Sınav Soruları Hangi Bölümlerden Çıkacak?

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
cem0101

Sınav Soruları Hangi Bölümlerden Çıkacak?

Mesaj gönderen cem0101 » 02 Eki 2013, 21:43

Merhaba,geçen gün açık öğretim lisesinde kayıdımı yeniledim bugün'de ders seçim işlemini yaptım.Aklıma birkaç soru takıldı bunlar;

1.Toplamda 12 ders seçimi yaptım sizce çokmu seçtim yoksa normalmi?
2.Sınavların Kasım ayında başlayacağı söylendi,sınavlarda çıkacak sorular hangi konulardan çıkacak?Benim tahmin ettiğim,bildiğim kadarıyla seçtiğim derslerin yanında yazan örneğin "Tarih-3" ben bu dersten sınava gireceğimde 3. konuya çalışmalıyım bu tahminim doğrumudur?
3.Derslerden kazanılabilecek krediler AOL internet sitesinde belirtilmiş ama mesela şu anda fizik dersi 2 kredi veriyor benim bu krediyi kazanabilmem için sınavda nasıl bir derece yapmam gerekiyor?

Şimdiden yanıtlayacak kişilere sonsuz teşekkür ederim.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: Sınav Soruları Hangi Bölümlerden Çıkacak?

Mesaj gönderen cemil.ksa » 02 Eki 2013, 22:51

1)Seçtiğiniz dersleri bilmeden zor veya kolay bir şey diyemem. Ama gayret edilirse yapılmayacak bir şey yoktur.

2)Sınav da karşınıza çıkacak dersler seçtiğiniz dersler olacak. Sanırım siz kitap almamışsınız. Seçmiş olduğunuz derslerin bir çıktısını alıp kitap dağıtım merkezlerinden kitap almanız gerekir. Seçtiğiniz derslerin kitaplarından sorumlu olacaksınız.

3)Bir dersin kredisini almak için sınavdan 45 almanız yeterlidir. Tabi siz ortalamayı yüksek tutabilmek için yüksek notlar almaya çalışmalısınız.

CihadRap
Doktor

Mesaj gönderen CihadRap » 02 Eki 2013, 23:51

cemil.ksa yazdı:1)Seçtiğiniz dersleri bilmeden zor veya kolay bir şey diyemem. Ama gayret edilirse yapılmayacak bir şey yoktur.

2)Sınav da karşınıza çıkacak dersler seçtiğiniz dersler olacak. Sanırım siz kitap almamışsınız. Seçmiş olduğunuz derslerin bir çıktısını alıp kitap dağıtım merkezlerinden kitap almanız gerekir. Seçtiğiniz derslerin kitaplarından sorumlu olacaksınız.

3)Bir dersin kredisini almak için sınavdan 45 almanız yeterlidir. Tabi siz ortalamayı yüksek tutabilmek için yüksek notlar almaya çalışmalısınız.
(Y)
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.

cem0101

Mesaj gönderen cem0101 » 03 Eki 2013, 01:20

Anladım.Aynı dersten başka bir dönem için sınava gireceğimde girmeden önce o dersin kitabını tekrar almam gerekiyor ozaman?Ve aklım bahsettiğiniz ortalama konusunda karıştı biraz.En az 45 almalısın o krediyi alabilmek için ve ortalamayı yüksek tutmaya bak demişsiniz ama ortalamanın ne önemi varki ortak derslerin hepsinden en az 45 alıp o krediyi elde ettikten sonra?Ayrıca son sorum 1 sene içinde kaç dönem var?

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 03 Eki 2013, 02:43

Elinizde var olan bir kitabı tekrar almak için bir sebep yok. Ayrıca,

Sınavlardan yüksek not almak size şöyle bir avantaj sağlar. Eğer lise mezuniyetinden sonra üniversite düşünürseniz malumunuz sınavlara giriyorsunuz. Bu sınavlar LYS ve YGS sınavları. Bu sınavlar haricinde birde okuldan puan geliyor size üniversiteye yerleşebilmeniz için. Okuldan gelen puan ne kadar yüksek olursa sizin için o derece avantajdır. Sizin bu avantajı sağlamanız için okul puanını yüksek tutmanız, yani açık lise sınavlarından yüksek notlar almanız gerekir.

Eğer 18 yaşının üzerindeyseniz yılda 3, değilseniz yılda 2 defa sınavlara girebilirsiniz. Girdiğiniz her sınavdan en fazla 30 kredilik ders seçebilme hakkınız var.

cem0101

Mesaj gönderen cem0101 » 03 Eki 2013, 16:12

Çok teşekkür ederim.

“Sınavlar” sayfasına dön