Ek sınav hakkında geniş bilgi

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
epidoras
Uzman Doktor

Ek sınav hakkında geniş bilgi

Mesaj gönderen epidoras » 24 Ağu 2014, 05:29

Ek sınav kesinlikle olacaktır (Sitelerinde bu senede yapmayı planladıklarını ve bununla ilgili yazışmalar yaptıklarını beyan ettiler)
Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, bu sene sınıfta kalan hatta devamsızlıklardan dahi kalmış olsa bile devamsızlığı göz ardı edilerek kurtarma sınavı yapılacağını söyledi. Öyle ya da böyle bizde MEB'e bağlıyız nihayetinde ve her yıl 2 adet Ek sınav yapılmak. Bu sene 2 defa iş takimi yapılması 3. dönem sınavının Ağustos ayına, sonuçlanrın açıklanma tarihinide 22 Eylül e bırakmış oldu. 3 Gün kayıt tarihi verseler
22-23-24 Eylül, 28 Eylül'de Ek Sınav yaparlar derdim lakin 28 Eylül KPSS var ve 2012 yılında ek sınav tarihi kpss ile çakışıyor diye bir sonraki pazara attılar.
Eğer sonuçların açıklanma tarihi değişmezse en erken 1. Ek sınav 5 Ekim tarihin'de olur.
(3. Dönem sonuç açıklanma tarihi değişirse tarih değişebilir)
Sonuçlar 1 ya da 2 haftada açıklanacaktır çünkü gözlemlediğim kadarı ile AOL bu sene 3. Dönem sınavında yeterli yoğunluk olmadığı için bazı ilçede yapılan sınavları merkeze aldı. Yani ek sınava girecek insan sayısında bir azalma olacak ve sonuçlar daha hızlı açıklanacaktır.
2. Ek sınav eğer yapılırsa En erken 19 Ekim en geç 26 Ekim tarihinde Ankara'da yapılıp 1 hafta içinde açıklanacaktır.
(3. Dönem sonuç açıklanma tarihi değişirse 1. ve 2. Ek sınav tarihleri değişir.)
Geçen sene 1 Kasım tarihine kadar üniversitede açık liseliler için kayıt tamamlama tarihi vermişlerdi, bu sene de aynı şekilde olacaktır fakat 3. dönem sonu sınavının Ağustos'a kalması zaman aralığını biraz sıkıştırdı.

Sorun şu zaman darlığı ve yoğunluğun olmaması 2. ek sınavın belki yapılmama ihtimalini ortaya çıkartabilir.
Benim 28 krediye ihtiyacım var ve kpss ye çalışıyorum bu yüzden tek seferde değilde 2 ek sınavda parça parça dersleri vermek istiyorum. Bunun nedenine gelince AÖL geçmişe göre bu sene sınav soruları biraz daha zora evirmeye başladı. %90 aynı soruların geldiği zamanlara göre bu 3. dönem soruları 3. dönem olduğu halde zor olduğunu düşünüyorum. Bu durumdan dolayı 4. dönem(1. Ek sınav) soruları yine hiç çıkmamış sorulardan oluşabilir gibi geliyor.

Cahillerle tartışmayın çünkü ben hiç yenemedim - Gazali
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana
Haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır. Hz. Muhammed

ordabiadamvar
Çırak

Re: Ek sınav hakkında geniş bilgi

Mesaj gönderen ordabiadamvar » 24 Ağu 2014, 06:16

Sorun şurda: zorunlu derslerimi verdim ben muhtemelen. En fazla din kültürü 7 kalmıştır onu da verdiğimi düşünüyorum. Belki ek sınava bile ihtiyacım kalmaz bilemiyorum ancak;
Ek sınav için dersleri biz seçiyoruz değil mi yeniden? Bu dönem ders seçemedim ne yazık ki. :D Otomatik vermiş, ek sınavda ders seçmek istiyorum.

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 24 Ağu 2014, 07:55

ordabiadamvar yazdı:Sorun şurda: zorunlu derslerimi verdim ben muhtemelen. En fazla din kültürü 7 kalmıştır onu da verdiğimi düşünüyorum. Belki ek sınava bile ihtiyacım kalmaz bilemiyorum ancak;
Ek sınav için dersleri biz seçiyoruz değil mi yeniden? Bu dönem ders seçemedim ne yazık ki. :D Otomatik vermiş, ek sınavda ders seçmek istiyorum.
Evet gireceginiz tüm sınavlar için derslerinizi siz seçiyorsunuz...
Cahille girme münakaşaya; ya sinirini zıplatır havaya ya da yazık olur adabına - Mevlana

Kullanıcı avatarı
TheRummer
Doktor

Mesaj gönderen TheRummer » 24 Ağu 2014, 16:25

Eğer 2 tane ek sınav olur ise mezun olurum ingilizcelerden muaf olurum,1 tane olur ise ingilizce derslerini vermem gerek mezun olmam için.Ben pek sanmıyorum 2 tane ek sınav yapılacağını.
Cumhuriyet fikir serbestliği taraftarıdır.Samimi ve meşru olmak şartıyla her fikre saygı duyarız.

Mustafa Kemal ATATÜRK

epidoras
Uzman Doktor

Mesaj gönderen epidoras » 25 Ağu 2014, 05:48

TheRummer yazdı:Eğer 2 tane ek sınav olur ise mezun olurum ingilizcelerden muaf olurum,1 tane olur ise ingilizce derslerini vermem gerek mezun olmam için.Ben pek sanmıyorum 2 tane ek sınav yapılacağını.
Tek sıkıntı zamanın darlığı her sene özellikle 2 ev sınav yapmaya çalışıyorlar çünkü 3. dönem sınavında ingilizce 8'den kalan öğrenciler 2 ek sınav ile mezun olabilmektedir. Bu yüzden mutlaka her sene en az iki ek sınav yaparlardı. işte insanı kuşkuya düşüren zamanın dar olması.

Bize düşen bir görev önümüzdeki süreç içerisinde aciklise nin mail adresini ek sınav diye bombardımana tutmaktır :)

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Ağu 2014, 11:32

YÖK'ün resmi yazısına göre açık lise öğrencileri için 7 Kasım'a kadar mazeretli kayıt hakkı verildi. Dolayısıyla zaman darlığı yok, muhtemelen ikinci ek sınav da olacak. Hayırlı olsun.

Resim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

RecCcer 37
Uzman

Mesaj gönderen RecCcer 37 » 25 Ağu 2014, 11:46

kredi şartı veya dönem gibi şartlar olurmu
MEZUN 29 HAZİRAN 2015

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 25 Ağu 2014, 12:18

RecCcer 37 yazdı:kredi şartı veya dönem gibi şartlar olurmu
Toplam dönemi en az 8 olanlar girebilecek. Kredi şartı aranmama ihtimali çok yüksek. Her halükarda en fazla 30 kredilik ders seçilebilecek.

Merak edenler için; ek sınava girmek için illa ki bir üniversite kazanmış olma şartı yok...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Sınavlar” sayfasına dön