ygs başvuru alan adı
Re: ygs başvuru alan adı
Merhaba arkadşlar bende gecen yıl kpss ye kayıt olurken böyle bir hata yapilmişti bundan sonra yapılacak tek şey osym ye ögrenim bilgisi değişikliğini taleb eden zaten onların daha onceden hazırlamıs oldugu dşlekce orneğini doldurarak dilekceyle başvurmaktır. Sizi kayıt eden okullardaki müdürlerin özellikle Aol ü temsil eden okul müdürlerinin ne kadar bilgisiz oldugunu sizin kadar bile bişey bilmediğini bir kez daha gördünüz
şimdi yapılacak tek sey ögrenim bilgisi değişikligi ni taleb eden dilekceyi osym ye yollamak

Diekçe örneği : http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57015/h/ ... ornek2.pdf
Not resmi evraka dayalı bir değişiklik talebi oldugu için okulunuzdan bir belge almalısınız
Bu linktende dilekce yollama şartlarına bakabilirsiniz..
http://www.osym.gov.tr/belge/1-13455/ad ... 52012.html
Not resmi evraka dayalı bir değişiklik talebi oldugu için okulunuzdan bir belge almalısınız
Bu linktende dilekce yollama şartlarına bakabilirsiniz..
http://www.osym.gov.tr/belge/1-13455/ad ... 52012.html
@MaVeRa Ben bunu isteyerek yapmadim ki alan yok olarak kayitliyim ama kodum ekranda gozukmuyor birini secicez mecbur dediler zaten neden alansiz in kodu yok diye saskindim mudur de sasirdi ve genel kultur de o an en yakin secenek geldi bana. Ayrica genel kulturun ortak derslerine baktim gordugum derslerin hepsi icerisinde var.. 9009u secseydim de ayni sey olacakti ayricaliklardan yararlanamayacaklar diye yazan bi kodu secmek de mantiksiz geldi. Zaten bende herkes gibi dilekce verip duzelttiricem boyle kalmayacak.
Ama ben sahsen bir iki gun bekliycem ösym kodu eklerse belki dilekceye gerek kalmaz bilgisayardan duzeltilebilir diye.
Ama ben sahsen bir iki gun bekliycem ösym kodu eklerse belki dilekceye gerek kalmaz bilgisayardan duzeltilebilir diye.
bende bu gün ygs başvurusu yaptım benimkinde de 9009 var..
lici ben dostane yorum yaptım ,yanlış anlasılmak istemem .. o an sana göre en mantıklı geleni ypmışsın ..Lici yazdı:@MaVeRa Ben bunu isteyerek yapmadim ki alan yok olarak kayitliyim ama kodum ekranda gozukmuyor birini secicez mecbur dediler zaten neden alansiz in kodu yok diye saskindim mudur de sasirdi ve genel kultur de o an en yakin secenek geldi bana. Ayrica genel kulturun ortak derslerine baktim gordugum derslerin hepsi icerisinde var.. 9009u secseydim de ayni sey olacakti ayricaliklardan yararlanamayacaklar diye yazan bi kodu secmek de mantiksiz geldi. Zaten bende herkes gibi dilekce verip duzelttiricem boyle kalmayacak.
bende aynen bi kaç günün bekliycem ,ösym kodu eklerse okuldan düzeltcem yoksa dilekçem hazır hemen yolluycam..
Ey Dünya ;Yüzüne Bakılasın Yok da, YARADAN'ın Emriyle ''SANA GELİŞİM''.
Hani , İki Ateş Arasında Yaşanır ya , İşte Öyle Bir Şey ''SANA DİRENİŞİM...
murattt yazdı:mavera bende ayni dertten musdaribim cok arastirsim osym yi aradim daha dogrusu arayamadim hep mesgul numaralari herhalde bilen personelleri yok kayit yapan personel zaten bilgisiz boyle ortada kalmis gibi hissetmek kotu bisey
Ben okula varım hoca biz buradan düzeltemiyoruz dedi internet'den dolduracağım belgeleri çıkardı ve onları doldurdum düzeltilmesi için diye altına belgenin altına yazdım ve bu gün iadeli taahhüt ile Ankara' ya yolladım inşallah düzeltirler.
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.
Aklıma takılan tek bir sorum benim gittiğim okulda yaklaşık hoca 180 kişiyi 9009 olarak kayıt yapmış acaba hoca hepsine tek tek ulaşıp söyleyecek mi? haberi olmaya kişilere ne olacak? birilerinin hatasını birileri çekmek zorunda mı? Açık ögretimde okuyan kişilerin çoğu çalışan kişiler yada merkeze uzak yerlerde kalıyorlar bunların bu işlemi düzeltmeleri çalıştığı yerden izin almaları yada köyde oturuyorsa bu kış günü bir yerden bir yere gitmeleri kolay değil yazık degilmi bu kadar insana ben evragı yollamak için ptt ye 5.50 kuruş verdim yazık degilmi benim 5.50 kuruşuma neyse o kadar çok söylenecek laf varki
Bu forumdaki Eski arkadaşları özledim. Face de behchat chatin diye aramanın yeterli.
emrah42 yazdı:Aklıma takılan tek bir sorum benim gittiğim okulda yaklaşık hoca 180 kişiyi 9009 olarak kayıt yapmış acaba hoca hepsine tek tek ulaşıp söyleyecek mi? haberi olmaya kişilere ne olacak? birilerinin hatasını birileri çekmek zorunda mı? Açık ögretimde okuyan kişilerin çoğu çalışan kişiler yada merkeze uzak yerlerde kalıyorlar bunların bu işlemi düzeltmeleri çalıştığı yerden izin almaları yada köyde oturuyorsa bu kış günü bir yerden bir yere gitmeleri kolay değil yazık degilmi bu kadar insana ben evragı yollamak için ptt ye 5.50 kuruş verdim yazık degilmi benim 5.50 kuruşuma neyse o kadar çok söylenecek laf varki
emrah42 3 gundur nette 9008 kodla ilgili bilgilere bakıyorum ,benden başka bu koda takılan varmı diye, toplasan 10 yada 20 kişi yok bile arkasını sorgulayan ..
kayıt yaptırdık mı ? evet
sadece bende degil ki herkez de aynı sorun var elbet ÖSYM düzeltir kendi..
geçen senede 9009 kodu kullanıldı .ne olcak ki ...
genelde insanların düşünceleri bu yönde ..
Allah sonumuzu hayır etsin..
Ey Dünya ;Yüzüne Bakılasın Yok da, YARADAN'ın Emriyle ''SANA GELİŞİM''.
Arkadaşlar ben kayıt oldum az önce. 9008 ile kodladı . Problem çözülmüş sanırım
Arkadaşlar ben başvuru yaparken alan kodumu genel kültür yaptılar ama alan yok olarak yapmaları gerekiyomuş az önce ösym'yi aradım telefona cevap veren bayan dediki açıköğretimlilerin çoğu yanlış yapmış bunlar düzeltilecek birşey yapmanıza gerek yok dedi yani şimdi dilekçe falan göndermemize gerek yokmu?