kremi yetermi ?

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
gökhan123
Çırak

kremi yetermi ?

Mesaj gönderen gökhan123 » 02 Eyl 2013, 16:46

Arkadaslar ben lise 3e kadar anadolu lisesinde okudum. Lise sonu aciktan okuyacagim. İnternette 7.8donemlerinde toplam 4 ders var 12. Sinifta..Bunlar .Dil anlatim,Edebyt,din,trafik oncelikle bunlar dogrumu ve bu 4 dersi verirsem kredim dolmuş olup mezun olabilirmiyim, secmeli ders secmeden.
Yani bu 4 dersi verirsem kredim dolarmi mezun olabilirmiyim?(alttan bir dersim var 10.sinif geometri)
birkac kişi cevaplarsa memnun olurum tesekkurler

yusuf12
Uzman

Re: kremi yetermi ?

Mesaj gönderen yusuf12 » 03 Eyl 2013, 00:05

en az 3 kere sınava girmeniz gerekiyor

jamesblunt
Çırak

Mesaj gönderen jamesblunt » 03 Eyl 2013, 00:07

Benim bildiğim geçiş yapılsa bile en az 1 sınava girip mezun olabiliyorsunuz. Örneğin Lise 4 de okulu bırakmış ve açık liseden devam edecek 1 sınavda verirse derslerin tamamını mezun olabiliyor. Ama benim sana tavsiyem Alo 147 yi arayıp bilgi almandır.
MEZUN - SOSYAL BİLİMLER

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 04 Eyl 2013, 06:21

gökhan123 yazdı:Arkadaslar ben lise 3e kadar anadolu lisesinde okudum. Lise sonu aciktan okuyacagim. İnternette 7.8donemlerinde toplam 4 ders var 12. Sinifta..Bunlar .Dil anlatim,Edebyt,din,trafik oncelikle bunlar dogrumu ve bu 4 dersi verirsem kredim dolmuş olup mezun olabilirmiyim, secmeli ders secmeden.
Yani bu 4 dersi verirsem kredim dolarmi mezun olabilirmiyim?(alttan bir dersim var 10.sinif geometri)
birkac kişi cevaplarsa memnun olurum tesekkurler
Alansız sistemde senin saydığın derslere ilaveten bir de ingilizce dersi var zorunlu ders olarak.

Mezun olanın bir şartı da toplam dönemin en az 8 olması.

Sen lise 3 bitirdiğine göre 6 dönemin bitmiş açık liseye büyük ihtimalle 7. dönem olarak başlarsın. Ocak 2014 sınavında yukarıdaki derslerin 7 sini, mayıs 2014 sınavı ile de bu derslerin 8 ini geçersen mayıs ayında mezun olabilirsin. Ha bu arada alttan kalan dersin zorunlu ders ekranında gözükürse onu da aynı zaman da seçip geçebilirsin.

Sana ortalama 160-180 arası bir kredi gelmesi lazım. Bi kredin gelsin. Eğer sadece ortak dersler ile dolacaksa ona göre seçim yaparsın. Ama bazı seçmeli dersler çok kolay onları seçip biraz daha fazla kredi ile mezun da olabilirsin. Yani ucu ucuna olmasın. Ben en son sene 3-4 tane seçmeli ders de seçmiştim ortaklara ilaveten. 200 kredi ile mezun oldum.

Bu arada fazla kredi extradan bir fayda da sağlamıyor belirtmiş olayım. Fakat seçmiş olduğun kolay seçmeli derslerden 100 alabilirsen ( ki bu imkansız değil çalıştıktan sonra ) işte bu diploma notuna olumlu katkı yapar. Örgündeki diploma notun düşükse öyle aman aman bi fark da olmaz ama yine de bir dersi 90-100 ile geçmek biraz fark oluşturur.

Mesela seçmeli olarak sosyoloj 1-2, psikoloji 1-2, coğrafya 5-6-7-8 olabilir. Tabi ilgi alanına göre değişir. Ben bu saydıklarımdan yüksek not almıştım. Kitabı bir kez baştan sona okumak yeterlidir bu not için.
Resim

gökhan123
Çırak

Mesaj gönderen gökhan123 » 04 Eyl 2013, 17:10

Çok tesekkurler vermis oldugunuz secmeli dersleri degerlendirecegm :)

“Sınavlar” sayfasına dön