Sizlere şeffaf ve açık oluyorum okurmusunuz rica etsem ?

Diploma ve Mezuniyet Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
SheriffPaul

Sizlere şeffaf ve açık oluyorum okurmusunuz rica etsem ?

Mesaj gönderen SheriffPaul » 08 Kas 2014, 05:38

Şimdi şöyle başlayalım :) 1.defaya benzer böyle bir soru sormuştum ama istediğim cevapları alamadım
öncelikle lise 1 den devamsızlıktan kaldım haylazlıklar oldu olmadı değil :) ve bunun sonucunu ağır ödedim 2 sene kaybım oldu yaşım 20 oldu aöl yazıldım şuanki kredim 25 hep sallayarak girdim sınavlara çünkü ne ders seçmesini biliyordum nede şey amacım bir an önce lise diploması almak ve şuan farkına varıyorumki çok önemli bu ders seçmeleri olsun gerek çalışmak olsun.
SİZLERE sorum ben nasıl bir yol izlemeliyim amacım askeriyeye girmek lise diploması çok önemli benim için üniversite bile okumayı istiyorum sizlerden ricam bana bir planınızı söylermisiniz nasıl calısmalıyım kredi toplayabilirim ? nasıl dersler seçmeliyim ? sizlerinde eminim kredisi yüksektir kardeşinizede bir yardımcı olmanızı istiyorum teşekkürler :))

memoli63

Re: Sizlere şeffaf ve açık oluyorum okurmusunuz rica etsem ?

Mesaj gönderen memoli63 » 08 Kas 2014, 13:05

35 Kredilik Ders Seçebiliyorsun Artık Agırlıklı Olarak Dil Anlatım , Tarih , İş Güvenligi , vb Derslerini Seç Madem Çalımıyorsun Bunları Sadece Okuyarak Geçebilirsin Kendini Sıkmana Gerek Yok Günde 2 Saat Çalışarak 35 Kredinin Hepsini Alabilirsin Düzenli Bir Çalışma Planı Yaparsan Amacına Ulaşırsın.
13. Dönem
134 Kredi

Kullanıcı avatarı
kripton
Onursal Üye

Re: Sizlere şeffaf ve açık oluyorum okurmusunuz rica etsem ?

Mesaj gönderen kripton » 09 Kas 2014, 02:33

Öncelikle geçmişe takılıp kalma. Olan olmuş. Üstelik çok da geç kalmış sayılmazsın. Biz 30 a merdiven dayamışken kısa sürede mezun olabildiysek sen de gayret ve çalışma ile inşallah en kısa sürede mezun olursun.

Arkadaş bir kaç tavsiyede bulunmuş ama eksik.

Öncelikle bir an önce mezun olmak için işi ciddiye alman lazım. Sadece kolay ders seçip kredi biriktirerek mezun olunmaz. Açık liseden mezun olmak için ZORUNLU(ORTAK) dersleri bitirmen lazım.

Ders seçiminde önce ortak dersleri seç. Hangilerini seçersin, nasıl bir strateji izlersin buna sen karar vereceksin. Çünkü herkesin durumu kendine has. Ortak dersleri seçtikten sonra eksik kalan kredini ise sana kolay gelen seçmeli dersler ile tamamlayabilirsin.

Eğer "ben bu dersi yapamam muaf olayım" dersen o dersten 3 kez sınava girip başarısız olman lazım ki muaf olasın. Mesela fizik 1 dersinden muaf olmak istiyorsan bu dersten 3 kez sınava girmelisin. Fizik 2 den de muaf olmak istiyorsan ondan da 3 kez sınava girmen lazım ........ Ama muaf olduğun dersin kredisini alamazsın. Seçmeli dersler burada sana yardımcı olur.

Dil anlatım dersinden muaf olma yok. Mutlaka 1 den 8 e kadar hepsini geçmen lazım. Kolay gelsin
Resim

“Diploma ve Mezuniyet” sayfasına dön