Maolden Aole Geçiş

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Re: Maolden Aole Geçiş

Mesaj gönderen nivli_83 » 18 Eyl 2011, 13:49

_Defne_ yazdı:Bende bu yüzden çok tereddütlüyüm evden ayrılmamada az kaldı bir daha bu işlerle uğraşamayacağım anca sınava gelebilirim o yüzden kalan zamanımı iyi değerlendirip doğru kararlar vermeliyim ne olur bana yardımcı olun bir fikir verin .Çok zor durumdayım :( ve sürem az.
Şunu sorabilirmiyim üniversiteye geçişte eğer ilahiyatı tercih etmezsem imasm hatipin bana zararı ne olur yada olurmu? Çünkü başka bir üniversite düşünüyorum ve o zaman imamhatipe gitmemin bir mantığı yok .Diyorumki şuan üniversiteyi düşünerek düz liseye geçtim sonra bundan cayarsam kaç yol daha okumam gerekir ? Yardımcı olursanız çok sevinirim :idea: :wink:
defne,illa düz liseye geçiyim diyorsan.sana önereceğim en mantıklı şey şudur.düz liseye geç bitir ,diplomanı aldıktan sonra mesleğe kaydol.orda lise diplomalı kişşilere 2 yıl sadece meslek derslerini veriyolar.yani düz liseden mezun olup ,tekrar mesleğe kaydolucan ve 2 yıl sadece meslek derslerine odaklanıcan .onları geçicen.şu durumda yapabileceğin en doğru şey bu gibi gözüküyor. başarılar. bu arada imam hatipin bi zararı olmaz ünv de. çünkü imamhatiplere uygulanan kat sayı kaldırıldı.

herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 18 Eyl 2011, 21:07

Bende aynen böyle düşlünüyorum çünkü normal düz liseyi bitirirsem tekrar meslek okuyabilirim.Ama mesleği seçersem bir daha düz okuyamam ayrıca eğer ilahiyatı seçmezsem boşu boşuna hafta sonu eziyet çekmiş olurum ,çünkü istanbulda ulaşım çok zor oluyor.Yani bayağı bayağı geçmeyi düşünüyorum.Sadece merak ettiğim şey düz liseyi bitirince tekrar meslek okumak istersem kaç yıl giderim ve kredilerim geri gelirmi?
Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.. CAN YÜCEL

Kullanıcı avatarı
nivli_83
Doktor

Mesaj gönderen nivli_83 » 19 Eyl 2011, 08:22

_Defne_ yazdı:Bende aynen böyle düşlünüyorum çünkü normal düz liseyi bitirirsem tekrar meslek okuyabilirim.Ama mesleği seçersem bir daha düz okuyamam ayrıca eğer ilahiyatı seçmezsem boşu boşuna hafta sonu eziyet çekmiş olurum ,çünkü istanbulda ulaşım çok zor oluyor.Yani bayağı bayağı geçmeyi düşünüyorum.Sadece merak ettiğim şey düz liseyi bitirince tekrar meslek okumak istersem kaç yıl giderim ve kredilerim geri gelirmi?
kredilerinin geri geleceni sanmıyorum. yani tam bi bilgim yok ama en iyi meslek liselerinde yüzyüze eğitim veren yöneticilerden öğrenebilirsin.ama sanmıyorum.düz liseyi bitirince sıfırdan başlarsın büyük bi ihtimal. yani 2 yıl gidicen ..
herşeyi bilmen gerekmez..haddini bil yeter !!

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 19 Eyl 2011, 19:15

Krediler yanar mı diye sorunu, yüzyüze eğitim aldığın okula değil de, ayrıntılı ve durumu açıklayıcı bir soruyla;

aloegitim@meb.gov.tr

mail adresine T.C no ve öğrenci no ekleyerek yolla, kesin cevabını alırsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
_Defne_

Mesaj gönderen _Defne_ » 20 Eyl 2011, 11:21

Teşekkürler :)
Dolu dolu yaşa hayatı, dilini keşkeler sarmasın. Ve öyle birini sev ki; gündüz güneşe, gece yıldıza ihtiyaç kalmasın.. CAN YÜCEL

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön