Ortalama
- nail
- Yardımcı Uzman
Ortalama
Arkadaşlar şimdi benim derslerim bitti ortak dersim kalmadı kredim'de tamam fazlası bile var kayıt yenileme yaptım staj gördüğüm için.. Ders seçip sınava girmeli miyim? Ortalama bu dersleri geçtiğim takdirde yükselir mi? Yada geçemediğim'de ortalama düşer mi?
Teşekkür ederim vereceğiniz yanıtlar için.. İyi günler
Teşekkür ederim vereceğiniz yanıtlar için.. İyi günler
Mesleki açık lise / Muhasebe Finansman / Ortak seçmeli ders kalmadı mezun, staj bekliyorum / Dönem 8
Solan renkleri boyamakta o boyasız boyacı
Ö.Asaf
Ö.Asaf
- Dersatatürk
- Uzman Doktor
Re: Ortalama
Seçtiğin derslerden yüksek notlar alarak geçersen ortalaman elbette yükselecektir . Ama düşük notlar ile dersleri geçersen pek bir faydası olmayacaktır .
ders seç ortalamanı yükseltirsin kalsanda ortalamana bir zararı olcağını sanmam
sonuçta başarısız olduğumuz desler eksi olarak yansımıyor o dersın kredisini alamıyorsun sadece.

sonuçta başarısız olduğumuz desler eksi olarak yansımıyor o dersın kredisini alamıyorsun sadece.
Gerek yok her sözü laf ile beyana. Bir bakış bin söz eder, bakıştan anlayana.
- rüfeyde
- Doçent
Aaa 192 krediyi tamamlayıp + ders alırsan ortalamaya yansıyor mu ?
Gülene neden gülüyorsun diye sorulmaz; ama ağlayana neden ağladığı sorulur.
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!
Sen de dualarında ağla ki, Rabbin sebebini sorsun!
- foundreform
- Doçent
Seçtiğin derslerin sonucu not olarak 3 veya 4 olsun düşük alırım diyorsan ders seçimi yapma.Sınavlardan not olarak 2 alınca seviniyoruz,diploma notumuzun düşük olacağını düşünemiyoruz.
AÇIK ÖĞRETİM LİSESİ - 4 YILLIK / ALAN YOK
TOPLAM KREDİ : 204 / MEZUN
MEZUNİYET TARİHİ : 10/08/2015
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
sınava girmeme gibi bir durum söz konusu ise girme bence
ama illa girmen gerekiyorsa azıcık ders seç kurtul derim nail kardeşim
ama illa girmen gerekiyorsa azıcık ders seç kurtul derim nail kardeşim
- nail
- Yardımcı Uzman
Göründüğü gibi kredi bilgilerim arkadaşlar.. Muhasebe son sınıf sadece haziranda gireceğim bir staj sınavı ile mezunum (24 kredi veriyor). Ortak+Seçmeli kredi:126. 10 kredide fazla..
Şu dersleri seçmek istiyorum.
Şu dersleri seçmek istiyorum.
Bu mesaja eklenen dosyaları görüntülemek için gerekli izinlere sahip değilsiniz.
Mesleki açık lise / Muhasebe Finansman / Ortak seçmeli ders kalmadı mezun, staj bekliyorum / Dönem 8
Ö.Asaf
Ö.Asaf
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
18 krediye ihtiyacın var
ben staj falan pek anlamam ama bu seçtiğin dersler az sanki
yanlış yazmışım düzelttim
ben staj falan pek anlamam ama bu seçtiğin dersler az sanki
yanlış yazmışım düzelttim

- Köylü Kızı
- Onursal Üye
Alan kredileri tamamlamak için ders seçiliyormuydu??
- nail
- Yardımcı Uzman
Köylü Kızı yazdı:Alan kredileri tamamlamak için ders seçiliyormuydu??
Yok hayır alan kredisi zaten okuldan verilecek ayrı bir konu.. Staj gördüğümüz için o alan farklı ..
Benim sorduğum sadece ortak seçmeli derslerim tam ama yinede seçmeli dersleri seçip ortalama yükseltme yapabilir miyim?.. Bunu öğrenmek istemiştim (:
Ö.Asaf
Ö.Asaf
- foundreform
- Doçent
Maöl okumadığım için hiç bir bilgim yok fakat herşeyim tamam diyorsun ama staj sınavından bahsettiğin krediyi kesin olarak alabilecekmisin? Ve staj sınavı nasıl oluyor bizim her dönem girdiğimiz sınav gibi bir şey mi? Seçtiğin derslerden sınavda yüksek not alırsan ortalamanı yükseltir..nail yazdı:Köylü Kızı yazdı:Alan kredileri tamamlamak için ders seçiliyormuydu??
Yok hayır alan kredisi zaten okuldan verilecek ayrı bir konu.. Staj gördüğümüz için o alan farklı ..
Benim sorduğum sadece ortak seçmeli derslerim tam ama yinede seçmeli dersleri seçip ortalama yükseltme yapabilir miyim?.. Bunu öğrenmek istemiştim (:
- nail
- Yardımcı Uzman
foundreform yazdı:Maöl okumadığım için hiç bir bilgim yok fakat herşeyim tamam diyorsun ama staj sınavından bahsettiğin krediyi kesin olarak alabilecekmisin? Ve staj sınavı nasıl oluyor bizim her dönem girdiğimiz sınav gibi bir şey mi? Seçtiğin derslerden sınavda yüksek not alırsan ortalamanı yükseltir..
Şöyle anlatayım staj sınavı bildiğiniz gibi örgün meslek okullarında son sınıfa gelmiş her öğrenciye yapılır.. Bazı okullarda her iki dönem bazı okullarda tek dönem olmak üzere. Maöl'de örgün eğitimle aynı olduğu için bize de iki adet sınav yapılacaktı. Birinci dönem staj sınavına girdim. ( İçeriği gördüğün meslek derslerinden bazı basit sorular ) ve sınavdan 80 aldım.. Geçebilirim yani ikinci dönem o 24 kredi havadan gelecek nedenini kısaca aktarayım.
Sınava girdiğimde aklımda hiç bir şey yoktu zaten geçen seneden fazla kredilerimiz yüzünden bu sene meslek derslerine de gelmeyin sadece staj göreceksiniz o sizi eşitler diye.. Sınav 40 dakika 10 sorudan oluşuyor tam yirmi dakika birbirimize baktık öyle hoca tam 6 soru söyledi 20 dakika içinde.. Açık fatura kapalı fatura örneğini kendi yaptığı alışveriş olarak gösterip anlatması bir örnek diyelim.. 6 soru yapmama rağmen 80 aldım her soru 10 puandı..
Bir önerim daha var açık düz lise okumaktansa mesleği tercih edin bu sebeplerden dolayı tam 104 kredi bedava vermişler gibi bir şey oluyor..
Ö.Asaf
Ö.Asaf
- Köylü Kızı
- Onursal Üye
yüzyüze eğitim almak zorunda olduğumuz için meslekiye geçmedim ben,
- nail
- Yardımcı Uzman
Köylü Kızı yazdı:yüzyüze eğitim almak zorunda olduğumuz için meslekiye geçmedim ben,
Öyle bir sıkıntısı var evet ama güzel..

Ö.Asaf
Ö.Asaf
- foundreform
- Doçent
Evet mesleki açık lisenin avantajı var mesela sınavsız üniversiteye geçiş hakkı var,bende geçmeyi düşündüm ama açık lise bana göre kolay ve rahat.Eğer mesleki açık liseye geçersem yüz yüze eğitim dersleri alacağım staj yapacağım..Yüz yüze eğitim alacağım okul biraz uzak hem bu yüz yüze dersler akşamları oluyormuş diye biliyorum.Eğer mesleki liseye geçersem bu sene benim mezuniyet hayal olurnail yazdı:foundreform yazdı:Maöl okumadığım için hiç bir bilgim yok fakat herşeyim tamam diyorsun ama staj sınavından bahsettiğin krediyi kesin olarak alabilecekmisin? Ve staj sınavı nasıl oluyor bizim her dönem girdiğimiz sınav gibi bir şey mi? Seçtiğin derslerden sınavda yüksek not alırsan ortalamanı yükseltir..
Şöyle anlatayım staj sınavı bildiğiniz gibi örgün meslek okullarında son sınıfa gelmiş her öğrenciye yapılır.. Bazı okullarda her iki dönem bazı okullarda tek dönem olmak üzere. Maöl'de örgün eğitimle aynı olduğu için bize de iki adet sınav yapılacaktı. Birinci dönem staj sınavına girdim. ( İçeriği gördüğün meslek derslerinden bazı basit sorular ) ve sınavdan 80 aldım.. Geçebilirim yani ikinci dönem o 24 kredi havadan gelecek nedenini kısaca aktarayım.
Sınava girdiğimde aklımda hiç bir şey yoktu zaten geçen seneden fazla kredilerimiz yüzünden bu sene meslek derslerine de gelmeyin sadece staj göreceksiniz o sizi eşitler diye.. Sınav 40 dakika 10 sorudan oluşuyor tam yirmi dakika birbirimize baktık öyle hoca tam 6 soru söyledi 20 dakika içinde.. Açık fatura kapalı fatura örneğini kendi yaptığı alışveriş olarak gösterip anlatması bir örnek diyelim.. 6 soru yapmama rağmen 80 aldım her soru 10 puandı..
Bir önerim daha var açık düz lise okumaktansa mesleği tercih edin bu sebeplerden dolayı tam 104 kredi bedava vermişler gibi bir şey oluyor..