merhaba arkadaşlar öncelikle konuya bu konuda tecrübeli arkadaşlar yazarsa sevinirim.
buyıl ygs+lys sınavlarına girdim bu hafta sonu edebiyatta giricem ancak.
ygsden 390 puan yaptım-lysde gayet olumlu gecti.
kafama takılan sorular sunlar. malum bu dönem mezun olma ihtimalim cok kuvvetli ama 3cü sınavada kaabilir 1-2 kredi yüzünden. ygs derken calısamadım bunlara.
üniv terci dönemi önümüzdeki ay olacagından dolayı, henüz mezun olamamış ve diplomasını alamamış bizler!
orta ögretim başarı puanı yani obp puanı alamıyormuyuz?
tercihlerimizi ham puanlar üzerinden mi yapacaz?
normal en kötü notlara sahip mezunlar bile 30 puan alabiliyorken u durum bizi kac bin geriye atacaktır:)
ve son olarak üniv kayıtları sırasında diploma olmaması sebebinden ötürü, cıkma belgesiyle kayıt yaptırmakta herhangi bir sıkıntı oluşuyormu?
özelikle obp hakkında gecen yıllarda mezun olamadan tercih vermiş arkadaşlar yorum yaparsa sevinirim.
hedef pdr.
2013 Ygs-LYs * Mezun olamadan Tercih Yapmak*Obp Alamamak*vs
Re: 2013 Ygs-LYs * Mezun olamadan Tercih Yapmak*Obp Alamamak
ygs lys hazırlık setleri testleri ve konu kitaplarını alıp evde çalışabilirsin dershane olmaz diyorsan her gün 2 saat te olsa yetecektir bence.
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
Bu soruları bende çok merak ediyorum. Bilen arkadaşlar yardımlarını esirgemezlerse çok seviniriz.orta ögretim başarı puanı yani obp puanı alamıyormuyuz?
tercihlerimizi ham puanlar üzerinden mi yapacaz?
normal en kötü notlara sahip mezunlar bile 30 puan alabiliyorken u durum bizi kac bin geriye atacaktır:)
ve son olarak üniv kayıtları sırasında diploma olmaması sebebinden ötürü, cıkma belgesiyle kayıt yaptırmakta herhangi bir sıkıntı oluşuyormu?
-
- Asistan
benim bildiğim alıyorsun şu son sınavlar dahil ondan hesaplanıyor. temmuzda mezun olur çıkma belgesiyle kayıt yaptırır eylüle falanda diplomanı götürürsün.
alamıyorsak çok saçma bişey olur ben imkan tanımıyorum öyle bişeye
alamıyorsak çok saçma bişey olur ben imkan tanımıyorum öyle bişeye
obp niz hesaplandı ve ösym ye gönderildi. mayıs sınavı sonuçlarıyla. temmuz sınavı dahil edilmiyor. yani puanlarınız lys sınavı sonuçlarında görülecek ne kadar aldığınız.ve lys sınav sonuç belgenizde sağdaki ikinci puan şemasındaki puanlara bakarak tercihlerinizi yapacaksınız.. sol değil bakın sağ.. sağdaki ilk ygs 1 ygs 2 ygs 3 ygs 4 ygs 5 ygs 6 ve onun altındaki eğer lys barajını gecmıssınsenız lys puanlarına. oradakiler gercek yerleştirme puanlarınız olucak. merak etmeyin obp nin katılmama gibi bir durumu yoktur... üniversiteye kayıtta sorun bazı üniversitele cıkartabiliyor. cıkma belgesi geciktigin de veya mezuniyet belgesi gecikme durumun da. bu yuzden de yök gecen seneki gibi açık liseliler icin bir kayıt uzatma tasarısı yayınlar. ve gene kimse mağdur olmaz diye düsünüyorum..
o şimdi ıspartalı; ) Süleyman Demirel üniversitesi.
simdi söyle bi sorun var. 2. dönem sınav sonucları itibariyle mezun olabilenler obp puanı almıs durumdalar.
fakat ben 3. dönem sınavında mezun olabiliyorum ve 3. dönem sınav sonuclarına kadar tercihler bitmiş oluyor yani madur durumamı düşüyoruz ?
fakat ben 3. dönem sınavında mezun olabiliyorum ve 3. dönem sınav sonuclarına kadar tercihler bitmiş oluyor yani madur durumamı düşüyoruz ?
Mağdur duruma düşmüyorsun, 20 Haziran itibariyle oöbp ösym'ye yollanmış: http://www.aol.meb.gov.tr/haber_goster.asp?ID=587