Mezuniyet,Çıkma Belgesi,Üniversiteye kayıt hakkında sorunlar

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

Mezuniyet,Çıkma Belgesi,Üniversiteye kayıt hakkında sorunlar

Mesaj gönderen nordbland » 19 Şub 2014, 06:12

Arkadaşlar merhaba daha önce de buna benzer bir soru sormuştum ama hala emin değilim. MAÖL öğrencisiyim son sınıf toplam kredim;209 alan kredim;105 evet asıl sorunumda burda başlıyor bugün MAÖL sitesinde yazan'MEZUNİYET İŞLEMLERİ İLE İLGİLİ AÇIKLAMALAR' başlığı adı altında;
Geçici Mezuniyet Belgesi ( Çıkma Belgesi) düzenlenirken;
Öğrenci sistemde ‘’mezun’’ görünmelidir,

Bu yazı kafamı çok karıştırdı daha öncede söylediğim gibi ilk başlarda (bilmeden) seçmeli dersleri seçtiğim için zorun derslerim kaldı onlar ise;

112 DİN KÜLT. VE AHLAK BİLGİSİ -2
116 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 6
117 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 7
118 DİN KÜLTÜRÜ VE AHLAK BİLGİSİ 8
153 COĞRAFYA 3
154 COĞRAFYA 4
242 YABANCI DİL - 3
243 YABANCI DİL - 4
244 YABANCI DİL - 5
406 DİL VE ANLATIM 6
408 DİL VE ANLATIM 8
416 TÜRK EDEBİYATI 6
417 TÜRK EDEBİYATI 7
422 FİZİK - 2
431 KİMYA - 1
432 KİMYA - 2
500 YABANCI DİL - 6
999 MATEMATİK - 2

Bu derslerin 2-3 tanesinde daha önce 1 sefer sınava girip başarısız olmuşum yani muaf olma gibi bir şansım yok hepsinden geçmeliyim ama MAÖL öğrencisi olduğum için biz 24 kredilik ders seçebiliyoruz burda ise 38 kredilik ders var yani her halükarda 3.döneme sarkıyorum. 3. dönem sınav sonuçları 22 eylül de açıklanıyor, üniversite kayıt tarihleride daha önceki seneler gibi 1-5 eylül olacak ve kaçırcam. forumdan bi arkadaş bana çıkma belgesiyle kayıt olcaksın dedi fakat bugün MAÖL sitesinde yazan 'Öğrenci sistemde ‘’mezun’’ görünmelidir' yazısı çelişki oldu. yani ben belki zorunlu derslerimi veremiyeceğim, bana neye güvenerek çıkma belgesi vereceklerki? sonuçta zorunlu dersleri vermeden sistemde 'mezun' yazmaz diyor değilmi? sorum bu arkadaşlar emin olduğunuz cevaplar verirseniz beni yanlış yönlendirmessiniz,her şey için teşekkürler :) (Bu arada mod emrahk kusura bakmayın lütfen daha önceki iletilerim yayınlanmadığı için sert bir başlık açmışım, malum ygs ve açık lise sağolsun dert sahibi oldum :)

Bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

Kullanıcı avatarı
nordbland
Çırak

Re: Mezuniyet,Çıkma Belgesi,Üniversiteye kayıt hakkında soru

Mesaj gönderen nordbland » 20 Şub 2014, 00:32

Arkadaşlar cevap verebilecek birisi yokmu?
Bir dağın zirvesinde olmanın keyfini önce eteklerinde yürümeden nasıl yaşayabilirsin.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Şub 2014, 00:13

Senin durumunu anladım. Üniversiteye kayıt olmak için mezun olmak şart ancak, AÖL ile YÖK arasında yapılan görüşmeler sonucu, üniversite sınavına girip de, henüz mezun olamayan ve ek sınavla mezun olmak isteyen öğrenciler alacakları "mazeretli kayıt" belgesiyle kayıtlarını yaptırabiliyorlar. Geçen senelerde de Eylül sonu bile mezun olsalar, öğrenciler üniversitelerine kayıt yaptırdılar.

Şimdiden bunları düşünmene gerek yok, sen bu sene ya 3. dönem, ya da ek sınavla mezun olmaya odaklan, her halükarda üniversite kaydını yaptırabileceksin... ;)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Picco
Acemi

Mesaj gönderen Picco » 25 Şub 2014, 04:47

Çok teşekkürler gerçekten bana çok yardımcı oldun baya rahatladım:).. (bu arada ben nordbland arkadaşlar teknik bi sebebten dolayı yeni nick aldım karışıklık olmasın)

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön