son sınıfta açıkliseye geçerken bilmem gerekenler neler

YKS ( TYT, AYT, YDT ) Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
nur_sena
Acemi

son sınıfta açıkliseye geçerken bilmem gerekenler neler

Mesaj gönderen nur_sena » 15 Ağu 2013, 17:49

iyi günler;
lise son sınıfa geçmiş bir anadolu lisesi öğrencisiyim.son sınıfta açıköğretime geçmeye karar verdim ama bu konuda maalesef hiçbir bilgim yok. özellikle kafama takılan birkaç mevzuyu bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olacağım

öncelikle anadolu lisesi öğrencisi olmama rağmen pek parlak bir öğrenciliğimin geçtiğini söyleyemem yıl sonu ortalamalarım şu şekilde; 1. sınıf 59,24 2. sınıf68,36 3. sınıf 70,56. 3. sınıfta aklım başıma geldi ve sınıfım çok dandik olduğu için pek verim aldığımı söyleyemem.ders esnasında hocanın sesini hiç duyamadığım günler çok oldu.bu yüzden seneye okulumun avantajdan çok dezavantajı olacağına eminim.dersanemde mezun bölümüne geçtim haftaiçi okul gibi gideceğim.

ilk sorum şöyle;internette gezinirken diploma puanının 80 in altında olduğu taktirde okul puanı verilmeyeceği hatta normal puanımın düşeceği doğrultusunda bir yazı gördüm.açıköğretime geçtiğim taktirde bana verilecek puan nasıl olur?
son sınıfı bitirebilmem için kraç kredi toplamam gerekir?
tercih yaparken açıklise mezunu olmamın herhangi bir dezavantajı olur mu?
kimlikte bir sene küçük görünüyorum mezun olmama engel olması söz konusu mu?
ve benim hedefim gazi üniversitesi hukuk fakültesi.zaman bolluğu olacağından dolayı açıköğretimi istiyorum doğru bir tercih mi yapıyorum ?
benim için çok değerli olan görüş be bilgilerinizi paylaşırsanız çok minnettar kalacağım
şimdiden çok teşekkür ederim...

ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: son sınıfta açıkliseye geçerken bilmem gerekenler neler

Mesaj gönderen kripton » 15 Ağu 2013, 22:06

nur_sena yazdı:iyi günler;
lise son sınıfa geçmiş bir anadolu lisesi öğrencisiyim.son sınıfta açıköğretime geçmeye karar verdim ama bu konuda maalesef hiçbir bilgim yok. özellikle kafama takılan birkaç mevzuyu bilgi sahibi arkadaşlara danışmak istiyorum yardımcı olursanız çok mutlu olacağım

öncelikle anadolu lisesi öğrencisi olmama rağmen pek parlak bir öğrenciliğimin geçtiğini söyleyemem yıl sonu ortalamalarım şu şekilde; 1. sınıf 59,24 2. sınıf68,36 3. sınıf 70,56. 3. sınıfta aklım başıma geldi ve sınıfım çok dandik olduğu için pek verim aldığımı söyleyemem.ders esnasında hocanın sesini hiç duyamadığım günler çok oldu.bu yüzden seneye okulumun avantajdan çok dezavantajı olacağına eminim.dersanemde mezun bölümüne geçtim haftaiçi okul gibi gideceğim.

ilk sorum şöyle;internette gezinirken diploma puanının 80 in altında olduğu taktirde okul puanı verilmeyeceği hatta normal puanımın düşeceği doğrultusunda bir yazı gördüm.açıköğretime geçtiğim taktirde bana verilecek puan nasıl olur?
son sınıfı bitirebilmem için kraç kredi toplamam gerekir?
tercih yaparken açıklise mezunu olmamın herhangi bir dezavantajı olur mu?
kimlikte bir sene küçük görünüyorum mezun olmama engel olması söz konusu mu?
ve benim hedefim gazi üniversitesi hukuk fakültesi.zaman bolluğu olacağından dolayı açıköğretimi istiyorum doğru bir tercih mi yapıyorum ?
benim için çok değerli olan görüş be bilgilerinizi paylaşırsanız çok minnettar kalacağım
şimdiden çok teşekkür ederim...
Merhaba, ben bilebildiğim kadarıyla cevap yazmaya çalışayım.

Okul puanı açık lisede de veriliyor. Ben 2012 mezunuyum. Bana 82 diploma puanına 55 okul puanı gelmişti. Geçen yıl en yüksek okul puanı 60 dı sanırım.

Bu sene yapılan bir değişiklik var mı bilmiyorum. Bu konuda bilgisi net olan arkadaşlarımız buraya yazarsa güzel olur.

Açık liseden mezun olmak için en az 192 kredi biriktirmek lazım. Sen örgünde hiç bir dersten kalmamış isen 3 yıl için 150 - 180 civarı bir kredi verirler sana. Yani rahat rahat 2 dönemde tamamlarsın eksik kalan kredini.

Tercih yaparken açık liseli olmanın bir dezavantajı yoktur. Üniversite de puanın yüksek olursa istediğin bölüme gidebilirsin. Benim kardeşim de 2 yıl anadolu lisesinde okuduktan sonra açık liseye geçmişti. Şu an güzel bir üniversitede 4 yıllık örgün bir bölümde okuyor. Ha o daha yükseğini istiyordu ama gidemeyiş sebebi açık lise değil, kendi derslerindeki ve sınavdaki puanı. O yüzden açık liseye geçersen dersler kolaymış diye rahat davranma. Hedefin tüm sınavlardan 90-100 almak olsun. Bu notlar alınmayacak notlar değil. Sizin bilgileriniz taze bi de.

Açık lisede yılda 2 sınav olur. Her sınavda en çok 30 kredilik ders seçimi yapılır. 2 sınavda senin derslerini verebileceğini düşünüyorum. 17 yaşını doldurmuş olanlara ise yılda 3 kez sınav yapılır ve bu sayade 4 yıllık liseyi 2.5 yılda bitirebilirler. Yani sen şu an kaç gözüküyorsun bilmiyorum ama 2014 yılının temmuz ayında 17 yaşını dolduruyorsan temmuz sınavına girme şansın da olur. TAbi belki buna lüzum bile kalmaz. Mayıs 2014 de mezun bile olabilirsin.

Ha açık liseden mezun olmanın tek şartı kredi biriktirmek değil bir de tüm zorunlu derslerini geçmektir ( ya da muaf olmak ) Sen 3 yılın tüm derslerini geçmiş isen (sınıf geçmeyi kastetmiyorum dersi geçmişsen) bir daha karşına çıkmaz ve sadece lise 4 derslerinden sorumlu olursun. Ha bir iki kaldığın ders varsa onları da lise 4 dersleri ile birlikte seçip geçebilirsin.
Resim

nur_sena
Acemi

Mesaj gönderen nur_sena » 15 Ağu 2013, 23:48

şimdiye kadar kaldığım herhangi bir dersim yok.2014 nisanda 17yi doldurmuş görüneceğim ama pek önemi yok temmuza kalmam zaten sadece lys yi düşünmek varken bi de onu başıma bela edemem:)
verdiğiniz bilgiler çok işime yaradı bayağı rahatladım ve kararlılıkla kararımın arkasındayım çok teşekkür ederim çok sağolun..
ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 16 Ağu 2013, 00:06

Rica ederim başarılar. Umarım istediğiniz yere hayırlısı ile gelirsiniz.
Resim

mrv3
Çırak

Mesaj gönderen mrv3 » 19 Ağu 2013, 20:49

tatlım bnde 12 sınıfta gectım acık liseye gecme benı dınle okulda kalırsan daha basarılı olursun yınede kndın bılırsın

nur_sena
Acemi

Mesaj gönderen nur_sena » 21 Ağu 2013, 00:41

ne yönden pişman oldun?
ÜLKÜ ONUN ÖZÜNDE
O BAŞBUĞ'UN İZİNDE...

“YKS ( TYT, AYT, YDT )” sayfasına dön