Osmanlıca ( Bize yansıtılıcak mı ? )

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Osmanlıca ( Bize yansıtılıcak mı ? )

Mesaj gönderen Dersatatürk » 08 Ara 2014, 23:18

Tam anlamadım ama gündem'de bulunan bir konudur ki Osmanlıca liseler'de zorunlu hale gelicekmiş . Ne alaka bunu bende anlamadım anlayan varsa açıklasın.
Herneyse gelelim konumuza . Bu Osmanlıca dersi eğer zorunlu olursa ve ya olduysa bize yansıtılıcak mı ? Durduk yere zorunlu ders çıkmasın başımıza .

Dünya vatanım, tüm insanlar kardeşim ve iyilik yapmak dinimdir. #Deizm

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Re: Osmanlıca ( Bize yansıtılıcak mı ? )

Mesaj gönderen rüfeyde » 08 Ara 2014, 23:23

Bu sene mezun olanlara yansımadı diger zorunlu dersler buda eğer zorunlu olursa yansımaz diye düşünüyorum :ok: ayrıca bence çok mantıklı daha önceden olmalıydı osmanlı torunları degilmiyiz bilmeliyiz aslında öz dilimizi :.yehuu:
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 08 Ara 2014, 23:33

Osmanlı diye bir ırk yoktur eğer padişah torunu değilsen Osmanlı torunu'da değilsindir . :) Osmanlı Beyliği ve sonrasında İmparatorluğu adı altında yaşamış yüce Türk milleti vardır . Osmanlı Görkemli bir imparatorluk efsaneler yazdı fetih edilmeyen yerleri fetih etti . Ama yıkıldı biz torun'cuk olmak yerine kendi dilimizi ırkımızı ilerletmeliyiz ileri taşımalıyız . Zaten Türkçe , yabancı dillerle zor mücadele ederken birde Osmanlıca ile dahada zedelemeye gerek yok . Biz zaten yıllardır Osmanlı'nın ihtişamını ve tarihini kitaplarda işliyoruz . Dilini öğrenmemiz ne işimize yarıyacak ? Arkeolog muyuz ? Üniversitede gerekli bölümler'de Osmanlıca eğitimi veriliyor .

Resim

Okulun vereceği ilim ve irfan sayesindedir ki Türk Milleti, Türk Sanatı, Ekonomisi, Türk Şiir ve Edebiyatı bütün güzellikleriyle gelişir.

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Berber
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Berber » 08 Ara 2014, 23:45

Osmanlıca demeyin şuna Arapça öğreneceksiniz yani şöyle Arapça yazılıyor okurken Türkçe kalıplar çıkarıyorsun çok zevkli bir ders ben Türkçe öğretmenliği okuyorum ve bu dersi görüyorum hatta bugün hocasıyla bile muhabbet ettim mesela ben hem üniversite derslerime çalışıyorum hemde farsça dilini öğreniyorum farsça kendimden kattım dünyanın en güzel ve cennet dili olan farsçaya bayılıyorum ve zevkle öğreniyorum İran'ı seviyorum aşığım İran'a keşke İran'da yaşasam. Bir de Türkçe öğretmeni olacağız. :mrgreen:

Gelelim kaynağı pınarı olmayan Türkçe diline Türkçe' de ki kelimeler hiç biri kendiliğinden örülmemiş işlenmemiş hepsi çakma kelimeler hepsi değilde %92 diyelim işte bu oran hepsi İngilizce Farsça ve Arapça dan çalınmış biraz evrim geçirilmiş kelimeler yani Türkçe'nin patenti yoktur orjinal bir dil değildir çakmadır.

Gerçek Türkçe dil Türkmenlerin kullandığı dildir.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 09 Ara 2014, 00:40

Başta Türk halkı ve ardından Atatürk'ün özgür bir şekilde yaşamanız için kurduğu ülkeyi bırakıp kendi dini dışında hiç bir şeye saygı duymayan orta çağda sıkışıp kalmış insan özgürlüğüne önem vermeyen otobüslerde kadınların suratlarına kezzap atan meydanlarda deist ve ateistleri asan İran'a bayılmanıza anlam veremedim ama saygı duyarım . Türkçe konusuna gelirsek benim sizin kadar bilgim olmasada yazılışı ve okunuşu konusunda ne kadar kolay olduğunu sorgulamamıza gerek yoktur herhalde . Türkçe bu milletin dilidir ve bu ülkede bu dil kullanılmalıdır . Okullarda yıkılmış bir ülkenin kalıntılarına gerek yoktur . Osmanlının okur yazar oranınıda bakarsanız zaten görüceksinizdir ne kadar az olduğunu çünkü dil zor bir dildi . ( Tarihten bahsetmiyorum , tarihini bilmeyen bir millet geleceğini göremez . ama dil ne alaka hala anlam veremedim.)

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 09 Ara 2014, 00:50

Dersatatürk yazdı:Osmanlı diye bir ırk yoktur eğer padişah torunu değilsen Osmanlı torunu'da değilsindir . :) Osmanlı Beyliği ve sonrasında İmparatorluğu adı altında yaşamış yüce Türk milleti vardır . Osmanlı Görkemli bir imparatorluk efsaneler yazdı fetih edilmeyen yerleri fetih etti . Ama yıkıldı biz torun'cuk olmak yerine kendi dilimizi ırkımızı ilerletmeliyiz ileri taşımalıyız . Zaten Türkçe , yabancı dillerle zor mücadele ederken birde Osmanlıca ile dahada zedelemeye gerek yok . Biz zaten yıllardır Osmanlı'nın ihtişamını ve tarihini kitaplarda işliyoruz . Dilini öğrenmemiz ne işimize yarıyacak ? Arkeolog muyuz ? Üniversitede gerekli bölümler'de Osmanlıca eğitimi veriliyor .
Açıklamalarında çok itici kelimeler kullandığını görüyorum.Ayrıca burada kimse birbirinin ırkı olduğundan bahsetmemiş.Senin burada eleştirmiş olduğun yönetim şekli.Dersatatürk yazmışsın nickine ama sanırım iyi tanımıyorsun.Atatürk şöyle diyor,Türkiye belirli bir örgüt ya da yapıya ait değildir,Türkiye'de yaşayan Türklere aittir.
Atatürk'ün bu sözüne göre şöyle yorumlayabilirim diye düşünüyorum Osmanlı Devleti toprakları altında yaşayan dedelerimiz,ninelerimiz de o devletin bir vatandaşı olduğu için o vatana sahipti.Ve bizde onların torunları olduğumuz için şuanda bizimdir.Kısacası bu devlette yaşayan kürttür,lazdır,çerkezdir,alevidir,sunnidir,türktür evet ama yalnız türklerin değildir yaşayan vatanı milleti kabul eden herkesindir.Türk torunu olması gerektirmiyor anlayacağın.

Osmanlıca'ya gelirsek bende sevindim gelmesine edebi eserlerimizin büyük bir bölümü Osmanlıca ve Osmanlı'canın türemiş olduğu dillere ait.Yani senin şuan duyduğun bilgiler bile kulaktan duyma bilgiler çünkü Osmanlıca okuyamıyorsun hakikat ne bilmiyorsun.Osmanlı da şu adam haindi desem bişey diyemezsin.Osmanlıca yazılmış binlerce güzel kaynak var ancak okuyabilecek kaç kişi var bunu merak ediyorum.
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 09 Ara 2014, 01:07

tayfun29 yazdı:
Dersatatürk yazdı:Osmanlı diye bir ırk yoktur eğer padişah torunu değilsen Osmanlı torunu'da değilsindir . :) Osmanlı Beyliği ve sonrasında İmparatorluğu adı altında yaşamış yüce Türk milleti vardır . Osmanlı Görkemli bir imparatorluk efsaneler yazdı fetih edilmeyen yerleri fetih etti . Ama yıkıldı biz torun'cuk olmak yerine kendi dilimizi ırkımızı ilerletmeliyiz ileri taşımalıyız . Zaten Türkçe , yabancı dillerle zor mücadele ederken birde Osmanlıca ile dahada zedelemeye gerek yok . Biz zaten yıllardır Osmanlı'nın ihtişamını ve tarihini kitaplarda işliyoruz . Dilini öğrenmemiz ne işimize yarıyacak ? Arkeolog muyuz ? Üniversitede gerekli bölümler'de Osmanlıca eğitimi veriliyor .
Açıklamalarında çok itici kelimeler kullandığını görüyorum.Ayrıca burada kimse birbirinin ırkı olduğundan bahsetmemiş.Senin burada eleştirmiş olduğun yönetim şekli.Dersatatürk yazmışsın nickine ama sanırım iyi tanımıyorsun.Atatürk şöyle diyor,Türkiye belirli bir örgüt ya da yapıya ait değildir,Türkiye'de yaşayan Türklere aittir.
Atatürk'ün bu sözüne göre şöyle yorumlayabilirim diye düşünüyorum Osmanlı Devleti toprakları altında yaşayan dedelerimiz,ninelerimiz de o devletin bir vatandaşı olduğu için o vatana sahipti.Ve bizde onların torunları olduğumuz için şuanda bizimdir.Kısacası bu devlette yaşayan kürttür,lazdır,çerkezdir,alevidir,sunnidir,türktür evet ama yalnız türklerin değildir yaşayan vatanı milleti kabul eden herkesindir.Türk torunu olması gerektirmiyor anlayacağın.

Osmanlıca'ya gelirsek bende sevindim gelmesine edebi eserlerimizin büyük bir bölümü Osmanlıca ve Osmanlı'canın türemiş olduğu dillere ait.Yani senin şuan duyduğun bilgiler bile kulaktan duyma bilgiler çünkü Osmanlıca okuyamıyorsun hakikat ne bilmiyorsun.Osmanlı da şu adam haindi desem bişey diyemezsin.Osmanlıca yazılmış binlerce güzel kaynak var ancak okuyabilecek kaç kişi var bunu merak ediyorum.

Herkes'in kelimeleri farklı kullanabilir . Sen itici diyorsun ama benim Osmanlıyı falan eleştirdiğim yok fark ettiysen . Ben ırkçılık'da yapmıyorum , Osmanlı himayesinde bizim dedelerimiz Türk idi . Ama Osmanlı İmparatorluğun'da yaşıyan Kürt , Laz , Çerkez , Ermeni 'de vardı bu yüzden söylüyorum ki sen , ben , başkası Osmanlı torunu değiliz . Saray'da yaşamış bir şehzadenin bir sultanın torunu değilsen sen Osmanlı değilsindir . Sen bir Türk isen Osmanlı himayesinde yaşamış var olmuş bir Türk Torunu'sundur . Ben dilden bahsediyordum beni buraya kadar çeken ''rüfeyde'' arkadaşımızın yorumudur . Ben Osmanlı torunu değilim diyorsam bir Türk olduğum içindir . Osmanlı padişahları Türk'idi ama Osmanlı Beyliğinin kuran Osman Bey'in torunuydu .

Dil konusuna gelirsek . Osmanlı parşomenlerini , tarihi kitaplarını vb şeyleri gayet başarılı çeviren bir çok edebiyatçımız ve osmanlıca bilen kişi var . Ki gelmiş ne diyorsun anlam veremedim İngilizce zorunlu dersti lisede kaçımız İngilizce biliyoruz . Ben bu dilden yırttım ama at gibi bizi kulvarlara sokup adeta at gibi birbirmizle yarıştıran eğitim sistemimiz var . Bu ders ile dahada beter olucak . Lütfen muhalefeten değil'de empati kurarak anlamaya çalışın insanları .

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Mesaj gönderen rüfeyde » 09 Ara 2014, 01:13

O imrenerek baktıgınız örnek aldıgınız avrupa ve amerika devletleri çoçuklarına örnek olabilmek için uydurma bir tarih anlatırken ve bu uydurma tarihlerine sahip cıkma görevi verirken sizin gibi Gercek tarihi olan insanların kendi atalarından utanması kadar utanç verici birşey yok sanırım.Osmanlı küçük bir beylikten basladı ve sonra dünyaya hukmetti saltanatı 600 sene sürdü ve yıkımın başlangıcı avrupa adetlerni medeniyetlerine soktuklarında başladı.Toplumu düzeltmek isteyen önce kendine dönüp bir baksın kendi ne kadar dogru sonra insanları yargılasın.Osmanlı en büyük Türk devleti idi ve ben Osmanlı torunu bir Türk olarak Tarihimle gurur duyuyorum.
En son rüfeyde tarafından 09 Ara 2014, 01:18 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 09 Ara 2014, 01:14

Dersatatürk yazdı:
tayfun29 yazdı:

Herkes'in kelimeleri farklı kullanabilir . Sen itici diyorsun ama benim Osmanlıyı falan eleştirdiğim yok fark ettiysen . Ben ırkçılık'da yapmıyorum , Osmanlı himayesinde bizim dedelerimiz Türk idi . Ama Osmanlı İmparatorluğun'da yaşıyan Kürt , Laz , Çerkez , Ermeni 'de vardı bu yüzden söylüyorum ki sen , ben , başkası Osmanlı torunu değiliz . Saray'da yaşamış bir şehzadenin bir sultanın torunu değilsen sen Osmanlı değilsindir . Sen bir Türk isen Osmanlı himayesinde yaşamış var olmuş bir Türk Torunu'sundur . Ben dilden bahsediyordum beni buraya kadar çeken ''rüfeyde'' arkadaşımızın yorumudur . Ben Osmanlı torunu değilim diyorsam bir Türk olduğum içindir . Osmanlı padişahları Türk'idi ama Osmanlı Beyliğinin kuran Osman Bey'in torunuydu .

Dil konusuna gelirsek . Osmanlı parşomenlerini , tarihi kitaplarını vb şeyleri gayet başarılı çeviren bir çok edebiyatçımız ve osmanlıca bilen kişi var . Ki gelmiş ne diyorsun anlam veremedim İngilizce zorunlu dersti lisede kaçımız İngilizce biliyoruz . Ben bu dilden yırttım ama at gibi bizi kulvarlara sokup adeta at gibi birbirmizle yarıştıran eğitim sistemimiz var . Bu ders ile dahada beter olucak . Lütfen muhalefeten değil'de empati kurarak anlamaya çalışın insanları .
Benim söylediklerime karşılık aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz.Hangi millet olursan ol Yahudilik dışında hiçbir millette ırk ayrımı yoktur.Ben Türksem gider Amerikalıda olurum Alman da olurum öldüğümde Alman sayılırım Türk sayılmam.Sen halen torunlara kafayı takmışsın ben anlamıyorum arkadaş İngilizler de krallıkla yönetildi onlarda neden böyle birşey konuşulmuyor tek biz mi biliyoruz bunu ? Ya da İtalya,Rusya,Almanya,Fransa ?

Dil konusunda Osmanlıcayı da,İngilizceyi de öğrenebildiğin kadar dili öğreneceksin.Ben İngilizceyi yapmasına da karşı değilim.Çok eski değil bundan 70-80 yıl önce kaçtane antlaşmayı çevirmen olmadığı için imzalayıp zararlı çıkmış bir millet olduğumuzu unuttun galiba.

Ayrıca şunuda belirtmek istiyorum o zaman senin dediğine göre Amerika'lı olmak için illa orada yaşayanlardan birinin torunu olucaksın.Amerika 13 koloniden kurulmuş bir ülke eğer senin dediğine göre birşey olsaydı başa 1 kişi geçtiği için sadece o 1 kişinin soyu o ülkenin evlatları diğerleri değil :)
En son tayfun29 tarafından 09 Ara 2014, 01:16 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Mesaj gönderen rüfeyde » 09 Ara 2014, 01:15

Arkadaşım ben bir tartışma yaratacak birşey demedim Osmanlı torunu olarak kendini gorursun gormezsin bu beni baglamaz ben kendimi o şekilde görüyorum.

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 09 Ara 2014, 01:22

tayfun29 yazdı:Benim söylediklerime karşılık aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz.Hangi millet olursan ol Yahudilik dışında hiçbir millette ırk ayrımı yoktur.Ben Türksem gider Amerikalıda olurum Alman da olurum öldüğümde Alman sayılırım Türk sayılmam.Sen halen torunlara kafayı takmışsın ben anlamıyorum arkadaş İngilizler de krallıkla yönetildi onlarda neden böyle birşey konuşulmuyor tek biz mi biliyoruz bunu ? Ya da İtalya,Rusya,Almanya,Fransa ?

Dil konusunda Osmanlıcayı da,İngilizceyi de öğrenebildiğin kadar dili öğreneceksin.Ben İngilizceyi yapmasına da karşı değilim.Çok eski değil bundan 70-80 yıl önce kaçtane antlaşmayı çevirmen olmadığı için imzalayıp zararlı çıkmış bir millet olduğumuzu unuttun galiba.
tayfun hocam benim senin söylediklerine karşı söylediğim şeylerin aynı olması , zaten anlatmak istediğim şeyin aynı olması . Ben ne Osmanlıdan utanıyorum nede Osmanlıyı sevmiyorum . Ben Orta Asya'dan günümüz Türkiyesine , Azerisine , Türkmenistan'a kadar gelmiş her Türk Devletine saygı duyuyorum . Benim anlatmak istediğim şey şu ne kendim ne oğlum ne kızım nede benim torunum gerek yok iken Osmanlıca öğrenmesin gerek duymuyorum . Ben çekmedim bu konuyu buraya kadar siz çektiniz .Sanki Osmanlıya hakaret etmiş gibi davranıyorsunuz . Bir tane hakaret var mı yazdıklarım arasında ? Hayır koysunlar seçmeli olarak almak istiyenler ortak bir kararla alsınlar zorunlu olmasının gereğini gösterir misiniz bana .

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

Kullanıcı avatarı
Dersatatürk
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Dersatatürk » 09 Ara 2014, 01:26

rüfeyde yazdı:Arkadaşım ben bir tartışma yaratacak birşey demedim Osmanlı torunu olarak kendini gorursun gormezsin bu beni baglamaz ben kendimi o şekilde görüyorum.
Sizin yazınıza karşın bir şey yazdım buraya kadar geldi onu kastetmek istedim gerildim sanırım tartışmaya dönmesi pek hoş olmadı siz yanlış anlamayın . Bu arada edebiyat notlarınız için teşekkür ederim şuan onları düzenliyordum . Onu bırakıp nelerle uğraşır olduk . :)

Resim

Mustafa Kemal ATATÜRK

tayfun29
Uzman Doktor

Mesaj gönderen tayfun29 » 09 Ara 2014, 01:39

Dersatatürk yazdı:
tayfun29 yazdı:Benim söylediklerime karşılık aynı şeyleri tekrarlayıp durmuşsunuz.Hangi millet olursan ol Yahudilik dışında hiçbir millette ırk ayrımı yoktur.Ben Türksem gider Amerikalıda olurum Alman da olurum öldüğümde Alman sayılırım Türk sayılmam.Sen halen torunlara kafayı takmışsın ben anlamıyorum arkadaş İngilizler de krallıkla yönetildi onlarda neden böyle birşey konuşulmuyor tek biz mi biliyoruz bunu ? Ya da İtalya,Rusya,Almanya,Fransa ?

tayfun hocam benim senin söylediklerine karşı söylediğim şeylerin aynı olması , zaten anlatmak istediğim şeyin aynı olması . Ben ne Osmanlıdan utanıyorum nede Osmanlıyı sevmiyorum . Ben Orta Asya'dan günümüz Türkiyesine , Azerisine , Türkmenistan'a kadar gelmiş her Türk Devletine saygı duyuyorum . Benim anlatmak istediğim şey şu ne kendim ne oğlum ne kızım nede benim torunum gerek yok iken Osmanlıca öğrenmesin gerek duymuyorum . Ben çekmedim bu konuyu buraya kadar siz çektiniz .Sanki Osmanlıya hakaret etmiş gibi davranıyorsunuz . Bir tane hakaret var mı yazdıklarım arasında ? Hayır koysunlar seçmeli olarak almak istiyenler ortak bir kararla alsınlar zorunlu olmasının gereğini gösterir misiniz bana .
Sizin yazdıklarınızın aynı olması doğru olduğunu göstermez.Yanlış bir düşünceye sahip olduğunuz halde bunu üstelemeniz dik kafalı olduğunuzu gösterir.Yıkılmış bir devletin okullarda ne işi var gibi bir ibare kullanmışsınız yetmez mi ? O zaman bundan önceki askerlerimiz öldü gitti ne işliyoruz ki tarihte onları geçelim gidelim bize bi faydasımı olucak sanki ? Biz savaşları niye dinliyoruz ki ya Fatih kalaleri yıkmış napalım ya da Atatürk Çanakkalede savaşmış bizene o savaşların günümüze faydası mı var ? Ne yapalım böyle mi düşünelim mantık bu mudur ? Benim size sorduğum suallere bile cevap vermiyorsunuz.Şu soruma cevap verirmisiniz sizin dediğinize göre Amerika'nın asıl vatandaşı kim bana onu söylermisin 13 koloniden hangisi New Hampshire, Massachusetts, Rhode Island, Connecticut, New York, New Jersey, Pensilvanya, Delaware, Maryland, Virjinya, Kuzey Karolina, Güney Karolina, Georgia ?
Bunlardan hangisi başa geçmişise onun soyundan gelenler mi varmı böyle bir düşünce mantık sizce ?

Kullanıcı avatarı
Cartenza
Uzman Doktor

Mesaj gönderen Cartenza » 09 Ara 2014, 01:45

Osmanlıca mı ben reddediyorum Atamın dili varken eski bir devletin dilini öğrenemem ve bunu yol edenmislerin onunu acmam burası Türkiye Cumhuriyeti zaten ülkemiz global pazar dillerini öğreniyor İngilizce Almanca Fransızca gibi buda bizim için yeter olmuş bir devletin arap özentisi olmak için dilini öğrenmeye gerek yok anlayacağınız zaten ülkeyi ne hale sokmak istedikleri belli global pazarda ise yarayacak diller öğrenilmeli anadilimiz dışında :)
Sonuna kadar savaşmaya hazırım ve elimden geleni yapıcam !

Kullanıcı avatarı
rüfeyde
Doçent

Mesaj gönderen rüfeyde » 09 Ara 2014, 01:48

Rica ederim yardımlaşıyoruz herkesin düşüncesine saygı duyarım tartısma tabiki hoş olmadı sonuçta begensin yada begenmesin herkes birbirinin dusuncesine saygı duymalı ve çirkin sözler asla kullanmamalı ayrıca arapca ingilizce almanca ve fransızca dan daha kutsal bir dil benim için Kuran dili Peygamber dili bunuda göz önunde bulundurup oyle konusalım rica ederim

“Sınavlar” sayfasına dön