Muafiyetle ilgili bir soru

Sınavlar Hakkında Her Türlü Soru ve Cevaplarınızı Bu bölümde Paylaşabilirsiniz
Optimized
Acemi

Muafiyetle ilgili bir soru

Mesaj gönderen Optimized » 29 Ara 2014, 20:33

Şimdi 3 kere başarısız olduğumuz bir dersten muaf tutuluyoruz ya, peki o dersi seçip de o dersin olduğu oturuma girmezsek de başarısız sayılıyor ve muaf oluyor muyuz ? Mesela ben x adlı dersin 2 kere sınavına girmedim ve başarısız dersler bölümünde sınava girmedi gözüküyor yani başarısız sayılıyor. Şimdi ben bu x adlı derse 3. kez de sınava girmeden başarısız sayılırsam muaf oluyor muyum yoksa muaf olabilmek için 3 kere o dersin sınavına girip boş kağıt mı vermek gerekiyor ? Başarısız dersler kısmında görünüyorsa bence bu kez de sınava gitmezsem bu x adlı dersten muaf oluyorum, yoksa yanılıyor muyum ? Bir de daha önceden ben normal açık liseye kaydolmuştum bu x ders dediğim Kimya 1 o kayıdı olduğum zaman sınavına gitmedim 2011 de bu oldu. Sonraki yıl Mesleki Açık Liseye kayıt oldum ve bu kimya 1 dersinin sınavına yine girmedim 2 kez başarısız olarak görünüyorum bu kez de sınava girmeden başarısız olursam muaf olabilir miyim yoksa 2011 döneminde normal açık lisede kayıtlıyken başarısız olduğum(sınavına girmediğim) kimya 1 sayılmıyor mu ? Şuanda iki kez Kimya 1 dersinden başarısız olduğum görünüyor başarısız dersler bölümünde ve ikisinde de sınava girmedi yazıyor.

tayfun29
Uzman Doktor

Re: Muafiyetle ilgili bir soru

Mesaj gönderen tayfun29 » 29 Ara 2014, 21:33

Optimized yazdı:Şimdi 3 kere başarısız olduğumuz bir dersten muaf tutuluyoruz ya, peki o dersi seçip de o dersin olduğu oturuma girmezsek de başarısız sayılıyor ve muaf oluyor muyuz ? Mesela ben x adlı dersin 2 kere sınavına girmedim ve başarısız dersler bölümünde sınava girmedi gözüküyor yani başarısız sayılıyor. Şimdi ben bu x adlı derse 3. kez de sınava girmeden başarısız sayılırsam muaf oluyor muyum yoksa muaf olabilmek için 3 kere o dersin sınavına girip boş kağıt mı vermek gerekiyor ? Başarısız dersler kısmında görünüyorsa bence bu kez de sınava gitmezsem bu x adlı dersten muaf oluyorum, yoksa yanılıyor muyum ? Bir de daha önceden ben normal açık liseye kaydolmuştum bu x ders dediğim Kimya 1 o kayıdı olduğum zaman sınavına gitmedim 2011 de bu oldu. Sonraki yıl Mesleki Açık Liseye kayıt oldum ve bu kimya 1 dersinin sınavına yine girmedim 2 kez başarısız olarak görünüyorum bu kez de sınava girmeden başarısız olursam muaf olabilir miyim yoksa 2011 döneminde normal açık lisede kayıtlıyken başarısız olduğum(sınavına girmediğim) kimya 1 sayılmıyor mu ? Şuanda iki kez Kimya 1 dersinden başarısız olduğum görünüyor başarısız dersler bölümünde ve ikisinde de sınava girmedi yazıyor.
Hayır sınava girmediğde muafiyet sayılmaz o yani sınava girerek 3 kere kalman gerekiyor.
Etrafında ki kurt görünümlü kuzulara değil kuzu görünümlü kurtlara dikkat et

Optimized
Acemi

Re: Muafiyetle ilgili bir soru

Mesaj gönderen Optimized » 29 Ara 2014, 23:43

tayfun29 yazdı:
Optimized yazdı:Şimdi 3 kere başarısız olduğumuz bir dersten muaf tutuluyoruz ya, peki o dersi seçip de o dersin olduğu oturuma girmezsek de başarısız sayılıyor ve muaf oluyor muyuz ? Mesela ben x adlı dersin 2 kere sınavına girmedim ve başarısız dersler bölümünde sınava girmedi gözüküyor yani başarısız sayılıyor. Şimdi ben bu x adlı derse 3. kez de sınava girmeden başarısız sayılırsam muaf oluyor muyum yoksa muaf olabilmek için 3 kere o dersin sınavına girip boş kağıt mı vermek gerekiyor ? Başarısız dersler kısmında görünüyorsa bence bu kez de sınava gitmezsem bu x adlı dersten muaf oluyorum, yoksa yanılıyor muyum ? Bir de daha önceden ben normal açık liseye kaydolmuştum bu x ders dediğim Kimya 1 o kayıdı olduğum zaman sınavına gitmedim 2011 de bu oldu. Sonraki yıl Mesleki Açık Liseye kayıt oldum ve bu kimya 1 dersinin sınavına yine girmedim 2 kez başarısız olarak görünüyorum bu kez de sınava girmeden başarısız olursam muaf olabilir miyim yoksa 2011 döneminde normal açık lisede kayıtlıyken başarısız olduğum(sınavına girmediğim) kimya 1 sayılmıyor mu ? Şuanda iki kez Kimya 1 dersinden başarısız olduğum görünüyor başarısız dersler bölümünde ve ikisinde de sınava girmedi yazıyor.
Hayır sınava girmediğde muafiyet sayılmaz o yani sınava girerek 3 kere kalman gerekiyor.
Hmm anladım, çok teşekkür ederim yanıtınız için. Ben muaf olmayacağım o zaman gerek yok.

“Sınavlar” sayfasına dön