Bugün aktifleşti öğrenciliğim, Çok önemli birkaç sorum var ?

Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarını Paylaşabileceğiniz Bölüm
Turko3333
Çırak

Bugün aktifleşti öğrenciliğim, Çok önemli birkaç sorum var ?

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 08:00

Merhabalar sevgili arkadaşlar. Daha önce kayıt olmuştum foruma ama yazmak şimdiye nasip oldu :)

Yaklaşık 1 ay evvel Aöl'e gidip kaydımı yaptırdım. Bugün aktif olmuş öğrenciliğim çok şükür.

Ben daha önce 9.Sınıfı Anadolu lisesinde okudum. Geçtim. İkinci sene yine anadoluda dondurdum okulu, 1 sene sonra İmam hatipe yazıldım 10.sınıfta. Ancka burda da yapamayınca yine dondurdum :) 17 yaşındayım

Şİmdi de açığa yazıldım yukarda da belirttiğim gibi.

Okul / Alan - Bölüm : AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Öğrencilik Durumu : AKTİF
Toplam Dönemi : 5 AOL'de Okuduğu Dönem : 1
Toplam Kredi : 100 Alan Kredi : 0

Bir yığın bilgi sekmesi vardı. Bir bölümde şu bilgiler yer alıyordu Daha doğrusu Kredi sekmesinde. Şimdi eğer ki bu bilgiler değişmezse Benim 100 kredim mi olmuş oluyor ? Ve AÖL'de daha önce hiç okumadım belirttiğim gibi. Ve Diğer husus da Musaf bölümüne girdiğimde:

Matematik1 ve matematik2 listede yer alıyor muaf listesinde. ikisi de altı kredi. Benim 9'.sınıfta matematik ve geom zayıftı ondna olmuş olabilir mi ?

Ve zorunlu derslerde:

Din 1-2-3-4-5-6-7-8
Felsefe 1-2
İnkilab tarihi 1-2
yabancı dil 5-6-7-8
Dil anlatım 5-6-7-8
Edebiyat 5-6-7-8
Trafik ilk yardım 1-2

Sadece bunlar var. Diğerleri hepsi seçmeli. Şimdi benim bu dersleri seçmem gerekiyor değil mi ? Dah abi çok sorum var da aşama aşama sorayım :) İyi forumlar.

CihadRap
Doktor

Re: Bugün aktifleşti öğrenciliğim, Çok önemli birkaç sorum v

Mesaj gönderen CihadRap » 12 Eki 2013, 17:10

Zorunlu derslerını secmen gerekıyor oncelıkle.
Çalıştıgın dersleri seç zorunlu olanları.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 12 Eki 2013, 17:28

Bilgilerinizin değişmesi söz konusu değil. Bunun sebebi de örgün eğitimden açık liseye geçiş yapanlar sıfırdan değil, kaldıkları yerden devam ederler. Yani size verilen bütün krediler, dönemler, muaf dersler hep örgün eğitimden yansımış açık liseye.

Muaf dersler ekranında karşınıza çıkan dersler de doğrudur. Eğer o dersleri geçemeyeceğinizi düşünüyorsanız seçmemelisiniz.

Ders seçerken önceliği zorunlu derslere vermeniz her zaman tavsiye edilendir. Seçmeli olarak da gene başarılı olabileceğinizi düşündüğünüz dersleri seçmelisiniz.

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 17:52

cemil.ksa yazdı:Bilgilerinizin değişmesi söz konusu değil. Bunun sebebi de örgün eğitimden açık liseye geçiş yapanlar sıfırdan değil, kaldıkları yerden devam ederler. Yani size verilen bütün krediler, dönemler, muaf dersler hep örgün eğitimden yansımış açık liseye.

Muaf dersler ekranında karşınıza çıkan dersler de doğrudur. Eğer o dersleri geçemeyeceğinizi düşünüyorsanız seçmemelisiniz.

Ders seçerken önceliği zorunlu derslere vermeniz her zaman tavsiye edilendir. Seçmeli olarak da gene başarılı olabileceğinizi düşündüğünüz dersleri seçmelisiniz.
Çok teşekkürler hocam. Bu iyi oldu gerçekten. 100 kredi çok iyi benim için sanırım 1.5 senede bitirebilirim. Şimdi sormak istediğim diğer soru şu. ikisini de cevaplarsan çok memnun olurum.

1) Ben baktım da hocamo matematik 5-6'lar, işte geometriler, fizikler falan şu an hep seçmeli gözüküyor. İlerde benim karşıma ortak olarak çıkar mı sayısal dersler ? Yani demek istediğim artık tüm vermem gereken ortak dersler şuandakiler mi ?

2) Yukarıda da belirttiğim zorunlu dersler içinden, 30 krediye kadar nasıl bi seçim yapmalıyım ? hangi dersleri seçmeliyim, Hepsi de bana uygun sözel çünki.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 12 Eki 2013, 18:17

Zorunlu dersleriniz şuan neyse ilerde de odur. Ders eklenmesi söz konusu bile değil. O konuda gönlünüz rahat olsun.

Ders seçme konusunda sana verebileceğim tavsiye şudur.

Dil Anlatım 5 dersini mi seçtin, bunun seçmeli olanını da seç. Eğer böyle yaparsan tek kitaba çalışıp her ikisinin de kedisini alırsın. Bunu seçmeli dersi olan tüm derslerde uygularsan yararına olur diye düşünüyorum. Ayrıca;Dil Anlatım, Türk Edebiyatı ve İngilizce leri de seçmeni tavsiye ederim.

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 18:32

cemil.ksa yazdı:Zorunlu dersleriniz şuan neyse ilerde de odur. Ders eklenmesi söz konusu bile değil. O konuda gönlünüz rahat olsun.

Ders seçme konusunda sana verebileceğim tavsiye şudur.

Dil Anlatım 5 dersini mi seçtin, bunun seçmeli olanını da seç. Eğer böyle yaparsan tek kitaba çalışıp her ikisinin de kedisini alırsın. Bunu seçmeli dersi olan tüm derslerde uygularsan yararına olur diye düşünüyorum. Ayrıca;Dil Anlatım, Türk Edebiyatı ve İngilizce leri de seçmeni tavsiye ederim.
Hocam çok teşekkür ediyorum ya, Ben de zorunlu dersler az olunca dedim inşallah ilerde eklenmez, Hepsi de sözel çok iyi oldu bu :)

Din 1-2-3-4-5-6-7-8
Felsefe 1-2
İnkilab tarihi 1-2
yabancı dil 5-6-7-8
Dil anlatım 5-6-7-8
Edebiyat 5-6-7-8
Trafik ilk yardım 1-2

Şimdi ben 30 krediye tamamlayana kadar mesela Din 1-2-3-4, yabancı dil 5-6-7 hepsini alayım diyordum. Böyle yaparsma yanlış yapmış mı olurum ? 1.5 senede bitirmek istiyorum çünki açık liseyi :) Mesela siz olsaydınız sırasıyla hangi dersleri seçerdiniz ? Bana rehber olması için :) Çünki herşeyi bu forumdan öğreniyorum yeni yeni , Tecrübem sıfır :) Mesela ben bi liste yaptım çok saçma mı oldu ?

Din 1-2-3-4
Yabancı dil 5-6-7
Edebiyat 5-6-7

Bunları alayım dedim ilk sınav için, Hani sizce hangi dersleri seçeyim sırasıyla. ek olarak ingilizcem çok iyidir
En son Turko3333 tarafından 12 Eki 2013, 18:41 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 12 Eki 2013, 18:41

Türk Edebiyatı 5-6-7 ve bunların seçmeli dersleri,
Dil Anlatım 5-6-7 ve bunların seçmeli dersleri,
Yabancı Dil 5-6-7-8

30 krediyi bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Tam olarak denk geldi mi bilmiyorum ama eğer fazla gelirse seçmeli derslerden çıkartınız.

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 18:48

cemil.ksa yazdı:Türk Edebiyatı 5-6-7 ve bunların seçmeli dersleri,
Dil Anlatım 5-6-7 ve bunların seçmeli dersleri,
Yabancı Dil 5-6-7-8

30 krediyi bu şekilde tamamlayabilirsiniz. Tam olarak denk geldi mi bilmiyorum ama eğer fazla gelirse seçmeli derslerden çıkartınız.
Evet şimdi hesapladım Yukarda söylediğiniz derslerden sadece ortak olanları alırsam 23 kredi yapıyor. Ancak seçmeli olarak Dil ve edebiyattan sadece 5'in seçmelileri var. Yani 6-7-8'in yok. Dil ve Edebiyatın 5'ini seçmeli seçeyim, Diğerlerini ortak doldurayım :)

Şu anlık mesela Felsefe, din ve inkilab dersleri de var ortak. Onları şu an için seçmemem daha mı doğru olur ?

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Mesaj gönderen cemil.ksa » 12 Eki 2013, 19:29

Aslında pek bir fark yok. Bu sınav veya başka sınav pek fark etmez.

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 19:59

cemil.ksa yazdı:Aslında pek bir fark yok. Bu sınav veya başka sınav pek fark etmez.
Evet hocam anladım. Ya işin mantığı şu galiba değil mi, Zorunlularda yer alan tüm dersleri vermem gerekiyor. işte din 1-2-3 vs vs. Onları verdiğimde mezun olacağım ? Sanırım doğru anladım :)

Şu anlık Edebiyat dil anlatım ve yabancı dil dışındaki dersleri ellemiyim demi hocam ?

ya_san_01
Acemi

Mesaj gönderen ya_san_01 » 12 Eki 2013, 20:32

Turko3333 yazdı:
cemil.ksa yazdı:Aslında pek bir fark yok. Bu sınav veya başka sınav pek fark etmez.
Evet hocam anladım. Ya işin mantığı şu galiba değil mi, Zorunlularda yer alan tüm dersleri vermem gerekiyor. işte din 1-2-3 vs vs. Onları verdiğimde mezun olacağım ? Sanırım doğru anladım :)

Şu anlık Edebiyat dil anlatım ve yabancı dil dışındaki dersleri ellemiyim demi hocam ?
bak kardeşim ben de imam hatip lise 2 terktim.geçen sene aöl ye yazıldım.84 krediyle başladım.ocak-mayıs-temmuz-1.ek sınav larına girdim.hepsinden 30 'ar kredi aldım.yani 4 sınav*4=120 kredi...84+120=204 krediyle şu an mezunum aynı zamanda üniversiteli.59 tane dersten yüksek notlarla geçtim..ders seçme analizimi iyi yaptım fakat...senin 100 kredin var yani mezuniyet 192 ile olduğuna göre 92 krediye ihtiyacın olacak..topla zorunlu derslerin kredilerini...eğer ki ihtiyacın olan krediyi karşılamıyorsa ki zannetmiyorum karşılayacağını, atıyorum ing-4 in-5 zorunlu mu alıyosun birde seçmelileri de ekle yanına aynı anda hem seçmelisinden kredi alcaksın hemde zorunlusunda..ocak ayı çıraklığın, mayıs kalfalık, temmuz da ustalık eserin olur ben öyle demiştim kendi kendime :D
ADINI DAĞLARA YAZDIĞIMMM?PEH NE YAZACAM BE?BİZ KALBİMİZE YAZDIK, KENDİMİZ DAHİ GÖRMEYİZ...VAY BEE...

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 12 Eki 2013, 21:18

ya_san_01 yazdı:
Turko3333 yazdı:

bak kardeşim ben de imam hatip lise 2 terktim.geçen sene aöl ye yazıldım.84 krediyle başladım.ocak-mayıs-temmuz-1.ek sınav larına girdim.hepsinden 30 'ar kredi aldım.yani 4 sınav*4=120 kredi...84+120=204 krediyle şu an mezunum aynı zamanda üniversiteli.59 tane dersten yüksek notlarla geçtim..ders seçme analizimi iyi yaptım fakat...senin 100 kredin var yani mezuniyet 192 ile olduğuna göre 92 krediye ihtiyacın olacak..topla zorunlu derslerin kredilerini...eğer ki ihtiyacın olan krediyi karşılamıyorsa ki zannetmiyorum karşılayacağını, atıyorum ing-4 in-5 zorunlu mu alıyosun birde seçmelileri de ekle yanına aynı anda hem seçmelisinden kredi alcaksın hemde zorunlusunda..ocak ayı çıraklığın, mayıs kalfalık, temmuz da ustalık eserin olur ben öyle demiştim kendi kendime :D
Aynen dostum da, Beni 5 dönem olarak yazmışlar sanırım temmuzdaki sınava giremiycem :( Şu an için İnkilab, trafik, din vs derslerini değil de edebiyat, ingilizce, dil anlatıma yükleneyim diyorum. sonra da diğerlerini geçerim diye düşündüm. Umarım stratejim doğrudur.

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 13 Eki 2013, 01:18

Arkadaşlar bi düzeltme yapayım. Sisteme tekrar girdim ve Aalabileceğim ortak derslerin sadece şunlar olduğunu gördüm.

FELSEFE - 1
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 5
DİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -3
DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 4
TÜRK EDEBİYATI 5
DİL VE ANLATIM 5
YABANCI DİL - 5

Zorunluğu olduğum derslerin sadece 5.ci dönemini seçebiliyorum, 6-7-8'leri seçemiyorum, normal mi bu ?

Ahmett12
Acemi

Mesaj gönderen Ahmett12 » 13 Eki 2013, 12:13

Turko3333 yazdı:Arkadaşlar bi düzeltme yapayım. Sisteme tekrar girdim ve Aalabileceğim ortak derslerin sadece şunlar olduğunu gördüm.

FELSEFE - 1
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1
TÜRK EDEBİYATI 5
DİL VE ANLATIM 5
YABANCI DİL - 5

Zorunluğu olduğum derslerin sadece 5.ci dönemini seçebiliyorum, 6-7-8'leri seçemiyorum, normal mi bu ?
Peki Zorunlu Dersler bölümünde 6-7-8 leri görebiliyormusun?

Turko3333
Çırak

Mesaj gönderen Turko3333 » 13 Eki 2013, 17:39

Ahmett12 yazdı:
Turko3333 yazdı:Arkadaşlar bi düzeltme yapayım. Sisteme tekrar girdim ve Aalabileceğim ortak derslerin sadece şunlar olduğunu gördüm.

FELSEFE - 1
T.C.İNK.TAR. VE ATA. - 1
TÜRK EDEBİYATI 5
DİL VE ANLATIM 5
YABANCI DİL - 5

Peki Zorunlu Dersler bölümünde 6-7-8 leri görebiliyormusun?
Evet görebiliyorum, Sanırım onlar ileride açılacaklar ?

“Yeni Kayıt ve Kayıt Yenileme” sayfasına dön