AOL'e geçiş

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
ovan

AOL'e geçiş

Mesaj gönderen ovan » 22 Ağu 2013, 12:15

Bu konuyu iyi araştırmama rağmen tecrubeli arkadaşlardan teyit alma gereği duydum ben 6 dönemdir maol deyim yüz yüze eğitimlere gidememem yüzünden aol'e geçiş yapmak istiyorum aol sitesinde şöyle diyor.
1. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçiş işleminde başardığınız derslerden elde ettiğiniz kredi miktarında meslek dersleri gözardı edildiğinden düşme olabilir Dönem değerinde bir değişiklik olmaz.
Benim alan kredim 0 bu konuda herhalde problemim olmaz.
2. Meslekî Açık Öğretim Lisesinden Açık Öğretim Lisesine geçişler Yeni Kayıt ve Kayıt yenileme dönemlerinde yapılmaktadır.
Biliyorsunuz,kayıtlar halk eğitim merkezleri ve meslek liseleri olarak ayrılmış durumda benim önce nereye gitmem gerekli ?
* Alansız öğrenciler herhangi bir alana ya da herhangi bir alanda öğrenimini sürdüren öğrenciler alansız sisteme (Alan Yok) geçiş yapamazlar.
Hangi alanı seçmeliyim,genek kültür alanında seçmeli dersler de daha çok seçeneğimiz var gibi duruyor.

Her zorunlu alan derslerinden 3 kez başarısız olmamız halinde muaf mı oluyoruz ?
Tavsiye ve yardımlarınız için Teşekkürler.

emrahk
Onursal Üye

Re: AOL'e geçiş

Mesaj gönderen emrahk » 22 Ağu 2013, 18:18

Merhaba, MAÖL'de alan kredin "0" ise, senin AÖL'ye geçişinde kredilerinde düşme olmaz. Açık liseye geçişte alan seçmeyeceksin, çünkü alanlar kaldırıldı. "Alan yok" olarak eğitime başlayacaksın. Toplam 192 krediye ulaşınca ve zorunlu dersin kalmayınca da mezun olacaksın. Düz açık liselilerin işlerine Halk Eğitim Merkezleri baktığı için, geçiş yapmak istediğine dair dilekçeyi oraya vereceksin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ovan

Mesaj gönderen ovan » 22 Ağu 2013, 22:36

Peki,zorunlu dersler ortak derslermidir ? Bunlardan muaf olursak bir şekilde şeçmeli derslerden o puanı tamamlayıp bitirmemiz mümkünmüdür ?

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 22 Ağu 2013, 22:39

Evet, zorunlu dersler ortak derslerdir. Dil Anlatım hariç diğerlerinden muaf olursan zorunluluğun kalkar. Öğrenci girişinde Zorunlu dersler kısmında ders kalmadığı zaman kredilerini 192'ye tamamlamak için seçmeli dersleri seçebilirsin...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

ovan

Mesaj gönderen ovan » 22 Ağu 2013, 22:56

çok teşekkür ederim.Son olarak benim öğrenci durumum silik kayıt yenileme dönemindemi yoksa yeni kayıt dönemindemi bu işlemleri yapacağım?

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön