Üniversiteye giriş hakkında

Yukarıdaki Başlıkların Dışında Kalan Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Emre001

Üniversiteye giriş hakkında

Mesaj gönderen Emre001 » 10 Kas 2014, 04:34

Arkadaşlar Selamın Aleykum Hayırlı Akşamlar mesleki açık ogretim'e başladım dersleri seçtim kitapları aldım çalışmaya başladım ve sınav gününü bekliyorum ama aklımda bir soru var aradım nette bir çözüm bulamadım aol kullanıcı panelimde MESLEKİ AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / BİLİŞİM TEKNOLOJİLERİ ALANI
yazıyor gelecekte yazılım mühendisliği bölümünü okumak istiyorumda aolden mezun olduktan sonra yazılım mühendisligi için direk üniye girebilirmiyim itü ödtü falan? valla biri cevaplarsa çok iyi olur iyice sıktı bu konu canımı teşşekkür ederim şimdiden :isyan: :isyan:

Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

emrahk
Onursal Üye

Re: Acil Yardım

Mesaj gönderen emrahk » 10 Kas 2014, 11:50

Okuduğun alandan mezun olunca 4 yıllık bir lisans programına sınavsız geçemezsin. Teknolojisi Fakülteleri lisans programları için YGS veya bazı üniversiteler için LYS'ye girmen şart. Sınavsız geçişle, 2 yıllık meslek yüksekokullarına yani ön lisans programlarına geçiş yapabilirsin. Tabi 2 yıllık bölüm bitirip Dikey Geçiş Sınavı'na girip, iyi puan alırsan mühendisliğe geçiş de yapabilirsin.

Şu listede, sınavsız geçiş yapabileceğin 2 yıllık MYO alanlarını görebilirsin;

Resim
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

Kullanıcı avatarı
Emre001

Mesaj gönderen Emre001 » 10 Kas 2014, 15:08

Peki Hocam teşekkür ederim cevap için mezun olduktan sonra nasıl bir yol izlemeliyim nereye başvurmam gerekıyor biraz aydıntabilirmisiniz teşekkürler
Ey Türk Gençliği! Birinci vazifen Türk istiklal ve cumhuriyetini ilelebet muhafaza ve müdafaa etmektir.

emrahk
Onursal Üye

Mesaj gönderen emrahk » 10 Kas 2014, 16:37

Sınavsız geçişe, 12. sınıfta başvuracaksın. Hani her yıl Ocak ayında YGS'ye başvuruluyor ya, sen de o sırada başvurunu yapacaksın. İstersen YGS sınavına giriş için başvurursun; istersen de sadece "sınavsız geçiş yapmak istiyorum" diye bir seçenek sunulur onu tercih edersin. Tabi YGS'ye başvurunca, sınava girersin, baktın istediğin puanı aldın LYS'ye de girersin mühendislik bile kazanabilirsin.

YGS-LYS'ye girince, sınavsız geçiş hakkın kaybolmuyor; dolayısıyla sınavlarda istediğin başarıyı elde edemezsen tercihlerde yine sınavsız geçiş hakkını kullanırsın...
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."

Mustafa Kemal Atatürk

“Diğer Konular Hakkında Sorularınız” sayfasına dön