Üniversite sınavı ve birkaç soru

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
RonaldoCR7
Çırak

Üniversite sınavı ve birkaç soru

Mesaj gönderen RonaldoCR7 » 12 Tem 2014, 14:24

Merhabalar Herkese Hayırlı Ramazanlar konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın

Ben 17 yaşındayım açık lisede 44 kredim var bu ygs falan hiç anlamıyorum forumdada açık bi anlatılan konu bulamadım
benim kaç kredim olduğunda nereye başvuracağım üniversite için yada polislik istiyorum onun için ve açık lisede okurken bazıları üni sınavına giriyor onlar nasıl oluyor

aslında ailevi olarak işimiz var Allaha şükür herşeyim hali hazırda ama okumak istedim 2 sebep için biz 3 kardeşiz abilerim okumadı annem'in tek isteği bir oğlumun okuması diye benden çok beklentisi var annemin beklentisini boşa çıkarmak istemiyorum lise diplomamı görse kadın havalara uçar ama ben üniversitede okumak istiyorum. beni bilgilendirirseniz çok mutlu olurum şimdiden Allah razı olsun

Resim

RecCcer 37
Uzman

Re: Üniversite sınavı ve birkaç soru

Mesaj gönderen RecCcer 37 » 13 Tem 2014, 06:28

Lise bitmeden üniversiteye kayıt olman imkansız.102 kredi ve üstü olanlar ygs ve lys girmeye hak kazanır.Diploması yetişmeyenler çıkma belgesiyle kayıt olurlar.
MEZUN 29 HAZİRAN 2015

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 13 Tem 2014, 08:36

Selamün aleyküm,
Öncelikle mesleki açık öğretim de mi okuyorsun yoksa açık öğretim de mi ?
Açık öğretim olduğum için ben ona göre anlatayım.192 kredi olduğunda mezun oluyorsun,zorunlu derslerinin olduğu bölümde ders kalmaması gerekiyor.Senede 3 sınav yapılıyor ancak 3.sınava 18 yaşından gün almış kişiler girebiliyor.1 sınavdan en fazla 30 kredi alabiliyorsun bir dersten 3 kere üst üste kalırsan muaf oluyor yani zorunlu derslerinden çıkıyor.Senin 44 kredin var çalışıp her sınavdan 45 kredi alsan liseyi bitiriyorsun.Bu sene 1 sınav daha var 18 den gün almadığın için giremiyosun.
Ancak önümüzde ki sene 75 kredi aldığını düşünürsek 44 kredi de sende var 119 kredin olur ve 2016 ' da üniversite sınavlarına girersin,kredini o sene tamamlayabilirsen tutturdugun puanla tercih yapabilirsin.Ayrıyetten ek sınavlar oluyor bu 3 sınavın dışında onlara da katılabilirsin belki dönem şartı vs. aranıyor henüz açıklanmadı 3.sınavdan sonra açıklanacak dikkat edersen 2 sene de bitirirsin.
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

Kullanıcı avatarı
RonaldoCR7
Çırak

Mesaj gönderen RonaldoCR7 » 13 Tem 2014, 11:37

Cevaplarınız İçin Teşekkür ederim ama bi konuyu anlamadım ben şimdi diyelim 102 kredi yaptım sırasıyla hangi sınavlara giricem ilk başta ygs sonra lys falanmı ? kafam çok karıştı ve hiç biryerde açıkca yazmıyorda
Resim

Kullanıcı avatarı
yeşil gözlü
Uzman

Mesaj gönderen yeşil gözlü » 13 Tem 2014, 12:20

ilk önce ygs gireceksin ve ygs de 180 alır yani barajı geçersen lys ye gireceksin
Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 13 Tem 2014, 18:08

Ben kendimden örnek vereyim kolay anlatabilmek için. Ben 2012 nisan ayında da üniversite sınavına (ygs) girdim. Tabi bir yandan da lise okuyorum (tabi lise son seviyesine gelmişim) Sonra 2012 mayıs ayında açık lise 7. dönem sınavıma girdim. 8. dönem sınavıma da temmuz ayında girip mezun oldum. Üniversiteye de eylül 2012 de kayıt yaptırdım.

Yani sende lise bitmeden girebilirsin ygs sınavına (ben lys sınavına girmedim. Eğer girersen ygs den bir süre sonra yapılıyor bu sınavda ona da liseden mezun olmadan giriliyor)
Resim

Kullanıcı avatarı
RonaldoCR7
Çırak

Mesaj gönderen RonaldoCR7 » 14 Tem 2014, 01:11

Ben nerden öğrenicem bu ygs zamanını vee sizce puanım 102 olduğundamı yoksa mezunluğa en yakın zamandamı girmeliyim ? ygs ye falan
Resim

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 14 Tem 2014, 03:26

RonaldoCR7 yazdı:Ben nerden öğrenicem bu ygs zamanını vee sizce puanım 102 olduğundamı yoksa mezunluğa en yakın zamandamı girmeliyim ? ygs ye falan
ocak ayında ygs için kayıt duyurusu yapılır :sandalye:

eğer puanın ocak sınavıyla 102 geçmişse başvuru yapabilirsin aksi taktirde 1 yıl kaybın olur :25:

sınavlardan alabilceğin maksimum kredileri mezuniyetini iyi hesaplamalısın :26:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 14 Tem 2014, 04:23

Arkadaşın dediği gibi sınav başvuru tarihlerini takip et. Dönemin ve kredin hangi sene tutarsa hemen başvurunu yap mezun olmayı bekleme. Zaten örgün okuyanların çoğu 4. sınıfta girerler sınava. Bir sene kaybetmenin bir anlamı yok.
Resim

Kullanıcı avatarı
yeşil gözlü
Uzman

Mesaj gönderen yeşil gözlü » 14 Tem 2014, 10:36

ilk kez gireceksin ne kadar çok çalışsanda ilk sınav stresli oluyor mezun olsanda olmasanda kredin tutuyorsa kesinlikle gir kendini denemiş olursun nerde ne açığın var onları görürsün tekrara girdğinde daha rahat olursun :25: :25:
Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel

Kullanıcı avatarı
RonaldoCR7
Çırak

Mesaj gönderen RonaldoCR7 » 15 Tem 2014, 00:04

Hepinize Çok Teşekkür Ediyorum Sayenizde ben ve 5 arkadaşım daha Bu konu hakkında bilgilendiler ve Yarışıyoruz :D ilk üniversiteye kim giricek diye :D Hırslıyız :) :06: :06:
Resim

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Mesaj gönderen kripton » 15 Tem 2014, 18:39

Hadi kolay gelsin size o zaman :ders: başarılar hepinize
Resim

“Sınavlar” sayfasına dön