2.dönem aol geçtim Ygs okul kodu değiştirme YARDIM!!!!!!
2.dönem aol geçtim Ygs okul kodu değiştirme YARDIM!!!!!!
"Başka bir ortaöğretim kurumunda kayıtlı iken YGS başvurusu yapmış olup sınav tarihinden önce Açık Öğretim Lisesine kayıt yaptıran öğrenciler, ÖSYM'ye başvurarak okul kodlarını değiştirmek zorundadırlar." yazıyor nasıl yapılacagını bilen var mı?
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: 2.dönem aol geçtim Ygs okul kodu değiştirme YARDIM!!!!!!
Halk Eğitime gidip değiştirmeni tavsiye ederim kendi başına yanlış bir şey yaparsan YGS kaydın yanar . Üşenme bir yılını kaybetme . 

- foundreform
- Doçent
Dersatatürk bence halk eğitim yardımcı olamaz bu konuda.YGS için kayıt yaptırılan okula gidip mazeretini belirtip gerekli işleri oradan yaptırması lazım.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
halk eğitime de okula da sordum bilmiyoruz dediler 

- Dersatatürk
- Uzman Doktor
ÖSYM merkezine git . Orası'da yapamazsa geçmiş olsun .jeffrey26 yazdı:halk eğitime de okula da sordum bilmiyoruz dediler

ÖSYM'nin irtibat büroları kod düzeltmesi yapmıyorsa Ankara ÖSYM Müdürlüğüne bir dilekçe göndermen gerekecektir. ÖSYS-2015 Kılavuzu'nun son sayfalarında bulunan "genel amaçlı dilekçe" örneğini indirip sadece gerekli bilgileri doldurup ÖSYM'ye postalarsan düzelteceklerdir...
Ekleme: Genel amaçlı dilekçeye şuradan ulaşabilirsin: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57968/h/dilekceson.pdf
(Evrak referans no kısmına Aday İşlemleri sisteminden alacağın kodu yazacaksın)
Ekleme: Genel amaçlı dilekçeye şuradan ulaşabilirsin: http://www.osym.gov.tr/dosya/1-57968/h/dilekceson.pdf
(Evrak referans no kısmına Aday İşlemleri sisteminden alacağın kodu yazacaksın)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler."
Mustafa Kemal Atatürk
2015 ÖSYS KILAVUZU (Sayfa 36)
Eğitim Bilgilerinde Değişiklik Olanlar: 2015-ÖSYS’ye başvuran adayların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden aynen alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adaylardan eğitim bilgisi değişenler, bu değişikliğin önce MEB e-okul sisteminde yapılmasını sağlamalıdır. Değişiklik, ancak, MEB e-okul sisteminde yapıldıktan sonra ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılır. Merkezimiz, YGS ve LYS için bina/salon atamalarını gerçekleştirmeden önce ve diploma bilgilerinin okullardan toplanması aşamasında MEB e-okul sisteminde yer alan adaya ait eğitim bilgilerini, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtarak sistemdeki bilgiyi güncelleyecektir.
MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan ÖSYM kayıtlarındaki eğitim bilgisi değişenler, resmî belge ile başvuru süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenen Başvuru Merkezlerinden bu değişikliği yaptıracaklardır. Merkezimize gönderilen değişiklik talepleri işleme alınmayacaktır.
Aday işlemleri bölümünde o butonla güncelle dedik. Açık Öğretim Lisesi'ne ait bilgiler çıktı. Sanırım başka birşey yapmamıza gerek yok. (Geçen yılki kılavuzda bilgilerinde değişiklik olanlar dilekçe verecek vs deyince insan arada kalıyor işte.)
Yine de bu konuda başka bir bilgisi olan arkadaş var ve paylaşırsa teşekkür ederim.
Eğitim Bilgilerinde Değişiklik Olanlar: 2015-ÖSYS’ye başvuran adayların eğitim bilgileri, MEB e-okul sisteminden aynen alınarak ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine aktarılacaktır.MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunan adaylardan eğitim bilgisi değişenler, bu değişikliğin önce MEB e-okul sisteminde yapılmasını sağlamalıdır. Değişiklik, ancak, MEB e-okul sisteminde yapıldıktan sonra ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtılır. Merkezimiz, YGS ve LYS için bina/salon atamalarını gerçekleştirmeden önce ve diploma bilgilerinin okullardan toplanması aşamasında MEB e-okul sisteminde yer alan adaya ait eğitim bilgilerini, ÖSYM Aday İşlemleri Sistemine yansıtarak sistemdeki bilgiyi güncelleyecektir.
MEB e-okul sisteminde eğitim bilgisi bulunmayan adaylardan ÖSYM kayıtlarındaki eğitim bilgisi değişenler, resmî belge ile başvuru süresi içinde ÖSYM Sınav Koordinatörlüklerinden veya ÖSYM tarafından belirlenen Başvuru Merkezlerinden bu değişikliği yaptıracaklardır. Merkezimize gönderilen değişiklik talepleri işleme alınmayacaktır.
Aday işlemleri bölümünde o butonla güncelle dedik. Açık Öğretim Lisesi'ne ait bilgiler çıktı. Sanırım başka birşey yapmamıza gerek yok. (Geçen yılki kılavuzda bilgilerinde değişiklik olanlar dilekçe verecek vs deyince insan arada kalıyor işte.)
Yine de bu konuda başka bir bilgisi olan arkadaş var ve paylaşırsa teşekkür ederim.
Şuan "ÖSYM Aday İşlemleri" girişinde oğlunuzun öğrenim bilgileri kısmında AÖL yazıyor mu? Yazıyorsa yapmanız gereken başka bir şey yok. Aynı durumdaki diğer arkadaşlar da sizin yaptığınız gibi yapabilir...ready yazdı:2015 ÖSYS KILAVUZU (Sayfa 36)
..."iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler.
Mustafa Kemal Atatürk
Mustafa Kemal Atatürk
Teşekkür ederim emrahk hocam.