Yeniden ÖSS için tavsiyeleriniz

Her Konuda Tartışabilirsiniz
Cevapla
Yakzan
Uzman
Mesajlar: 186
Kayıt: 05 Haz 2009, 01:40
Konum: MEZUN

Yeniden ÖSS için tavsiyeleriniz

Mesaj gönderen Yakzan » 01 Ağu 2013, 06:47

İyi günler bende aöl sosyal bilimler mezunuyum. 2 sene önceki öss sınavına girdim. Hatta ailemin zoruyla dersaneyede gittim ama hem benim başka ideallerimin olması hemde matematik ve geometri gibi sayısal dersleri aöl öğrencisi olmamdan dolayı başarabilemediğim için iyi bir puan alamadım ve aöf sosyolojiyi tercih ettim. Şimdi yaşım 22 oldu 2 sene içerisinde çok şey değişti. Yurtdışında olduğum için bu 2 sene içerisinde öss sınavlarına giremedim ve bu 2 sene içerisinde 2 sene önceki öss sınavlarına önem verip çalışmadığıma pişman oldum. Zaten kendi ideallerimide gerçekleştiremedim. Şimdi dersaneye yazılarak gelecek senenin öss sınavlarına hazırlanmayı iple çekiyorum. Benim sizlerden ricam bu konu hakkında tavsiyelerde bulunmanız. Bazı arkadaşların forumda yorumlarını gördüm gerçekten iyi puan alıp güzel bölümler tutturmuşlar. Lütfen tavsiyede bulunabilir misiniz?
Derslere nasıl çalışmalıyım?
Şimdiden başlamalı mıyım?
Ben sözelim ve mat, geometri gibi dersleri hiç anlamıyorum ne yapmam lazım?
Lütfen yararını gördüğünüz tecrübelerinizi yazıp yardımcı olur musunuz? Ayrıca okumak istediğim bölüm tıbbi sekreterlik ve dökümantasyon.


Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
_________________
Alan: Sos-Bilimler
Toplam Kredi:213
Alan Kredi:116
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

emrahk
Onursal Üye
Mesajlar: 4871
Kayıt: 26 May 2009, 12:26
Konum: İstanbul

Re: Yeniden ÖSS için tavsiyeleriniz

Mesaj gönderen emrahk » 01 Ağu 2013, 17:02

İyi günler Yakzan, uzun zamandır forumda seni göremiyoruz. Sosyal Bilimler bölümünü kazandım dediğini dün gibi hatırlıyorum 2 sene önce. Fays da kazanmıştı aynı bölümü forumda. Peki o ne oldu; bitti mi, yarım mı bıraktın? Tıbbi Sekreterlik ve Dökümantasyon bölümü 2 yıllık ön lisans kapsamında eğitim veriyormuş araştırdığım kadarıyla. Bu da YGS ile alım demek. YGS-3 puan türünden alım yaptığı için de sözel testler senin için ağırlıklı öneme sahip. Tabi YGS'de sözelci bile olsan, sayısallardan da yükümlüsün ki istediğin puanı alabilesin.

http://www.2013mersin.net/tibbi-dokuman ... nlari.html linkte gördüğüm kadarıyla puanları ortalamaymış. Burada yazan puanlar diploma notundan gelecek OBP puanıyla birlikte olduğu için YGS'de ham puanın bu kadar yüksek olmasına gerek yok malum.

Dersaneye gidecek imkandayım diyorsan, bir de sözelden alacak bir bölüm de hedefin ise; sence çok rahat kazanabilirsin. Sürekli test çözersin; özellikle tarihe ve coğrafyaya sıkı çalışırsın. Türkçe testi diğerlerine nazaran uzun olsa da daha basit malum. İstenen puanı almak için matematik ve fen testlerinden de belli miktar soru çözmelisin. Ama dersane seni sayısala da hazırlayacaktır diye düşünüyorum. Bu sene girseydin çok düşük puanlara insanlar iyi yerlere yerleşti, seneye de böyle olursa senin avantajına...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."


Mustafa Kemal Atatürk

Yakzan
Uzman
Mesajlar: 186
Kayıt: 05 Haz 2009, 01:40
Konum: MEZUN

Re: Yeniden ÖSS için tavsiyeleriniz

Mesaj gönderen Yakzan » 01 Ağu 2013, 20:09

Evet emrah 1,5 senedir burada değildim. Sosyal bilimleri değil doğrusu puanım az olduğu ve aöf sosyolojininde yeni açılmasındna dolayı aöf sosyolojiyi seçtim. Sadece 1 dönem sınavlara girdikten sonra bir daha da sınavlara girmedim. Dediğim gibi tekrar hazırlanıp tıbbi sekreterlik bölümüne girmeyi istiyorum inşallah.
Haklısın illaki sayısallarda da soru çözmem gerekiyor ama dediğim gibi mat,geo dan hiç mi hiç anlamıyorum. Temelik yok denilecek kadar kötüyüm o beni korkutuyor doğrusu.
İnşallah seneye iyi hazırlanmak istiyorum.Hatta şimdiden kendi kendime derslere çalışmaya başlamayı bile istiyorum ama nasıl ve nereden başlayacam bilmiyorum. İnşallah bu süre zarfında artık sık sık burada olurum.
Düşünmeden konuşmanın cezası, konuştuktan sonra düşünmeye mahkum olmaktır. (Hz.Ali a.s)
_________________
Alan: Sos-Bilimler
Toplam Kredi:213
Alan Kredi:116
Öğrencilik Durumu:Mezun
Diploma Notu:63,28

Cevapla

“Tartışma Bölümü” sayfasına dön