öncelikle merhaba. aranızda yeniyim. bazı sıkıntılardan dolayı lise 4'ü geçemedim ve açık liseye kayıt oldum. bugün itibariyle aktif oldum. toplam kredim 218 görünüyor. muaf olduğum derslerde yabancı dil 5 ve 6 yazıyor.
zorunlu dersler şöyle listelenmiş;
117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7 7 1 Ortak
118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8 8 1 Ortak
407 DİL VE ANLATIM 7 7 2 Ortak
408 DİL VE ANLATIM 8 8 2 Ortak
417 TÜRK EDEBİYATI 7 7 3 Ortak
418 TÜRK EDEBİYATI 8 8 3 Ortak
501 YABANCI DİL - 7 7 2 Ortak
502 YABANCI DİL - 8 8 2 Ortak
998 MATEMATİK 1 1 6 Ortak
999 MATEMATİK 2 2 6 Ortak
toplam dönemimse 9 görünüyor...
daha önce bu gibi durumlarda yalnızca dil ve anlatım sınavlarına girerek mezun olunabileceğini duymuştum ama karışık olduğu için soruyorum. ilk sınavın sonunda mezun olmam için ne gerekiyor.
saygılar
Girmem gereken sınavlar?
Re: Girmem gereken sınavlar?
Ne kadar zorunlu dersın varsa onları ver ve mezun ol.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.
biraz açabilir misin? bu zorunlu derslerden bir tanesini bile geçemediğim takdirde mezun olamayacağım anlamına mı geliyor?CihadRap yazdı:Ne kadar zorunlu dersın varsa onları ver ve mezun ol.
Evet aynen oyle zorunlu derslerini veremedigin taktirde kredin kac olursa olsun donemin uzar ve gecemessin muaf durumu disinda
Evet öyle zorunluları geçmek zorundasın geçemezsen muaf olman gerekıyor ki hepsinden muaf olsan bile dil ve anlatım derslerını calısıp gecmen lazım o dersın kredısını alman lazım.Aksi takdirde mezun olamazsın cunku dıl ve anlatım dersın de muafiyet mümkün değildir.supreme21 yazdı:biraz açabilir misin? bu zorunlu derslerden bir tanesini bile geçemediğim takdirde mezun olamayacağım anlamına mı geliyor?CihadRap yazdı:Ne kadar zorunlu dersın varsa onları ver ve mezun ol.
Bende gurur elmas gibidir,Çizilmez.