Şöyle bir tablo var aşağıda.Bu tablo tam olarak ne demek anlamadım.
Yani 192kredinin üzerinde mezun olursak bizim aleyhimize mi bu durum?
İlla 192yi tutturmamız mı gerek?
Tabloya göre yüksek kredi ile mezun olanın Ortaöğretim Başarı Puanı düşüyor.

Not ortalaması dediğiniz galiba derslerden aldığımız notlar mı?Yani diploma notu değil galiba.kripton yazdı:Tabloda anlatılmak istenen şey kredi yüksek olursa obp düşer değil, not ortalaması yüksek olursa obp artar. Yani sen yüksek notla geçmeye bak her dersi. Kredinde 192 nin üzerinde olabilir hiç bir eksi getirmez sana ama artı da getirmez obp açısından.
Arkadaşım derslerden aldığın notlar zaten senin diploma puanını oluşturuyor. Yukarıda arkadaşın da dediği gibi sen edebiyattan 50 ile de geçsen o dersin kredisini alırsın 100 ile de geçsen aynı krediyi alırsın (edebiyatın kredisi 3 dür) Ama 50 ile geçersen her dersi diploma puanın düşük olur. Dersleri 90-100 ile geçersen diploma puanın yüksek olur. Yüksek diploma puanı da yüksek obp puanı demektir. Umarım anlatabilmişimdir.Kara_Kedi yazdı:Not ortalaması dediğiniz galiba derslerden aldığımız notlar mı?Yani diploma notu değil galiba.kripton yazdı:Tabloda anlatılmak istenen şey kredi yüksek olursa obp düşer değil, not ortalaması yüksek olursa obp artar. Yani sen yüksek notla geçmeye bak her dersi. Kredinde 192 nin üzerinde olabilir hiç bir eksi getirmez sana ama artı da getirmez obp açısından.
Merhaba tercih sana kalmış açık liseye geçip geçmeme konusunda. Sen 11. ve 12. sınıfları okuyacaksın yani. Diğer yazılarda değindiğim gibi yıl başı yaklaşık 50-60 civarı bi kredi gelir. 3 yıl için bu 150 ila 180 olur. Tabi kalmış olduğun dersler çok ise bu sayı düşedebilir.hakanates25 yazdı:MERHABA BEN 11. SINIFTA KALDIM OKULDA 1 SENE DAHA TEKRAR ETME HAKKIM VAR AMA BEN 1 SENEMİ KAYBETMEK İSTEMİYORUM O YÜZDEN AÇIK ÖĞRETİMİ SEÇMEK İSTİYORUM SİZCE NASIL YAPMAM GEREK ???
VE ŞU KREDİ SİSTEMİNİ NASIL OLUŞUYOR AÇIKLARMISINIZ ...