. Ha, ancak ecdadının mezar taşını okuyacak kadar öğretirler, o da yeter!
Günümüzün geçerli dilleri İngilizce başta olmak üzere, Fransızca, Almanca, Çince vs.'dir. Kimse bu derslerin zorunlu olmasını eleştirip; "siz İngiliz misiniz ki, bu dili öğreniyorsunuz?" diyemez. Öyle ya da böyle, zamanında 600 yıl hüküm sürmüş bir imparatorluk da gücünü kullanıp kendi dilini dünya dili haline getirseydi o zaman derler adama. Bükmediğin bileği öpeceksin. Hangi dil küresel bir dil ise onu anadilin yanında öğreneceksin, gerisini ise "seçmeli" yapacaksın ki merak duyan seçip öğrensin. Ki, üniversitelerde Urdu dilinden tut, bilmem nerenin diline kadar bir sürü bölüm var. İsteyen seçiyor orayı ve öğreniyor ilgili dili. Osmanlıca da böyle, isteyenin öğrenmesi gereken bir dildir ve ne bizim ne de dünya tarihinde bir geçerliliği yoktur. Kaldı ki, Osmanlıca dediğimiz dil de eski Türkçenin Arap alfabesiyle yazılışıdır zaten.
Bu ülkede belli bir kesimin din ve Osmanlı zaaflarını kaşıyıp oy devşirmek malum zihniyetin huyudur. Bu Osmanlıcanın gündeme gelme hadisesi de bundan ötesi değildir ve diğer amaç da gündem saptırıp, asıl konuşulması gereken konuların konuşturulmamasını sağlamaktır. Kimse bu oyuna gelip kutuplaşmamalı...