2015 ygs sonuçları açıklandı
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Re: 2015 ygs sonuçları açıklandı
Teşekkürler Gamzecim, İnşallah LYSye girecek tüm arkadaşlarıma başarılar dilerim
Allah hepinize zihin açıklğı versin

açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu. 

- foundreform
- Doçent
Örgün liseden diplomayı aldıktan sonra girebileceğiniz sınavlara,açık lise diplomasını aldıktan sonrada girebilirsiniz haklarınız aynı.jass yazdı:açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu.
Ygs,Lys ve liseler için yapılan kpss sınavlarına girebilirsiniz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
foundreform yazdı:Örgün liseden diplomayı aldıktan sonra girebileceğiniz sınavlara,açık lise diplomasını aldıktan sonrada girebilirsiniz haklarınız aynı.jass yazdı:açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu.
nasıl yani.lise sınavları kpss'mi oluyor anlayamadım lys ygs sınavlarıda üniversiye yani yüksek öğretim sınavları açık liseden diplomayı aldıktan yani mezun olduktan sonra direk aöf kaydolup ygs 'ye mi gireceğiz.?

- foundreform
- Doçent
Yüksek öğretim sınavlarına mezun olmadan öncede girebilirsiniz,ösym ye kayıt yapılırken son sınıf düzeyinde okuduğunuz oraya yazılıyor.Ygs için en az 100 kredi ve 6 dönemin olması gerektiğini biliyorum.Kpss sınavları lise mezunları,2 yıllık üniversite mezunları,4 yıllık üniversite mezunları için ayrı ayrı yapılır,kpss den istenilen puanı aldığınız zaman kamu personeli olarak göreve başlarsınız.Aöf ye kaydolmak için ygs sınavından 180 puan barajını geçmeniz gerekir.jass yazdı:foundreform yazdı:Örgün liseden diplomayı aldıktan sonra girebileceğiniz sınavlara,açık lise diplomasını aldıktan sonrada girebilirsiniz haklarınız aynı.jass yazdı:açık liseden sonra hangi sınavlara giriliyor ve yapılması gerekenler neler kpss lys ygs vs bunların anlamları neler.yerleştirme sınavı baya karışık bir soru oldu.
nasıl yani.lise sınavları kpss'mi oluyor anlayamadım lys ygs sınavlarıda üniversiye yani yüksek öğretim sınavları açık liseden diplomayı aldıktan yani mezun olduktan sonra direk aöf kaydolup ygs 'ye mi gireceğiz.?
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
şimdi jeton düştü çok teşekkürler.açık liseden mezun olan birisi ygs veya lys sınavlarına giriyor oradanda üniversiteyi bitirdikten sonra yani mezun olduktan sonra kpss kamu şeçme ve yerleştirme sınavlarına giriyor.dogrumuyum. oradanda başarılı olursa sigortalı devlet kurumlarında vs çalışıyor.ögretmen müh doktor.vs.