Genelde dalgacı, alay içeren konuşmalar yapan, üstü örtülü de olsa kendini öve öve konuşanlara, kendinden üst bir seviyede olsa bile onu hafife alıp beğenmeyen, kusur bulmayı harika bir şekilde başaranlara her zaman sinir olmuşumdur.
emrahk yazdı:Nereden bu kadar virüs gibi türedi bilmiyorum ama tanımadığı insanlara "kardeş" diye hitap eden tiplere acayip kıl oluyorum. Başka forumlarda gırla var ama bizim forumda da görüyorum, adam veya kadın kaç yaşına gelmiş; bir soru sormuş, profilde yaşı yazıyor gördüğü halde biri çıkıyor "kardeş şu şöyle bu böyle vs." diye cevap veriyor. Yahu bu kadar ayağa düşer mi kardeşlik müessesisi? Kendinden büyük birine niye kardeş dersin, saygı nerede kaldı?
Zaten insanların birbirine "siz" diye hitap ettiği zamanlar çok oldu geçeli, birine siz diye hitap ederseniz uzaylı gibi karşılanır oldunuz, bir de bu "kardeş, hacı, bilader" gibi yoz kelimeler de işin tuzu biberi...
İlginç bir ülkede yaşıyoruz gerçekten...

Aslında kardeş hitabı o kadar da itici değil bence. Tabi yerli yerince kullanmak şartıyla. Ses tonu ve niyet önemli hitaplarda.
Bu hacı hitabı benim dilime de dolandı maalesef ama bırakmak gerekli sanırım. Tabi çok yakınlarıma kullanırım ben, yoksa sokakta birine hacı bi bakar mısın gibi saçma bi hitap olamaz

Sosyal hayatta en güzel hitap tarzı "SİZ" tabiki de.
emrahk yazdı:
Not: Dekan, dini konularda açtığın çığır nedeniyle tüm forum halkı olarak sana minnettarız hocam, sayende çok şey öğrendik, öğreniyoruz. Allah razı olsun...
Ben aynı fikirde değilim. Bu başlıktaki soruya örnek olarak verebilirim sayın dekanın paylaşımları ve üslubunu. Normal hayatta da forum ortamında da bu üslup hoşuma gitmiyor benim. Kendisiyle çoğu görüşüm zıt.