ÜNİVERSİTE KAYITLARI HAKKINDA

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
egolinee

ÜNİVERSİTE KAYITLARI HAKKINDA

Mesaj gönderen egolinee » 19 Ağu 2014, 13:55

Öncelikle merhaba benim 160 kredim var güzel bir üniversite güzel bir bölüm kazandım ve 23-24 ağustostaki sınavlara gireceğim. 30 kredi alsam dahi ek sınavla mezun olacağım. üniversite yasadıgım yere uzak. ben şimdi okulun kayıt gününde gidip okulla konusmam gerekır mi? yoksa mezun olduktan sonra mı okula gidip kaydımı yaptırmalıyım? birde mezun olmadan gidip yurda yerlesıp ek sınava orada gırebılırmiyim?

mazeretli kayıt gibi bir şey yaptıramıyor muyuz? birisi yardımcı olsun lütfen

Kullanıcı avatarı
cemil.ksa
Doktor

Re: ÜNİVERSİTE KAYITLARI HAKKINDA

Mesaj gönderen cemil.ksa » 19 Ağu 2014, 15:43

Üniversite kayıt süreci şuan için kesinleşmedi. Ne desek hava kalır anlayacağın. O yüzden 3. dönem sınavlarının geçmesini ve Aöl'den açıklama gelmesini beklemek şuan yapılabilecek tek şey. Ama Aöl'nin de belirttiği gibi kayıt konusunda geçen yıllarda hiçbir öğrenci mağdur edilmemiş. Bizde edilmeyiz herhalde.

Ayrıca açık lise hakkında bilgili olan kimselere sizin sorduğunuz soruyu sorduğumda bana şöyle bir cevap vermişlerdi:

"Halk eğitim merkezlerine giderek 3. dönem sınavının sonucunda mezun olacağınızı söylerseniz çıkma belgesi alıp kaydınızı yapabilirsiniz. ANCAK kayıt yapıp derslerinizi veremeyip mezun olamazsanız seneye puanınız düşer. Mezun olacağınızdan kesinlikle eminseniz bu işlemi yapın."

Dediğim gibi 3.dönem sınavlarından sonra her şey netleşecektir.

Kullanıcı avatarı
yeşil gözlü
Uzman

Mesaj gönderen yeşil gözlü » 19 Ağu 2014, 17:39

3 sınav sonunda mezun olacaklar öyle dedğiniz gibi işlem yaptırabilirler peki ek sınavla mezun olacaklar nasıl kayıt yaptıracaklar
Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel

kadirrrr

Mesaj gönderen kadirrrr » 22 Ağu 2014, 14:47

açık öğrtim lisesinde okumaktayım ben 2014-215 yılında ygs ve lys sınavlarına girdim ve tercihlerim dorultusunda üniversiteye girmeye hak kazandım bunedenle eylul 1-5 arasında kayıt yaptırmam gerekiyor ve üniversite eylül 15 tarihinde dersler başlanacaktır.

Benim şu anda mezun olmama 25 kredim kalmaktadır 3.Dönem sınavlarının sonuçları 22 eylül tarihinde çıklanacak
gideceğim üniversite 15 eylül ders başlama tarihinde benden diplomamı istiyecektir ben bu tarihte ne yapmalıyım

Bnim kalan 25 kredim muafiyete girebilirmi. Diplomamı bu tarihe kadar ala bilirmiyim.

kaf35

Mesaj gönderen kaf35 » 22 Ağu 2014, 15:24

Merhaba arkadaşlar benimde bir sorum olacak bu üniversite kayıt konusunda ben Kocaeli üniversitesini kazandım 189 kredim var hiç zorunlu dersim yok mesleki lisede okumuyorum yani mezun olmak için sadece 3 kredim kaldı yarın gireceğimiz sınavda da kalan 3 krediyi tamamlayacağım inşallah benim sorunumda tam burada başlıyor benim üniversite kayıtlarım 1 eylül - 5 eylül arası oluyor ben ne yapacağım bu tarihler arasında kayıt olmaya gitmeyecek miyim ? Aöl çıkışlılara özel başka bir tarihmi olacak yoksa bize bir kağıt verecekler o kağıtlamı gideceğiz

Kullanıcı avatarı
yeşil gözlü
Uzman

Mesaj gönderen yeşil gözlü » 22 Ağu 2014, 15:42

arkadaşlar üni kaıytları için bize süre vereceklermiş 1 kasıma kadr istrseniz kazandığınız üniversitelere giderek kayıt işlemlerini sorabilirsiniz ben gittim ve dediler halledriz sen sınavlara gir tamam dediler
Kişinin geleceğe dönük umutları şimdiki gücünün kaynağıdır.
Maxwel

Kullanıcı avatarı
Doçent
Forum Moderatörü

Mesaj gönderen Doçent » 22 Ağu 2014, 16:01

ilk önce ön kayıt var net üzerinden gerçek kayıttta ise yüzyüze diploma lazım bizim yetişmiyceği için çıkma belgesi ile kayıt işlemi gerçekleşecek...çıkma belgesinide halk eğitimden alabilirsin mezuniyetin garantiyse :sandalye:
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.

kaf35

Mesaj gönderen kaf35 » 22 Ağu 2014, 17:20

Bizim üniversitede netten ön kayıt olayı yokmuş onu öğrendim pazartesi günü okulu arayıp soracağım bakalım bizim olayımız nasıl olacakmış bir de onlardan öğrenelim

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön