muaf olmak

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
şovalye
Çırak

muaf olmak

Mesaj gönderen şovalye » 26 Haz 2013, 02:25

Merhaba arkadaşlar 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptım. Ders seçimi yaparken 1. ve 2. dönemde geçemediğim kaldığım 3 ders muaf olarak gözüküyor. Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla 3 kez üst üste geçilemeyen ders muaf oluyor ama dediğim gibi ben 1. ve 2. dönem sınavlarına girdim yani 2 kez üst üste kaldım. Arkadaşlar geçemediğim bu üç dersi tekrar seçmem gerektiğini düşünüyorum sizce ne yapmalıyım.

Cloudyy
Doktor

Re: muaf olmak

Mesaj gönderen Cloudyy » 26 Haz 2013, 02:52

Arkadaş güzel bir soru sordu kendisi sormasaydı ben soracaktım arkadaşın şikayet ettiği muaf meselesi aynı durum bende de dahil ben 1 kere girdim bazı derslerden sınava ama muaf olarak kayıtlara geçti bu bir sistem hatası mı yoksa nedir bu durum?
Zorlukların göbeğinde, fırsatlar yatıyor.

Açık Öğretim Lisesi - Sosyal Bilimler
MEZUN

MuzCumhuriyeti
Çırak

Mesaj gönderen MuzCumhuriyeti » 26 Haz 2013, 04:02

şovalye yazdı:Merhaba arkadaşlar 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptım. Ders seçimi yaparken 1. ve 2. dönemde geçemediğim kaldığım 3 ders muaf olarak gözüküyor. Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla 3 kez üst üste geçilemeyen ders muaf oluyor ama dediğim gibi ben 1. ve 2. dönem sınavlarına girdim yani 2 kez üst üste kaldım. Arkadaşlar geçemediğim bu üç dersi tekrar seçmem gerektiğini düşünüyorum sizce ne yapmalıyım.
sende büyük ihmimalle benim gibi bu derslerden kaldıktan sonra örgünü bırakmışssın. örgünde kaldığın dersler açık lise içinde geçerli yani dersin yanında MUAF yazıyorsa seçmek zorunda değilsin. 8)
29.09.2014 Mezun!!!!!!!! :44: :44: :44:

MuzCumhuriyeti
Çırak

Mesaj gönderen MuzCumhuriyeti » 26 Haz 2013, 04:03

Cloudyy yazdı:Arkadaş güzel bir soru sordu kendisi sormasaydı ben soracaktım arkadaşın şikayet ettiği muaf meselesi aynı durum bende de dahil ben 1 kere girdim bazı derslerden sınava ama muaf olarak kayıtlara geçti bu bir sistem hatası mı yoksa nedir bu durum?
sen iki yıl üste üste örgünde kaldığın için açıkta bir kere girince muaf oldun :lol:
29.09.2014 Mezun!!!!!!!! :44: :44: :44:

Cloudyy
Doktor

Mesaj gönderen Cloudyy » 26 Haz 2013, 04:10

Nereden bildin len 2 yıl üst üste kaldımı bu arkadaş işi biliyor leb demeden leblebi diceğimi anladı :mrgreen:

Yardımın için teşekkür ederim

MEZUN

Kullanıcı avatarı
şovalye
Çırak

Mesaj gönderen şovalye » 26 Haz 2013, 05:08

MuzCumhuriyeti yazdı:
şovalye yazdı:Merhaba arkadaşlar 3. dönem kayıt yenileme işlemini yaptım. Ders seçimi yaparken 1. ve 2. dönemde geçemediğim kaldığım 3 ders muaf olarak gözüküyor. Arkadaşlar benim bildiğim kadarıyla 3 kez üst üste geçilemeyen ders muaf oluyor ama dediğim gibi ben 1. ve 2. dönem sınavlarına girdim yani 2 kez üst üste kaldım. Arkadaşlar geçemediğim bu üç dersi tekrar seçmem gerektiğini düşünüyorum sizce ne yapmalıyım.
sende büyük ihmimalle benim gibi bu derslerden kaldıktan sonra örgünü bırakmışssın. örgünde kaldığın dersler açık lise içinde geçerli yani dersin yanında MUAF yazıyorsa seçmek zorunda değilsin. 8)

Yardımınız için teşekkürler ama bir soru daha sormak istiyorum matematik 1 dersi muaf yazıyor bu durumda matematik 2 dende muaf olmuş oluyormuyum ?

Yabancı dil 1 dersi muaf yazıyor ama zorunlu derslerde yabancı dil 2 den başlayıp 8 kadar gidiyor bu durumda bu derslerin hepsinden de muaf oluyormuyum ?

Cloudyy
Doktor

Mesaj gönderen Cloudyy » 26 Haz 2013, 05:48

Hayır her dersin kendine ait bir mesuliyeti var sen hangi dersten girersen ve 3 kere üst üste aynı dersten başarısız olursan muafsın örneğin;

Yabancı Dil-1 dersi zaten senede 3 dönem sınav oluyoruz biliyorsun ocak,mayıs temmuz eğer sen bu 3 dönemde yabancı-1 seçersen ve başarısız olursan muafsın

MEZUN

QesmiH
Çırak

Mesaj gönderen QesmiH » 27 Haz 2013, 23:11

Bana biri bi yardım edebilirmi?

Matematik 7 ve 8 zorunlu dersti bi kaç kez girdim şuan mauf yazıyo bu dersler yerine başka muaf yazan ama daha önce zorunlu olmayan mat 3 ve 4 ü alsam sorun olurmu? Ders seçim listesinde başka alan yazan ders yok

(mezun olmak için sadece 8 alan kredisine ihtiyacım var)

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 28 Haz 2013, 04:27

Resim

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön