Yabancı Dİl

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
ÇaylakAdam

Yabancı Dİl

Mesaj gönderen ÇaylakAdam » 11 Eki 2013, 17:34

Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfta ( yani bu sene ) okulumda Yabancı Dil alanı olmadığından aöl'e kaydoldum. Daha önce sözel bölümdeydim. Şimdi ders seçme konusunda kafam karıştı. Beşyüzellibin tane ders var. Ben neyi seçecem neyi seçmeyecem anlamadım. Yabancı Dil ağırlıklı ders seçimi yapmak istiyorum ama diğer taraftan Edebiyat, trafik ve ilk yardım, din kültürü ortak ders görünüyor. Ben sadece Dil Anlatım yapsam olmaz mı ? Yani yabancı dillerin hepsi ve Dil anlatım 8 ? Kredim kaç oluyor falan onu da bilmiyorum. 192 tarzı bi sayı vardı mezun olabilmek için. Bunu karşılar mı ? Ya da başka öneriniz var mı ? Nasıl yapmalıyım.

Kullanıcı avatarı
zeynepşahinn
Yardımcı Uzman

Re: Yabancı Dİl

Mesaj gönderen zeynepşahinn » 11 Eki 2013, 17:40

ÇaylakAdam yazdı:Merhaba arkadaşlar, 12. sınıfta ( yani bu sene ) okulumda Yabancı Dil alanı olmadığından aöl'e kaydoldum. Daha önce sözel bölümdeydim. Şimdi ders seçme konusunda kafam karıştı. Beşyüzellibin tane ders var. Ben neyi seçecem neyi seçmeyecem anlamadım. Yabancı Dil ağırlıklı ders seçimi yapmak istiyorum ama diğer taraftan Edebiyat, trafik ve ilk yardım, din kültürü ortak ders görünüyor. Ben sadece Dil Anlatım yapsam olmaz mı ? Yani yabancı dillerin hepsi ve Dil anlatım 8 ? Kredim kaç oluyor falan onu da bilmiyorum. 192 tarzı bi sayı vardı mezun olabilmek için. Bunu karşılar mı ? Ya da başka öneriniz var mı ? Nasıl yapmalıyım.
canım benim zorunlu derslerin hepsini seçmek zorundasın eğer hepsini seçmezsen mezun olamıyorsun :wink:
Ne zaman birine güvenmeye kalksam geçmişim ensemden tutar ve fısıldar '' ne çabuk unuttun ''

ÇaylakAdam

Mesaj gönderen ÇaylakAdam » 11 Eki 2013, 18:01

Şimdi ortak derslerin hepsini seçtim. Onun yanında Seçmeli Yabancı Dil 6-7-8 ekledim. Yani toplamda 13 ders seçtim kredi kısmında 30 yazıyor. Ama kredinin 192 olduğunu nasıl anlıyacağım ?

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 11 Eki 2013, 18:15

Öğrenci genel bilgilerden, kredi bilgilerine girerseniz mevcut kredinizi öğrenebilirsiniz.

ÇaylakAdam

Mesaj gönderen ÇaylakAdam » 11 Eki 2013, 18:18

Şimdi onu da keşfettim, mevcut kredim 156 görünüyor. Alan kredisi : 0 yazıyor. Şimdi bu seçtiğim derslerin kredisi benim mevcut kredimin üstüne mi eklenecek ?

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 11 Eki 2013, 18:39

Mevcut kredinizin üzerine eklenecek.

CihadRap
Doktor

Mesaj gönderen CihadRap » 11 Eki 2013, 22:39

156 kredin var iki sınav sonra mezunsun inşallah :D ama önemli olan zorunlu dersleri seçmen.Onlara dikkat et zorunlu derslerı sec once.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön