Kimseden Net Bir Cevap Alamadim ACIL.
-
Kimseden Net Bir Cevap Alamadim ACIL.
Degerli arkadaslar bulundugum ilde 1.anadolu lisesinde okuyorum okul 4.suyum.
9.Sinifta not ortalamam 93
10.sinifta not ortalamam 94
11 de 87
Ve 12.sinifin ilk doneminde ortalamam 98 simdiye kadar hic bir dersimin not ortalamasi 75 in altina dusmedi hicbir dersten dusuk not almadim ygs ye 1 ay kala daha iyi calisabilmek icin acik liseye gecmek istiyorum ancak yil sonu ortalamasiyla ilgili bazi endiselerim var ve 147 yi aramama ragmen net bir bilgi alabilmis degilim bizim okuldan aciga gecen bir arkadasin soyledigine gore sadece 5 dersin sinavina girecekmisim (Din-Dil Anlatim-Edebiyat-Trafik-Ingilizce) oncelikle bu dogru mu ASIL SORUNUM ise ben sadece bunlara girersem benim 2.donem ortalamam nasil alinacak sonucta 2.donem sayisal derslerden hic bir yaziliya tabi tutulmamis oluyorum bazolarinin soyledigine gore 5 sinava girip 5 sinavin ortalamasi 2.donem not ortalamam olmus olacak kisaca ornek verecek olursam ben girdigim 5 sinavdanda 80 aldim diyelim 2.donem ortalamam 80 1.donem ortalamam 98 agirlikli yil sonu ortalamam 89 mu olacak? LUTFEN RICA EDIYORUM BIRISI BENI BILGILENDIRSIN ARKADASLAR SON 2 GUNUM VE COK IHTIYACIM VAR.
Ders programim (12.sinif / 4 saat matematik,3 saat geo,3 saat fizik,3 saat kimya,3 saat biyoloji,3 saat edebiyat,1 saat secmeli edebiyat,2 saat dil anlatim,4 saat ingilizce,2 saat almanca,1 saat din,2 saat beden,2 saat astronomi,1 saat trafik,1 saat resim)
Allah rizasi icin bir ACIKLAMA.
9.sinif ders programi(4 saat matematik,2 saat geo-fizik-kimya-biyoloji,6 saat ingilizce,2 saat almanca,2 saat tarih-cografya,1 saat din,2 saat dil anlatim,3 saat edebiyat)
11 de 87
Ve 12.sinifin ilk doneminde ortalamam 98 simdiye kadar hic bir dersimin not ortalamasi 75 in altina dusmedi hicbir dersten dusuk not almadim ygs ye 1 ay kala daha iyi calisabilmek icin acik liseye gecmek istiyorum ancak yil sonu ortalamasiyla ilgili bazi endiselerim var ve 147 yi aramama ragmen net bir bilgi alabilmis degilim bizim okuldan aciga gecen bir arkadasin soyledigine gore sadece 5 dersin sinavina girecekmisim (Din-Dil Anlatim-Edebiyat-Trafik-Ingilizce) oncelikle bu dogru mu ASIL SORUNUM ise ben sadece bunlara girersem benim 2.donem ortalamam nasil alinacak sonucta 2.donem sayisal derslerden hic bir yaziliya tabi tutulmamis oluyorum bazolarinin soyledigine gore 5 sinava girip 5 sinavin ortalamasi 2.donem not ortalamam olmus olacak kisaca ornek verecek olursam ben girdigim 5 sinavdanda 80 aldim diyelim 2.donem ortalamam 80 1.donem ortalamam 98 agirlikli yil sonu ortalamam 89 mu olacak? LUTFEN RICA EDIYORUM BIRISI BENI BILGILENDIRSIN ARKADASLAR SON 2 GUNUM VE COK IHTIYACIM VAR.
Ders programim (12.sinif / 4 saat matematik,3 saat geo,3 saat fizik,3 saat kimya,3 saat biyoloji,3 saat edebiyat,1 saat secmeli edebiyat,2 saat dil anlatim,4 saat ingilizce,2 saat almanca,1 saat din,2 saat beden,2 saat astronomi,1 saat trafik,1 saat resim)
9.sinif ders programi(4 saat matematik,2 saat geo-fizik-kimya-biyoloji,6 saat ingilizce,2 saat almanca,2 saat tarih-cografya,1 saat din,2 saat dil anlatim,3 saat edebiyat)
En son xxmanyak00 tarafından 12 Şub 2015, 03:05 tarihinde düzenlendi, toplamda 1 kere düzenlendi.
- foundreform
- Doçent
Re: Kimseden Net Bir Cevap Alamadim ACIL.
YGS sınavına 1 ay var,bence hiç açık liseye geçmek için uğraşma.Rapor ile işlerini halletmeye çalış sonuçta mezun olmanada az bir zaman kalmış.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
-
Ya keske cevap verseydiniz rapor gecerli degil siz soruma cevap verin baska bir sey istemiyorum
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
evet kardeşim 5 zorunlu ders olacak (Din-Dİl ve Anltım- Trafik- İngilizce-Türk edebiyatı)
2. dönem ortalama aynı verdiğin örnek gibi hesaplanacak yani 2. dönem ortalaman ile 1.dönem ortalaman beraber hesaplanır.
sen açıkliseye geç ve YGSye başla az zaman kaldı
2. dönem ortalama aynı verdiğin örnek gibi hesaplanacak yani 2. dönem ortalaman ile 1.dönem ortalaman beraber hesaplanır.

sen açıkliseye geç ve YGSye başla az zaman kaldı

Evet bu 5 ders senin seçmen gereken ortak(zorunlu) dersler. Ama istersen bunlara ilave olarak beğendiğin ve ilgi duyduğun dersleri seçmeli olarak alabilirsin. Bu sayısal da olabilir. Misal ben son sınıfta bu derslere ek olarak kimya, biyoloji ve coğrafya derslerini seçmeli olarak almıştım. Seçmiş olduğun seçmeli bir dersi mutlaka yüksek not alabileceğin dersler içinden seç. Çünkü onlarda not ortalamasına katılıyor.xxmanyak00 yazdı:Degerli arkadaslar bulundugum ilde 1.anadolu lisesinde okuyorum okul 4.suyum.
11 de 87
Not ortalamasının hesabına gelince:
Başarılı olduğun (geçer not aldığın) derslerin notlarını kredisi ile çarpıyorsun. Çıkan sonuçları toplayıp, toplam kredine bölüyorsun.

-
Yani not ortalamam benim dedigim gibi mi olmus oluyor ben kredi falan pek anlamiyorum ornekle aciklarsaniz cok sevinirim
1.Donem Not ortalamalarim : Mat : 97 Fiz : 95 : Kimya :95 Bio:95 Ingilizce :100 , Geo:97 Almanca:99 Edebiyat :99.5 Dil anlatim:96
Trafik :100 Genel not ortalamam :98 (Beden-resim-astronomi vb.acik lisede olmadigi icin yazmadim)
Simdi ben 2.donem girecegim 5 sinavdan da 80 aldim diyelim (Din-Dil-Trafik-Edebiyat-Ing) benim 12.sinif agirlikli ortalamam kac olacak ?
1.Donem Not ortalamalarim : Mat : 97 Fiz : 95 : Kimya :95 Bio:95 Ingilizce :100 , Geo:97 Almanca:99 Edebiyat :99.5 Dil anlatim:96
Trafik :100 Genel not ortalamam :98 (Beden-resim-astronomi vb.acik lisede olmadigi icin yazmadim)
Simdi ben 2.donem girecegim 5 sinavdan da 80 aldim diyelim (Din-Dil-Trafik-Edebiyat-Ing) benim 12.sinif agirlikli ortalamam kac olacak ?
- foundreform
- Doçent
Şöyle örnek vereyim açık lisede kredi sistemi vardır ve her dersin de farklı kredileri vardır.Açık öğretim lisesinin resmi sitesinde alansız öğrencilerin dersleri ve kredilerinin olduğu bir sayfa var.xxmanyak00 yazdı:Yani not ortalamam benim dedigim gibi mi olmus oluyor ben kredi falan pek anlamiyorum ornekle aciklarsaniz cok sevinirim
Link: http://www.aol.meb.gov.tr/upload/genel/ ... ersler.pdf
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
Arkadaşın verdiği linke bakabilirsin evet. Şimdi ben ilk dönemine ait net konuşamam. Aşağı yukarı dediğin gibi olması lazım. Ama açık liseye geçince bu 5 dersi seçtin ve hepsinden 80 aldın diyelim:
Dil Anlatımın kredisi 2 80x2=160
Edebiyatın kredisi 3 80x3=240
Din kredisi 1 80x1=80
İngilizce kredi 2 80x2=160
Trafik kredi 1 80x1=80
160+240+80+160+80=720
Krediler 2+3+1+2+1=9
720:9=80(not ortalaman)
Sen bu hesaba ilk dönemi de katıp ona göre hesaplayacaksın.
Dil Anlatımın kredisi 2 80x2=160
Edebiyatın kredisi 3 80x3=240
Din kredisi 1 80x1=80
İngilizce kredi 2 80x2=160
Trafik kredi 1 80x1=80
160+240+80+160+80=720
Krediler 2+3+1+2+1=9
720:9=80(not ortalaman)
Sen bu hesaba ilk dönemi de katıp ona göre hesaplayacaksın.

-
Ilk donemide katip hesaplayacaksin derken yani toplamin mi not ortalamasi aliniyor yoksa dedigim gibi ilk donem 98 2.donem 80 ortala 89 mi oluyor
Ama anladigim kadariyla 80 aldim diyelim 5 dersten ilk donemin kredileri uzerine eklenip ortalamam alinacak dogru mu anladim
Ama anladigim kadariyla 80 aldim diyelim 5 dersten ilk donemin kredileri uzerine eklenip ortalamam alinacak dogru mu anladim